31 December 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG



@im.nurin (Instagram) | Nureen Ahmad (Facebook)
#shakleekluang #pengedarvivixshakleekluang

08 December 2017

HIG HOTEL TERBAIK


12 Nov 2017 lepas nurin dan cousin pegi Langkawi. Sekarang dah ada flight dari senai ke Langkawi so inilah masa nya nak luaskan pemandangan. H a.k.a my husband tanya “eh ni kira ME TIME u la eh” lepas tu dia gelak..haha boleh la di kategorikan ME TIME. Anak, suami tinggal rumah baik-baik mihmih!

Hari terakhir di Langkawi, kami stay di HIG HOTEL. HIG Hotel terletak di Kuah kira-kira 20 minit perjalanan dari Langkawi International Airport. Bersebelahan HIG Hotel merupakan Kompleks HIG. Nak tau apa ada dalam HIG Kompleks ni? Bak kata cousin nurin “macam-macam ada wehhh” hahaha nak coklat ada, nak pinggan mangkuk ada, naik kain batik ada, nak beli luggage pun hadooo uols. Tak cukup duit nak membeli? Jangan risau, ATM Mesin pun ada 2 biji disediakan. Menarik kan!

HIG Hotel antara hotel terbaik di Langkawi kerana ianya berkonsepkan Islamic Hotel. Nurin pilih Duluxe Seaview Room dengan harga RM188 include breakfast for 2 person. Kami jugak dapat voucher untuk membeli belah di HIG Kompleks. 




Kalau orang tanya nurin best ke HIG Hotel ni? Memang best uols, Friendly & helpful staffs, breakfast yang sedap dan beraneka pilihan..Bilik hotel yang bersih, kemas. senang citer nurin memang rekemen la uols stay sini. Berbaloi dengan harga. Malas nak beli choklat jauh-jauh, kalau uols stay HIG Hotel  ni boleh jalan kaki je. Malam-malam boleh lepak kat Food Court depan hotel macam-macam menu ada. Sedap pun boleh tahan.



Bab Parking je susah sikit. Parking banyak, tapi bila waktu siang tu kan ramai orang pegi shopping kat HIG Kompleks. sebab tu parking selalu penuh. Dah malam nanti banyak lah parking kosong hehe

Disediakan Al-quran

Seaview

Apa yang nurin nak cakap, kalau korang tengah cari Hotel yang best di Langkawi, korang try la stay 1 malam kat HIG Hotel ni. Hihi Nurin rasa tak puas menginap kat sini. Bulan 12 musim cuti-cuti, Selamat bercuti semua. Jaga makan, Jaga vitamin!




Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : TANDA-TANDA BADAN KURANG VITAMIN C







Antara kelebihan VITAMIN C 

🌸perlindungan daripada sinar uv
🌸mengurangkan kesan sunburn
🌸membantu prevent masalah jerawat degil
🌸tona kulit sekata
🌸menggatikan tisu rosak & menyembuhkan luka 
🌸mencerahkan kulit sensitif seperti enczema & resdung
🌸membantu masalah kulit secara semulajadi
🌸mengatasi masalah jerawat nasi & pasir
🌸megurangkan kedutan & tanda penuaan
🌸membantu menghasilkan kolagen dalam badan 
🌸kulit lebih glowing & radiant
.
#pengedarshakleekluang
#shakleekluang 
#shakleekahang 
#shakleemersing 
#shakleesimpangrenggam 
#shakleeayerhitamkluang 
#shakleejohor 
#shaklee 
#shakleebandartenggara 
#pengedarshakleekluang 
#ostematrixshaklee 
#vitamincshaklee

X

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

17 October 2017

TIPS LUKA MELECUR/CAESAR CEPAT SEMBUH – PENGEDAR SHAKLEE KLUANG






 Bulan oktober bulan yang bizi. Memasing bizi nak kejar KPI.. boleh naik darah tinggi memikir. Tengah fokus mikir macamana nak kejar KPI, dapat sms "Nurin doktor cakap nak luka caeser cepat baik ambil makanan yang tinggi protien, akak dah try ESP. menjadi nurin" Sharing dari my regular customer! OMG gelak tutup mulut je lah yang aku mampu. Ada jugak berita gembira di saat darah mula naik..hihi. Terbantut darah tinggi nak naik. Sekarang ni my regular customer dah register ahli dah. tiap2 bulan oder ESP. sambil membeli dapat bonus dari shaklee. Diskaun? confirm lah dapat. Harga retail dan harga ahli jauh beza taw. Rugi la sapa tak join membership shaklee ni. lalala

Okey la, hari ni nurin share sikit tips luka melecur/caeser cepat sembuh. Semoga bermanfaat kepada semua.


