14 February 2018

AWOOD EYEWARE ENT - AWOOD SUNGLASS


Awal January lalu, kak nurin dan partner dari Team Kluster Kluang pergi ke Felda Ulu Penggeli. Kami sangat teruja dengan business yang dijalankan oleh Encik Mohd Faisal.. Nak tahu apa business yang beliau jalankan? jom tengok video yang kak nurin share kan ni.


Anda seorang pemakai cermin mata? Jom tengok video ini, hasil kerja tangan anak tempatan yang agak kreatif, khas untuk anda! 


Serius uolss, dia buat speck mata dari kayu! cantik yang sangat-sangat cantik. hasil kerja sangat kemas. Seronok berborak dengan Encik Faisal ni, orang nya "gila-gila remaja" hahaaa paling best,beliau tak kedekut ilmu.


https://www.facebook.com/Awoodsunglass/

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:PROMOSI KOLAGEN DAN VITAMIN C SHAKLEE



Sempena pelancaran Youth Skin Care Shaklee pada bulan Mac 2018 ini, Shaklee berbesar hati membuat promosi untuk vitamin kecantikan!



Look Beautiful, Be  Youthful kawan-kawan kak nurin!






Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : VITAMIN UNTUK KESUBURAN SUAMI ISTERI




Baru-baru ni kak nurin terjumpa kawan lama.. Beliau dah 5 tahun berkahwin, tapi masih belum di kurniakan cahaya mata. Kebetulan beliau baru balik dari jumpa doc, maka nyaa sambil borak sambil sharing apa yang doc tu bebelkan haha  “Nurin,doc nasihatkan aku ambil vitamin untuk kesuburan, CoQ10 ke ape namanye..susah nak nyebut. Kau rasa vitamin apa yang sesuai untuk aku”

Dia tanya, kita jawab! 

Bila cerita tentang CoQ10 ramai yang beranggapan ianya vitamin untuk jantung. Ya,betul tapi ramai yang tidak tahu bahawa CoQ10 adalan vitamin yang menjadi sumber penjana tenaga kepada tubuh dan penghasilannya akan semakin berkurangan apabila umur kita semakin meninggkat.

Malah dalam kajian mendapati penghasilan CoQ10 oleh tubuh akan berkurangan seawall usia 20 tahun keatas. Okey, berapa umur anda sekarang? Heheee ada beberapa faktor yang menyebabkan penghasilan CoQ10 dalam tubuh semakin berkurang antaranya ialah cara hidup, tekanan, pemakanan dan banyak lagi tanpa kita sedari.

Paling jelas, mereka yang mengamalkan ubat statin (untuk kawal kolestrol) memerlukan supplement CoQ10 kerana ubat statin menghalang penghasilan CoQ10 dalam tubuh sebanyak 40%

Tahu tak, Kandungan CoQ10 didalam CoQhealth plus Shaklee sebenarnya banyak membantu masalah kesuburan lelaki.

Kajian menunjukkan bahawa CoQ10 aktif di dalam testis dan merupakan antioksidan yang memainkan peranan penting dalam membentuk membrane dan struktur lain didalam sel bagi tujuan untuk memerangi kesan oxidative stress. Kandungan antioksidannya menggalakkan pergerakan sperma menjadi aktif dan meningkatkan kualiti sperma itu sendiri.

Masih kurang jelas?

“Proses penghasilan ovum yang sihat dan berkualiti memerlukan banyak tenaga. Tenaga ini dibekalkan oleh CoQ10. Namun dengan peningkatan usia dan kaedah pemakanan yang tidak sihat, kandungan CoQ10 dalam seseorang wanita akan merosot. Pengambilan CoQ10 akan membantu mengatasi masalah kekurangan tenaga dalam proses ovulasi. Ini akan memastikan bahawa telur yang terhasil adalah sihat, matang dan berkualiti. Kesimpulannya, CoQ10 akan bertindak di peringkat awal proses pematangan telur pada peringkat Oosit Primer.”



Masih pikir lagi? Okeylah, nasihat kak nurin, jika anda sedang berusaha nak dapatkan zuriat, amalkan pengambilan CoQ10 Shaklee sebagai salah satu usaha anda! Yakinlah, dengan izin Yang Maha Pencipta, pengambilan CoQ10 akan membantu membekalkan tenaga bagi proses penghasilan telur yang sihat, pantas dan berkualiti.

Ehh,kak nurin pun dah amalkan CoQ Shaklee since January taw. Tak salah mencubakan!

Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com