27 September 2017

MAK NAK BELI BB CREAM KE? - PENGEDAR SHAKLEE KLUANG


Assalamualaikum.

Sebelum terlupa, nak citer moment best hari ni..Pagi-pagi tadi mak bagi duit. Siap ade label lagi kat duit tu “BB” dalam hati terpikir..mak nak suruh belikan BB Cream ke ape ni,pandai pulak mak nak pakai bb cream.. 



Anak mak : Mak nak beli BB Cream ke?
Mak : Ape pulak BB Cream,mak nak VIVIX la!

Makaa, berdekah2 la anak beranak ketawa hahahaaha.. mak Dah tak pedulik dah walaupun ejaan salah,sebutan tetap Vivix!

Mak Nurin ada Daibetes/kencing manis. Sejak umur mak 50 tahun.. Bacaan gula mak memang tinggi..dulu-dulu bacaan kencing manis boleh cecah 20. Haaaa pengsan hakak ni tengok result tiap kali teman mak pegi klinik. Tapi mak ni relax je.. dah sakit katanya..yang penting sekarang kena usaha untuk sihat, mudah nak buat amal ibadat.. okey makkk kite positif ya.hehe

Nurin selalu bagi mak minum Vivix Shaklee, selalu cakap kat mak.. “Vivix Shaklee ni mak, bagus untuk pesakit kencing manis tawww.mak kena cuba” Bagus nya mak nurin ni,bagi la apa vitamin pun, dia tak penah kata tidak,dia telan jee. Bagus kan? Sekarang ni, kalau mak ada luka-luka..kejap je luka tu kering. Mak pun nampak lebih bertenaga… paling seronok mak cakap “sedap lah vivix ni”



Hari ni dengan bangga nya mak beli Vivix sendiri siap register ahli terus.. owhh terharu betul si anak ni. syukur alhamdulillah.

Okeylah,sambung nanti ya.nak pi COD GLA Complex Shaklee japp

Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

26 September 2017

RESVERATROL MEMBANTU MENGECUTKAN FIBROID SEBESAR 13.3CM - PENGEDAR SHAKLEE KLUANG



FIBROID adalah sejenis tumbuhan daging yang berasal dari otot rahim (myometrium) dan ia merupakan sejenis ketumbuhan yang sering melanda wanita dan ianya BUKAN KANSER...Ramai wanita yang ada fibroid dalam rahimnya tanpa disedari…Bila meningkat umor empat puluhan..30% wanita ada ketumbuhan fibroid

Multiple fibroids - banyak ketulan fibroid tumbuh dari dinding otot rahim
Gambar dari FB Dr Hamid Arshat

Fibroid berlaku sama ada di dalam rahim, luar rahim atau melekat pada dinding rahim dengan saiz yang berbeza-beza antara seorang wanita dengan wanita yang lain. Ia boleh terbentuk sama ada seketul atau berketul-ketul dengan pelbagai bentuk dan saiz.

Menurut Perunding Obstetrik dan Ginekologi, Pusat Perubatan Janin dan Ginekologi Malaysia, Dr. Raman Subramaniam, ketumbuhan tersebut boleh kekal dalam saiz yang sangat kecil untuk masa yang lama dan pembesarannya juga boleh berlaku secara pantas atau membesar secara perlahan-lahan selama beberapa tahun, selalunya kehadirannya tanpa simptom sehinggalah mereka berusia 45 tahun.

Nurin selalu baca perkongsian Dr Hamid Arshat. Selepas melakukan pembedahan, Dr Hamid Arshat akan share gambar Fibroid yang berjaya di keluarkan daripada rahim pesakitnya. Kadang-kadang size Fibroid besar seperti orang hamil 6 bulan. Sheeram hakak,hihi!

Baru-baru ni kak N share, kawannya begitu yakin dengan pengambilan Vivix Shaklee mampu mengecutkan fibroidnya yang bersize 13.3cm. Padahal Doktor dah sarankan beliau untuk segera menjalani pembedahan buang fibroidnya. Tapi dengan konfidennya Beliau minta di beri masa untuk mencuba rawatan alternative dengan mengambil Vivix Shaklee.

