12 April 2018

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG:BAHAYA KEHAMILAN TANPA ASID FOLIK



Asid Folik penting ke kak Nurin? Kak Nurin bukan doctor untuk ulas panjang dan lebar, tapi berdasarkan pengalaman 3 kali keguguran.. Doctor memang sarankan kak Nurin ambil Asid Folid, if u plan tu pregnant again. Hehe Kenapa? Supaya kita mendapat cukup nutrisi samada semasa hamil atau sedang merancang untuk hamil.

Jika kita gagal mendapat nutrisi yang lengkap mungkin boleh mendatangkan risiko kepada baby. Contoh? Kekurangan asid folik boleh menyebabkan kecatatan tiub saraf (Spina Bifida) biasanya kecatatan ini boleh di kenalpasti ketika bayi masih didalam kandungan ibu.

Pengedar Shaklee Kluang


Spina bifida bermaksud “sumbing tulang belakang” Ia berlaku apabila tiub neural tidak berkembang dengan betul menyebabkan saraf tunjang tidak tertutup sepenuhnya dan terdapat jarak diantara vertebra. Saraf tunjang dan saraf-saraf juga tidak berkembang dengan sempurna. Ianya berlaku dibahagian bawah tulang belakang dan jarang berlaku dibahagian atas.

Kajian telah menunjukkan bahawa jika semua wanita yang mengambil multivitamin dengan asid folik setiap hari sebulan sebelum hamil dan tiga bulan pertama kehamilan, berupaya mengurangkan risiko terhadap kerosakan tiub saraf dan kecacatan spina bifida sehingga 72 peratus. Boleh baca lebih detail di sini Spina Bifida - The Sydney Children’s Hospitals Network

Di Shaklee, B Complex adalah vitamin yang sememangnya membekalkan keperluan asid folik yang mencukupi untuk tubuh badan kita. B Complex Shaklee ini juga mempunyai kadar penyerapan bioaktif means ianya lebih mudah diserap oleh badan kita. Pengambilan air minum juga perlu cukup untuk kesan yang optimum.

Pengedar Shaklee Kluang


Tips hilangkan sakit kepala? Ambil 2 biji B Complex Shaklee, berehat sekejap(mybe boleh tidur) bangun tidur pasti tersenyum uols! jangan tak percaya ye, Kak Nurin dah lama tak makan panadol taw. B Complex Shaklee je penyelesainya.




boleh klik sini untuk dapatkan SHAKLEE with best of service & consultation ⏬

💻 IG PAGES : @nurin_vitamin
💻 FB : Nureen Ahmad



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com