1. Sentiasa kering

Pastikan luka pembedahan sentiasa kering. Selepas mandi, pastikan luka tersebut dilap kering. Cara mandi pun kena pandai agar air tidak terkena terus pada luka. Tapi jangan ibu2 takut nak mandi pula. Ada sesetengah tu, mereka tutup dengan plastik agar tidak terlalu banyak kena air. Nak cepat kenalah bersusah -susah dulu

2. Amalkan pemakanan yang berkhasiat

Selepas bersalin ibu-ibu disarankan mengambil makanan yang berkhasiat agar kesihatan ibu dan bayi terjamin. Pemakanan yang sihat membantu mempercepatkan luka cepat sembuh. Multivitamin sangat bagus diamalkan ibu selepas bersalin. Makan sayur dan buah-buahan yang memberi sumber multivitamin. ini juga dapat mengelakkan masalah sembelit

3. Tidak menggunakan ubat sebarangan

Tidak digalakkan menyapu atau menggunakan sebarang ubat tradisional seperti atau herba. Biasanya doktor tidak benarkan menyapu sebarang ubat pada tempat caesar pada tempoh 10 hari pertama. Ini kerana takut ubaa-ubat tersebut mengganggu percantuman semula kulit. Setelah diyakini luka telah bercantum, barulah diberi kebebasan sedikit apa yang ingin dilakukan pada luka tersebut.  Berhati-hati juga terhadap pengambilan ubat-ubatan tradisional, terutama dari segi kebersihan dan kandunagnnay. Di khuatiri akan membahayakan kesihatan

4. Banyakkan ambil sumber vitamin C

seperti buah oren. Vitamin C penting dalam pembentukan kalegen dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Membantu dalam proses pemulihan luka dan membantu meningkatkan system pertahanan dalam badan.

5. Tidak mengangkat benda berat

Jangan sesekali mengangkat benda berat. Setakat dukung bayi tidak ada masalah. Jika berat menyebabkan tekanan pada bahagian perut dan akan terasa perit pada kesan luka. So,beringatlah ketika berada di rumah, kadang-kadang tak sedar  bila buat kerja rumah.


6. Amalkan ESP Shaklee 

ESP membekalkan protein untuk memulihan luka, ia juga membekalkan tenaga


Kenapa ESP Shaklee bagus untuk penyembuhan luka dalaman dan luaran?

ESP Shaklee membekalkan Protien. Tugas Protein dalam badan kita adalah untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama/tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dengan tisu-tisu yang baru.

Nak mudah paham?

Protein yang lengkap, yang baik akan membantu membaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat. 

lagi 1 tips, kalau rasa lapar tak boleh bla.. shake 3 sudu ESP Shaklee, Nahhhhhhh hasilnya!!! confirm terus kenyang dehh.

Okbye, nak sambung buat kerja.


Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

09 October 2017

KEBAIKAN DAN MANFAAT ESP SHAKLEE - PENGEDAR SHAKLEE KLUANG




Hari tu,nurin jumpa kawan lama. Sambil borak sambil kita belek muka kawan tu.. Cantik kawan nurin ni. Manis ada, lemah lembut gemalai orangnya. 

  “Eh aku nak kawen hujung tahun ni, nanti aku bagi kad ”

Selesai borak-borak, tiba masa nya untuk pulang ke pangkal jalan.. kita pun bersalam salaman.. Sempat la kak nurin bagi name card Shaklee. Walaupun hakikatnya dia dah ada no tepon kak nurin haha! lepas tu cakap kat dia, 

“Kau kena minum ESP Shaklee. Nak kawen hujung tahun ni kannn? Nak try roger lah aku”

Dia jawab “haaa” muka Macam blur-blur gitu. Lepas tu kitorang pun sama-sama gelak hahaaa. Sempat lagi kau promot ye nurin.