Alhamdulillah, selepas 3 bulan mengamalkan vivix Shaklee fibroid mengecut dan hilang! Hebat kan kuasa ALLAH.



Nak tahu kenapa vivix Shaklee boleh membantu mengecutkan fibroid sebesar 13.3cm? Dalam vivix shaklee mengandungi resveratrol yang mempunyai kandungan antioksidan yang sangat tinggi.Ianya sangat membantu program dalam tubuh badan kita untuk berfungsi dengan sangat baik. Secara tidak langsung ianya membantu sistem imuni tubuh menjadi kuat untuk melawan karsinogen.

Resveratrol tu apa pulak? Resveratrol adalah sejenis polifenol yang di panggil phytoalexin merupakan sejenis bahan yang di keluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan pertumbuhan tersebut terhadapat penyakit..Okay nak mudah paham, resvertrol adalah antioksidan yang sangat tinggi.



Bagaimana VIVIX bertindak ke atas sel tubuh manusia

1) Cell Defence : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit
2) Cell Energy : memberi tenaga kepada sel yang lama
3) Cell Repair : membaiki sel yang telah rosak
4) Cell Performance : meningkatkan prestasi sel

Hebat kan vivix Shaklee ni? Nurin pernah jumpa seorang customer cina dia selalu cakap “ u tahu tak, vivix ni tonik ajaib ” Hahaha! Okeyyyy… Apa nak jadi, jadilah. Kehidupan mesti diteruskan Nurin kena minum vivix setiap hari jugakkkk haha!


Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

24 September 2017

TIPS HILANGKAN SUNBURN DAN JERAGAT? - PENGEDAR SHAKLEE KLUANG






wanita, kulit adalah aset yang paling dihargai. Walaupun ada jerawat seketul dah mula risau kan? Ni kan pulak sunburn dan jeragat, mesti bertambah risau.sebab sunburn dan jeragat ni ambil masa yang lama untuk di kurangkan atau di hilangkan. 

Nurin pun ada sunburn, al maklum lah kita pegi keja merempit naik motor,time lunch dan after lunch tu,matahari memang tengah naik atas kepala. Kulit yang terdedah secara langsung dengan matahari tanpa apa-apa sunblock krim sudah pasti akan menyebabkan kulit muka mudah gelap dalam erti kata lain terbakar

Jeragat pun nurin ada taw, kecil-kecil kat bahagian pipi. Dulu pakai produk antarabangsa yang menjanjikan memudarkan jeragat. Habis sebotol tak hilang ponnnn.. sebotol tu tahan 3 bulan, so pakai tak penah skip selama 3 bulan, ade je jeragat nyeee..belum pudar2 lagi.

Baru-baru ni nurin ada jumpa Master Shaklee, Kak N sharing sedikit info tetang vivix dan kulit muka. Rupa-rupanya vivix boleh membantu kulit muka mengatasi Sunburn dan Jeragat. Sebab dalam vivix ada Resveratrol

Bagaimana Resveratrol di dalam Vivix Boleh Membantu? 

1. Menjadikan Sel Lebih Efisien Dalam Penghasilan Tenaga Mitokondria merupakan kilang penghasilan tenaga bagi sel. Apbila sel merosot akibat pelbagai faktor luaran, keupayaan sel untuk menghasilkan akan turut menurun. Vivix membantu menggalakan proses biogenesis bagi memastikan penghasilan tenaga sentiasa mencukupi  di paras optimum. 

2. Memperlahankan Proses Inflamasi/Keradangan Resveratrol, anthocyanin daripada ekstrak Elderberry dan polifenol-polifenol lain di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan yang efektif dalam menghalang pembentukan radikal-radikal bebas.  Radikal bebas adalah punca utama berlakunya kerosakan sel melalui proses inflamasi dan apabila proses ini dapat diperlahankan, kerosakan yang lebih teruk pada struktur kulit akan dapat dihentikan. 

