05 October 2017

KELEBIHAN KASUT KESIHATAN MEDIFEET - REVIEW



Ramai orang akan pilih kasut untuk bergaya, dan akhirnya mereka akan merana. Mungkin sakit kaki di sebabkan salah size, design tak sesuai dengan bentuk kaki atau kasut terlalu tinggi untuk di gayakan. okeyyy hari ni nak share pasal kasut best lagi owsome!



Hari tu pegi Jakel kat BBU JB, ternampak kedai kasut jenama MediFeet. Sebelum balik singgah sekejap tengok apa yang menarik kasut jenama MediFeet ni. Tolak je pintu kami di sambung dengan senyuman staf yang pakai baju ala – ala doctor gitu. Manis-manis adik ni. Pusing-pusing tengok design kasut yang ada, serius hakak cakap,kasut dia design tak berapa menarik.hihi

TETAPI kelebihan kasut jenama MediFeet yang diyakini tinggi dengan teknologi kesihatan terkini. Kasut MediFeet ni kasut kesihatan yang direka dan dicadangkan bagi mereka yang menghidap artritis, bunion (bengkak di kaki), sakit lutut, sakit belakang, sakit tapak kaki, osteoporosis, sakit sendi dan diabetes. Kasut MediFeet ni menggunakan material khas dikenali sebagai poron dalam setiap kasut yang dihasilkan untuk memberi keselesaan kepada si pemakai. Ini kerana poron dapat menyerap hentakan dan memudahkan pergerakan kaki dan secara tidak langsung menjaga kesihatan keseluruhannya akibat menanggung berat badan.  

Kelebihan kasut dari Medifeet adalah:

1.Menyerap kelembapan
2.Kusyen pelapik kasut yang  melantun
3.Menyerap tekanan / beban
4.Rekaan tanpa kelim
5.Teknologi Pengawal Luka
6.Aegis Mikrobe Shield

Selalunya, kalau beli kasut, Nurin akan pilih size 8 atau 40. Tapi bila pakai kasut jenama MediFeet ni, Staf tu suruh nurin try size 7 katanya bila kita pakai selalu,kasut tu akan mengembang. So 1st time sarung,memang rasa mcm tak selesa..macam fit sangat kat kaki. Tapi kan,bila dah pakai 2 3 hari, memang betul apa staf tu kata,  kasut betul-betul ngam dengan kaki I uolss.. senang citer, tahap keselesaan die tu macam pakai kasut size 8 laaa haha! Memula kata design tak menarik, dah tenung dah belek-belek dah try cuba test. Jumpa jugak yang berkenan.bukan 1 bukan 2 tapi banyak pengsannn sekejapp



Nak tips tak? Kalau nak beli kasut, beli waktu tengahari. Sebab waktu tengahari tu kaki kita tengah mengembang. Kalau waktu malam pulak,kaki kite mengecut, so kita akan pilih size yang tak berapa nakk ngam dengan kaki. Ehh tips ni nurin dapat dari DR harikrishna, beliau merupakan Presiden Penjagaan Luka Professional Malaysia.

Boleh tengok video ni, banyak info menarik terutama sekali bagi pesakit diabetes.




Website : http://www.medi-feet.com/
Facebook : https://www.facebook.com/MEDIFEET

atau boleh terus pergi ke cawangan Medifeet di JB


MediFeet Johor Bharu
37, Jalan Padi Emas,
1/3, Bandar Baru Uda, 81200 Johor Bharu,
Johor Darul Takzim
Tel +607 231 7866
Operation Hour : Monday - Sunday (10am - 6pm)



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

1 comment:

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com