Kisahnye,semalam dia whatsapp “apa hebat sangat ESP kau jual tu” dia tanya kita jawab laah.. Penyudahnya dia grab ESP, vitamin C, GLA dan Herblax dan register member terussss uolss. Siapa yang tak suka harga murah ye takkk?hihi

So lets me explain antara kebaikan dan manfaat ESP iaitu :
💕Memberi TENAGA sepanjang hari
💕Memberi rasa KENYANG yang berpanjangan kerana indeks glisemik yang rendah
💕Membantu MENCERAHKAN KULIT kerana kaya dengan protein
💕Membantu MENEGANGKAN DAN MENGANJALKAN KULIT SERTA ASET WANITA
💕Membantu menurunkan berat badan dengan sihat


Ada banyak lagi kebaikan dan manfaatnya. Hari ni tak sempat nak menulis panjang-panjang. Apa kata whatsapp nurin, nanti nurin bantu uolss!


Ramainya join ahli bulan ni💃💃💃
Penangan ESP diskaun hebat? Boleh share dengan akak adik kawan jiran parents 😁
Bayangkan 1 canister tu jimat +- RM30
Kalau 4 canister? hehe

**

Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

#MYCYBERSALE, JUALAN ONLINE BESAR-BESARAN DI MALAYSIA


Tadi pagi bukak lazada, niat dihati nak beli Kids Swimming Vest untuk M.this weekend family mertua ada buat family day kat Endau. So M dah excited nak mandi manda bersama sepupu- pupu tercinta haha!

Tapi kan,lain pulak yang kita nampak.. issshhh dasar mata perempuan. Pantang nampak tulisan SALES dengan pantasnya mama M pun cepat-cepat klik #MYCYBERSALE 2017 yang sedang berkelip kelip memandang Mama M ni.. ehh kite pun nak tahu apa yang cuba Lazada saleskan hihi



#MYCYBERSALE adalah jualan dalam talian (online) terbesar di Malaysia dari pelbagai jenama terkenal dan jugak menawarkan diskaun berganda-ganda selama tempoh berlangsungnya #MYCYBERSALE, anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah hebat seperti pakej percutian ke Korea, perkakas rumah dan dapur, telefon pintar, produk penjagaan kulit dan pelbagai hadiah hebat lain lagi menanti anda. Syaratnya mudah saja. Anda hanya perlu berbelanja minimum RM100 dalam satu resit bagi melayakkan anda untuk memenangi hadiah cabutan bertuah. #MYCYBERSALE berlangsung dari 9 sehingga 13 Oktober 2017 ye adik kakak




#MYCYBERSALE 2017 merupakan program kerjasama antara Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC), Persatuan ICT Kebangsaan Malaysia (Pikom) dan peserta industri teknologi maklumat dan komunikasi, menyasarkan sekurang-kurangnya 1,000 peniaga.


Ada yang dah shopping di #MYCYBERSALE 2017? Lepas shopping Kids Swimming Vest, Mama M dah closed komputer dah. Tak sanggup tengok promosi yang sedang menggila tuuu. Thank you God! Hahaha

06 October 2017

FUNGSI UTAMA RESVERATROL – PENGEDAR SHAKLEE KLUANG




Fungsi utama resveratrol :

✅Merencatkan sel kanser dari menjadi semakin serius

✅Mengurangkan kepekatan antara platlet (respon anti-radang)

✅Menghalang pengoksidaan LDL

✅Melindungi peparu dari kerosakkan DNA dan kematian sel

✅Melindungi saraf

✅Menghalang virus herpes jenis 1 & 2 dari membiak

✅Anti penuaan

✅Merencatkan pembiakan H. pylori

✅Melindungi dari kerosakkan pada bahagian otak

✅Melindungi dari luka akibat rasiasi UV

✅Melindungi jantung

✅Mencegah kanser prostat, pankreas, gastrik & tiroid



Okey macam biasalah, tak nak janji bulan bintang jatuh ke riba.. Nanti kata nurin ni over claim produk pulak.hihi.. TETAPI nak bagitahu juga, Resveratrol tu terdapat dalam Vivix Shaklee tawww



Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

AKIBAT PARU-PARU ROSAK - PENGEDAR SHAKLEE KLUANG





Scary kan tengok Paru-paru dia??

Dulu jual vivix kat suami, dia tegar dengan rokok. Sehari 2 kotak pun boleh layan. Lepas dua minggu amalkan vivix, dia kata kadar dia hisap rokok dah berkurangan



Alhamdullilah, 3 tahun dah suami bebas rokok . . Say no to rokok!