3. Melambatkan proses pembentukan protein AGE Dengan membantu melambatkan penghasilan protein AGE yang terhasil akibat kerosakan sel, pelbagai turutan proses yang membawa kepada penuaan akan dapat diperlahankan. 

4. Melindungi sel dari kerosakan DNA Sebarang penghasilan sel adalah berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada DNA. Jika DNA rosak, sel-sel yang terhasil adalah tidak sihat dan tidak dapat menjalankan tugas dengan efektif. 

****

Resveratrol telah terbukti membantu melindungi sel daripada kerosakan DNA dan memperlahankan proses pemendekan struktur telomere pada DNA melalui kajian oleh Dr Elizabeth Blackburn, pemenang Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009.  **Cross-Sectional Analysis of Telomere Length in People 33-80 Years of Age: Effects of Dietary Supplementation. Harley CB et al. (2014) 55th Annual Conference, JACN, Vol. 33(5), p414. (Sumber Youtube: Elizabeth Blackburn & The Science Behind Vivix)

Apabila DNA berjaya dilindungi daripada rosak, kerosakan yang lebih teruk akan dapat dielakkan dan proses penghasilan sel-sel baru yang sihat akan berjalan dengan lebih lancar. Ini adalah kunci kepada proses pemulihan kulit anda untuk menjadi lebih cantik menawan. Mengapa Vivix? Resveratrol merupakan satu bahan aktif yang terbukti mampu membantu menurunkan bacaan gula di dalam darah. Namun, Vivix adalah lebih unik kerana diperkaya dengan beberapa polifenol  yang dipilih khas yang mampu meningkatkan keberkesanan resveratrol hampir 13 kali ganda dalam menjalankan tugasnya!





Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

21 September 2017

KENAPA IRON PENTING UNTUK KEHAMILAN? – PENGEDAR SHAKLEE KLUANG




Masa plan nak hamil dulu, doctor nasihat Nurin amalkan pengambilan Asid Folik dan Iron tablet seawal mungkin. Doktor kata Iron membantu dalam penghasilan HEMOGLOBIN (HB), protein dalam sel darah merah yang mengangkut oksigen ke seluruh sel dalam badan. 

Asid Folik pula sangat penting untuk initial develop untuk fetus (baby) dalam rahim semasa awal kehamilan lagi. Masa tu Nurin tanya doctor, tak boleh ke ambil Asid Folik bila tahu kita dah hamil? Simple je jawapan doctor

“U Bayangkan ehh sebenarnya u dah hamil, tapi u tak tahu. Jadi, u pun tidak mengamalkan Asid Folik ni. Bahaya kan? kekurangan Asid Folik adalah antara penyebab berlakunya baby sumbing, kurang sempurna pada fizikal dan juga masalah keguguran pada awal trimester pertama” sheramm hakak dengar doctor ckp gitu huhu

So hari ni Nurin nak share kepentingan IRON kepada mereka yang sedang merancang untuk hamil  dan untuk ibu yang sedang hamil.

IRON penting untuk kehamilan kerana Semasa hamil, jantung akan mengepam darah 30-50% lebih cepat berbanding biasa.  Extra Iron is needed to produce more HB in order to bring oxygen to our baby.

Nak tahu tak..Sekiranya darah tidak mendapat bekalan Iron yang cukup? Boleh menyebabkan apa? 

  1. Infertility (tak subur)
  2. Keguguran
  3. Kelahiran Bayi Pramatang (Tak cukup bulan)
  4. Bayi tidak cukup berat (Berat bayi yang lahir kurang 2.5kg)
  5. Intrauterine growth restriction (IURG) atau pertumbuhan janin terbantut
  6. Anak lemas semasa lahir atau Aspyxia 
  7.  Risiko kematian ketika lahir atau stillbirth
Bahaya kan kawan-kawan? Paling tak best ianya boleh menyebabkan kematian, Allahuakbar! Selepas mendapat nasihat doctor, Nurin terus amalkan pengambilan Supplement Shaklee. Vitamin Shaklee yang mengandungi Iron adalah VITA LEA. Bukan sekadar Iron, malahan VITA LEA merupakan multivitamin lengkap yang sangat membantu dalam memastikan badan kita cukup keperluan nutrisi.
Nurin ada sejarah keguguran.. Selepas 2 kali keguguran, Nurin start amalkan VItalea, B complex, ESP dan Vitamin C.. Alhamdulillah pengambilan secara konsisten, Allah beri rezeki anak yang comel dan sihat.

