17 October 2017

TIPS LUKA MELECUR/CAESAR CEPAT SEMBUH – PENGEDAR SHAKLEE KLUANG






 Bulan oktober bulan yang bizi. Memasing bizi nak kejar KPI.. boleh naik darah tinggi memikir. Tengah fokus mikir macamana nak kejar KPI, dapat sms "Nurin doktor cakap nak luka caeser cepat baik ambil makanan yang tinggi protien, akak dah try ESP. menjadi nurin" Sharing dari my regular customer! OMG gelak tutup mulut je lah yang aku mampu. Ada jugak berita gembira di saat darah mula naik..hihi. Terbantut darah tinggi nak naik. Sekarang ni my regular customer dah register ahli dah. tiap2 bulan oder ESP. sambil membeli dapat bonus dari shaklee. Diskaun? confirm lah dapat. Harga retail dan harga ahli jauh beza taw. Rugi la sapa tak join membership shaklee ni. lalala

Okey la, hari ni nurin share sikit tips luka melecur/caeser cepat sembuh. Semoga bermanfaat kepada semua.


1. Sentiasa kering

Pastikan luka pembedahan sentiasa kering. Selepas mandi, pastikan luka tersebut dilap kering. Cara mandi pun kena pandai agar air tidak terkena terus pada luka. Tapi jangan ibu2 takut nak mandi pula. Ada sesetengah tu, mereka tutup dengan plastik agar tidak terlalu banyak kena air. Nak cepat kenalah bersusah -susah dulu

2. Amalkan pemakanan yang berkhasiat

Selepas bersalin ibu-ibu disarankan mengambil makanan yang berkhasiat agar kesihatan ibu dan bayi terjamin. Pemakanan yang sihat membantu mempercepatkan luka cepat sembuh. Multivitamin sangat bagus diamalkan ibu selepas bersalin. Makan sayur dan buah-buahan yang memberi sumber multivitamin. ini juga dapat mengelakkan masalah sembelit

3. Tidak menggunakan ubat sebarangan

Tidak digalakkan menyapu atau menggunakan sebarang ubat tradisional seperti atau herba. Biasanya doktor tidak benarkan menyapu sebarang ubat pada tempat caesar pada tempoh 10 hari pertama. Ini kerana takut ubaa-ubat tersebut mengganggu percantuman semula kulit. Setelah diyakini luka telah bercantum, barulah diberi kebebasan sedikit apa yang ingin dilakukan pada luka tersebut.  Berhati-hati juga terhadap pengambilan ubat-ubatan tradisional, terutama dari segi kebersihan dan kandunagnnay. Di khuatiri akan membahayakan kesihatan

4. Banyakkan ambil sumber vitamin C

seperti buah oren. Vitamin C penting dalam pembentukan kalegen dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Membantu dalam proses pemulihan luka dan membantu meningkatkan system pertahanan dalam badan.

5. Tidak mengangkat benda berat

Jangan sesekali mengangkat benda berat. Setakat dukung bayi tidak ada masalah. Jika berat menyebabkan tekanan pada bahagian perut dan akan terasa perit pada kesan luka. So,beringatlah ketika berada di rumah, kadang-kadang tak sedar  bila buat kerja rumah.


6. Amalkan ESP Shaklee 

ESP membekalkan protein untuk memulihan luka, ia juga membekalkan tenaga


Kenapa ESP Shaklee bagus untuk penyembuhan luka dalaman dan luaran?

ESP Shaklee membekalkan Protien. Tugas Protein dalam badan kita adalah untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama/tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dengan tisu-tisu yang baru.

Nak mudah paham?

Protein yang lengkap, yang baik akan membantu membaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat. 

lagi 1 tips, kalau rasa lapar tak boleh bla.. shake 3 sudu ESP Shaklee, Nahhhhhhh hasilnya!!! confirm terus kenyang dehh.

Okbye, nak sambung buat kerja.


Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com