Video ni share dari 
FB : Daily Medical
27 September at 15:30 
7.6M Views

**

Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

05 October 2017

KELEBIHAN KASUT KESIHATAN MEDIFEET - REVIEW



Ramai orang akan pilih kasut untuk bergaya, dan akhirnya mereka akan merana. Mungkin sakit kaki di sebabkan salah size, design tak sesuai dengan bentuk kaki atau kasut terlalu tinggi untuk di gayakan. okeyyy hari ni nak share pasal kasut best lagi owsome!



Hari tu pegi Jakel kat BBU JB, ternampak kedai kasut jenama MediFeet. Sebelum balik singgah sekejap tengok apa yang menarik kasut jenama MediFeet ni. Tolak je pintu kami di sambung dengan senyuman staf yang pakai baju ala – ala doctor gitu. Manis-manis adik ni. Pusing-pusing tengok design kasut yang ada, serius hakak cakap,kasut dia design tak berapa menarik.hihi

TETAPI kelebihan kasut jenama MediFeet yang diyakini tinggi dengan teknologi kesihatan terkini. Kasut MediFeet ni kasut kesihatan yang direka dan dicadangkan bagi mereka yang menghidap artritis, bunion (bengkak di kaki), sakit lutut, sakit belakang, sakit tapak kaki, osteoporosis, sakit sendi dan diabetes. Kasut MediFeet ni menggunakan material khas dikenali sebagai poron dalam setiap kasut yang dihasilkan untuk memberi keselesaan kepada si pemakai. Ini kerana poron dapat menyerap hentakan dan memudahkan pergerakan kaki dan secara tidak langsung menjaga kesihatan keseluruhannya akibat menanggung berat badan.  

Kelebihan kasut dari Medifeet adalah:

1.Menyerap kelembapan
2.Kusyen pelapik kasut yang  melantun
3.Menyerap tekanan / beban
4.Rekaan tanpa kelim
5.Teknologi Pengawal Luka
6.Aegis Mikrobe Shield

Selalunya, kalau beli kasut, Nurin akan pilih size 8 atau 40. Tapi bila pakai kasut jenama MediFeet ni, Staf tu suruh nurin try size 7 katanya bila kita pakai selalu,kasut tu akan mengembang. So 1st time sarung,memang rasa mcm tak selesa..macam fit sangat kat kaki. Tapi kan,bila dah pakai 2 3 hari, memang betul apa staf tu kata,  kasut betul-betul ngam dengan kaki I uolss.. senang citer, tahap keselesaan die tu macam pakai kasut size 8 laaa haha! Memula kata design tak menarik, dah tenung dah belek-belek dah try cuba test. Jumpa jugak yang berkenan.bukan 1 bukan 2 tapi banyak pengsannn sekejapp



Nak tips tak? Kalau nak beli kasut, beli waktu tengahari. Sebab waktu tengahari tu kaki kita tengah mengembang. Kalau waktu malam pulak,kaki kite mengecut, so kita akan pilih size yang tak berapa nakk ngam dengan kaki. Ehh tips ni nurin dapat dari DR harikrishna, beliau merupakan Presiden Penjagaan Luka Professional Malaysia.

Boleh tengok video ni, banyak info menarik terutama sekali bagi pesakit diabetes.




Website : http://www.medi-feet.com/
Facebook : https://www.facebook.com/MEDIFEET

atau boleh terus pergi ke cawangan Medifeet di JB


MediFeet Johor Bharu
37, Jalan Padi Emas,
1/3, Bandar Baru Uda, 81200 Johor Bharu,
Johor Darul Takzim
Tel +607 231 7866
Operation Hour : Monday - Sunday (10am - 6pm)



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PRODUK SHAKLEE ADA SIJIL HALAL KE – PENGEDAR SHAKLEE KLUANG





Sekarang ni,kalau nak beli apa-apa produk mesti kita akan tanya dulu dengan seller “produk ni halal ke” tak pun “produk ni ada KKM tak” lagi-lagi kalau sebut produk dari oversea kannn..mesti nak tahu sungguh-sungguh akan kewujudan sijil halal dan KKM. Macam tu juga dengan produk Shaklee, ramai yang cuba mempertikaikan isu halal dan KKM nya.

Untuk makluman semua, Shaklee hanya mendapat sijil HALAL dari ISA [Islamic Services of America] yang merupakan salah satu badan yang di iktiraf oleh JAKIM untuk pengesahan produk dari luar negara.