Sekarang ni makan yang kita makan, tak terjamin boleh memberi nutrisi lengkap kepada diri kita.. jangan disebabkan kelalaian dari kita, anak dalam kandungan menjadi mangsa.

Semoga kita di beri kesihatan yang baik!


Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X





Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; 
 Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

19 September 2017

MAKAN BANYAK BELUM JAMIN LENGKAP SEMUA ZAT – PENGEDAR SHAKLEE KLUANG


Apa rutin pagi anda?

Yang paling penting, Breakfast. Jangan skip breakfast ya. “Breakfast like a king, lunch like ordinary person and dinner like a poor“. Ini pendapat nurin lah hehe



Kebaikkan Sarapan Pagi Yang Perlu Anda Amalkan

  • Bantu mengurangkan berat badan
  • Meningkatkan kuasa otak:
  • Tingkatkan mood anda:
  • Meningkatkan tenaga:
  • Mengurangkan risiko penyakit


Alhamdulillah selesai breakfast nurin ambil vitamin pagi yang penting antaranya ialah Vitalea@Multivitamin , Vitamin C, B complex untuk nurin dan suami, vitalea kids untuk Medina.

Kenapa kena amik multivitamin?

Ya kita mungkin makan banyak setiap hari tapi belum terjamin ia lengkap dengan semua zat dan mineral yang badan perlukan.Ramai yang tak sedar, sakit kita bermula dengan kekurangan zat dan mineral secara terkumpul. Ianya berlarutan dan badan mula trigger penyakit.

Pengambilan multivitamin penting supaya kita tak mempunyai masalah seperti kekurangan hemoglobin, rambut gugur, proses penuaan yang cepat, keletihan melampau dan banyak lagi.

1 tablet selepas breakfast untuk kanak-kanak

1 tablet selepas breakfast for adult

So penting kita tahu multivitamin bukan hanya untuk ibu mengandung sahaja.Malah pesakit Diabetis memerlukan sejenis galian yang dinamakan Kromium supaya mereka kekal sihat. Kromium biasanya terdapat di dalam multivitamin.SEBENARNYA multivitamin penting demi memastikan tubuh mendapat semua zat dan mineral yang diperlukan dalam membentuk sistem tubuh yang sihat.



Nurin yakin anda sedang Mencari vitamin yang berkesan, semulajadi dan selamat? Nurin boleh terangkan lebih lanjut. Hubungi 012-7995298 untuk mengetahui vitamin apa yang anda perlukan!


10 September 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:SUPLIMEN TERBAIK UNTUK MASALAH KULIT THE RADIANT 4


Hari ni nak share,suplimen ape yg nurin ambil utk skin..ni antara suplimen terbaik utk dpt kulit yg halus mulus cantik dan bersih..tapi set ni tak janji boleh putih bersih dlm masa 7 hari ke 3 hari ke...ianya bergantung kepada cara pemakanan kita..konsisten ke tak..sudah detox ke belum..berapa byk pengambilan air..tu semua penting ye utk dpt kulit yg sihat😍



The Radiant 4 menampilkan 4 nutrien penting untuk kulit yang lebih cantik dari dalam. Pekej lengkap gabungan 4 nutrien ini membantu kulit tampil dengan lebih sihat dan berseri. Ramai wanita yang inginkan kulit cantik berseri tetapi tidak tahu bagaimana untuk mendapatkannya.

Set lengkap ini mengandungi ESP, Collagen Powder, Vitamin C dan GLA Compleks. 

Berita baik juga bagi mereka yang mendapatkan set ini, anda layak menerima voucher sebanyak RM60 dan paper bag Shaklee yang cantik. 

Next post nurin share fungsi setiap suplimen tu kpd tubuh bdn kita😄

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; 
Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com