Sijil Halal Shaklee akan di renew setiap tahun mengikut batch pengeluaran. Jadi tak mahu ragu-ragu sayang,shaklee tetap ada sijil Halal!

Bila tengok dalam gallery phone ada gambar sijil halal shaklee, hari ni rasa tersangatlah bangga dan rasa happy nak share kat kawan-kawan





Siapa yang belum rasa keberkesanan produk Shaklee, boleh cuba sekarang. Harga mampu milik! Shaklee vitamin yang berkesan, semulajadi dan selamat.Nurin boleh terangkan lebih lanjut. Hubungi 012-7995298 untuk mengetahui vitamin apa yang anda perlukan!

✅I'm Trusted SID since 2012
**

Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X

04 October 2017

KULIT JADI SENSITIF BILA AMALKAN MINUMAN SOYA – PENGEDAR SHAKLEE KLUANG



Jangan lupa kawan-kawan, ada promosi ESP Shaklee!

Ada tak kawan-kawan yang minum air soya, kulit jadi sensitif? Okey kita geng!hihi..TAPI sejak nurin minum ESP Shaklee ni kan, pelik dan ajaibnya..takde pulak garu-garu a.k.a kulit sensitif mcm selalu tuuuu.. kalau dulu, bila menyapu sampah dalam rumah je, dah kena tutup hidung.. kalau tak bersin tak berentilah jawabnyeee. Pastu mula laa muka rasa gatal-gatal.

Alhamdulillah.. 5 tahun jadi pengamal ESP Shaklee ni.. Hilang dah masalah alergik dengan soya tuuu. Jadi, di nasihatkan pada penggemar soya atau mereka yang serik tapi nak cuba juga air soya, apa kata try ESP Shaklee.. Kenapa ESP Shaklee? Energizing Soy Protein atau lebih mesra di panggil ESP Shaklee merupakan soya yang non-GMO. Kandungan protein daripada soya Non-GMO amat bermutu tinggi.Barulah terhindar daripada kulit sensitif dan boleh minum dengan senang hati. Tak semua soya sama tau. Nurin sendiri ada pengalaman best dengan minuman soya ESP semasa mengandung dulu, alhamdulillah baby yang lahir kulitnya bersih, halusss dan mulus. Paling best, iolss takde strechmark sepanjang menjadi ibu hamil.hihi Benarlah, soya adalah pilihan protein yang terbaik dan paling seimbang. Lebih baik daripada daging, susu dan telur.

Ada yang kaitkan Soya menyebabkan Kanser. Dr Daggy maklumkan yang sepanjang kajian beliau, tiada bukti pun yang mengaitkan soya dengan kanser.Lagipun phytoestrogen (yang ada di dalam ESP) itu lemah. Ianya tidak kuat seperti estrogen di dalam badan manusia yang boleh menyebabkan lelaki menjadi lembut atau punca kanser.Kandungan phytoestrogen yang rendah di dalam ESP ini juga memang terbukti secara saintifik.

Tambahan pula soya yang digunakan untuk hasilkan ESP adalah soya non-GMO iaitu soya yang tidak diubah secara genetik (baka), daripada benih sampai pengeluarannya.


2 Sebab soya ESP lebih selamat:

1.SOYA NON-GMO

Soya yang digunakan untuk hasilkan ESP tidak diubah secara genetik – maksudnya ia tidak mengandungi apa-apa bahan kimia yang membahayakan kesihatan dalam jangka masa panjang.

2.CARA PEMPROSESAN SOYA UNTUK HASILKAN ESP

Cara pemprosesan membezakan kualiti soya. Soya ESP di cuci dengan air (bukan alkohol) dan di proses dengan suhu yang rendah.Jadi Isoflavones, genistein, dan daidzen kekal di dalam soya ESP.Isoflavones Ini sangat membantu merendahkan paras kolesterol, osteoporosis dan sakit jantung.

Genistein pula sangat baik untuk uterus, ovari dan prostat.

Apa lagi yang ESP Shaklee boleh janjikan??
Promosi ESP Shaklee sedang berlangsung kawan-kawan
Jangan lupa grab promosi ESP Shaklee taww

Nurin taknak menipu, taknak janjikan bulan dan bintang. Tak nak cerita indah yang ESP Shaklee ni sangat terbaik untuk semua orang. Hihi! Apa yang nurin pasti, bila kita ambil protein yang cukup, sel-sel badan yang rosak akan cepat diganti dengan yang baru. Itu yang jadi kulit makin cantik, parut makin pudar, badan makin bertenaga. Tak ada jalan yang mudah untuk dapat kulit yang sihat, anjal, halus gebu gebas taw. Semua perlukan usaha. So, Keep calm and drink ESP Shaklee yay!


✅I'm Trusted SID since 2012
**

Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PROMOSI ESP SHAKLEE OKTOBER 2017 - PENGEDAR SHAKLEE KLUANG






Semalam kawan nurin whatsapp, risik-risik ESP Shaklee..Yana ni tak reti telan ubat/vitamin dalam bentuk tablet ke softgel ke.haha..kalau terpaksa telan ubat, dia akan pecahkan ubat tu jadi retak seribu. Masuk mulut kat tangan sebelah 1 liter air dah ready utk yana minum. Konon-konon tak nak rasa ubat tu lekat kat anak tekak kot.. haha. Kesian ko Yana! So now, dia cari suplemen yang jenis minum-minum katanya

“Bagus ke ESP Shaklee ni nurin? Boleh explain tak apa kebaikan ESP Shaklee ni?”

Dear Yana & all readers, ESP SESUAI UNTUK SEMUA: 😘

1) Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan cergas

2) Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberi rasa kenyang yang lebih lama.. no more heavy breakfast

3) Ibu-ibu yang menyusu: Membantu membanyakkan dan mengekalkan supply susu disamping pengambilan air yang cukup dan proses pengepaman yang konsisten

4) Pesakit kencing manis: mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa

5) Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri

6) lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, nak tambah tenaga…anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat..In sha allah

Jom dapatkan #espshaklee dengan HARGA SUPER DUPER SPECIAL sempena PROMO bulan ni
Setiap pembelian #espshaklee of course nurin akan bagi SPECIAL FREE GIFTS. 


Alhamdulillah 
ESP ni dah jadi kegemaran ramai sekarang ni untuk 
SIHAT, BERTENAGA & CANTIK

Sebotol ESP, 850 Gram RM170.93
nak harga istimewa takk?
ada HARGA Istimewa bulan Oktober ini  
No telefon dah ada tu, boleh call,boleh wassup,boleh sms
✅I'm Trusted SID since 2012
**

Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

27 September 2017

MAK NAK BELI BB CREAM KE? - PENGEDAR SHAKLEE KLUANG


Assalamualaikum.

Sebelum terlupa, nak citer moment best hari ni..Pagi-pagi tadi mak bagi duit. Siap ade label lagi kat duit tu “BB” dalam hati terpikir..mak nak suruh belikan BB Cream ke ape ni,pandai pulak mak nak pakai bb cream.. 



Anak mak : Mak nak beli BB Cream ke?
Mak : Ape pulak BB Cream,mak nak VIVIX la!

Makaa, berdekah2 la anak beranak ketawa hahahaaha.. mak Dah tak pedulik dah walaupun ejaan salah,sebutan tetap Vivix!

Mak Nurin ada Daibetes/kencing manis. Sejak umur mak 50 tahun.. Bacaan gula mak memang tinggi..dulu-dulu bacaan kencing manis boleh cecah 20. Haaaa pengsan hakak ni tengok result tiap kali teman mak pegi klinik. Tapi mak ni relax je.. dah sakit katanya..yang penting sekarang kena usaha untuk sihat, mudah nak buat amal ibadat.. okey makkk kite positif ya.hehe

Nurin selalu bagi mak minum Vivix Shaklee, selalu cakap kat mak.. “Vivix Shaklee ni mak, bagus untuk pesakit kencing manis tawww.mak kena cuba” Bagus nya mak nurin ni,bagi la apa vitamin pun, dia tak penah kata tidak,dia telan jee. Bagus kan? Sekarang ni, kalau mak ada luka-luka..kejap je luka tu kering. Mak pun nampak lebih bertenaga… paling seronok mak cakap “sedap lah vivix ni”



Hari ni dengan bangga nya mak beli Vivix sendiri siap register ahli terus.. owhh terharu betul si anak ni. syukur alhamdulillah.

Okeylah,sambung nanti ya.nak pi COD GLA Complex Shaklee japp

Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

26 September 2017

RESVERATROL MEMBANTU MENGECUTKAN FIBROID SEBESAR 13.3CM - PENGEDAR SHAKLEE KLUANG



FIBROID adalah sejenis tumbuhan daging yang berasal dari otot rahim (myometrium) dan ia merupakan sejenis ketumbuhan yang sering melanda wanita dan ianya BUKAN KANSER...Ramai wanita yang ada fibroid dalam rahimnya tanpa disedari…Bila meningkat umor empat puluhan..30% wanita ada ketumbuhan fibroid

Multiple fibroids - banyak ketulan fibroid tumbuh dari dinding otot rahim
Gambar dari FB Dr Hamid Arshat

Fibroid berlaku sama ada di dalam rahim, luar rahim atau melekat pada dinding rahim dengan saiz yang berbeza-beza antara seorang wanita dengan wanita yang lain. Ia boleh terbentuk sama ada seketul atau berketul-ketul dengan pelbagai bentuk dan saiz.

Menurut Perunding Obstetrik dan Ginekologi, Pusat Perubatan Janin dan Ginekologi Malaysia, Dr. Raman Subramaniam, ketumbuhan tersebut boleh kekal dalam saiz yang sangat kecil untuk masa yang lama dan pembesarannya juga boleh berlaku secara pantas atau membesar secara perlahan-lahan selama beberapa tahun, selalunya kehadirannya tanpa simptom sehinggalah mereka berusia 45 tahun.

Nurin selalu baca perkongsian Dr Hamid Arshat. Selepas melakukan pembedahan, Dr Hamid Arshat akan share gambar Fibroid yang berjaya di keluarkan daripada rahim pesakitnya. Kadang-kadang size Fibroid besar seperti orang hamil 6 bulan. Sheeram hakak,hihi!

Baru-baru ni kak N share, kawannya begitu yakin dengan pengambilan Vivix Shaklee mampu mengecutkan fibroidnya yang bersize 13.3cm. Padahal Doktor dah sarankan beliau untuk segera menjalani pembedahan buang fibroidnya. Tapi dengan konfidennya Beliau minta di beri masa untuk mencuba rawatan alternative dengan mengambil Vivix Shaklee.

Alhamdulillah, selepas 3 bulan mengamalkan vivix Shaklee fibroid mengecut dan hilang! Hebat kan kuasa ALLAH.



Nak tahu kenapa vivix Shaklee boleh membantu mengecutkan fibroid sebesar 13.3cm? Dalam vivix shaklee mengandungi resveratrol yang mempunyai kandungan antioksidan yang sangat tinggi.Ianya sangat membantu program dalam tubuh badan kita untuk berfungsi dengan sangat baik. Secara tidak langsung ianya membantu sistem imuni tubuh menjadi kuat untuk melawan karsinogen.

Resveratrol tu apa pulak? Resveratrol adalah sejenis polifenol yang di panggil phytoalexin merupakan sejenis bahan yang di keluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan pertumbuhan tersebut terhadapat penyakit..Okay nak mudah paham, resvertrol adalah antioksidan yang sangat tinggi.



Bagaimana VIVIX bertindak ke atas sel tubuh manusia

1) Cell Defence : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit
2) Cell Energy : memberi tenaga kepada sel yang lama
3) Cell Repair : membaiki sel yang telah rosak
4) Cell Performance : meningkatkan prestasi sel

Hebat kan vivix Shaklee ni? Nurin pernah jumpa seorang customer cina dia selalu cakap “ u tahu tak, vivix ni tonik ajaib ” Hahaha! Okeyyyy… Apa nak jadi, jadilah. Kehidupan mesti diteruskan Nurin kena minum vivix setiap hari jugakkkk haha!


Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

24 September 2017

TIPS HILANGKAN SUNBURN DAN JERAGAT? - PENGEDAR SHAKLEE KLUANG






wanita, kulit adalah aset yang paling dihargai. Walaupun ada jerawat seketul dah mula risau kan? Ni kan pulak sunburn dan jeragat, mesti bertambah risau.sebab sunburn dan jeragat ni ambil masa yang lama untuk di kurangkan atau di hilangkan. 

Nurin pun ada sunburn, al maklum lah kita pegi keja merempit naik motor,time lunch dan after lunch tu,matahari memang tengah naik atas kepala. Kulit yang terdedah secara langsung dengan matahari tanpa apa-apa sunblock krim sudah pasti akan menyebabkan kulit muka mudah gelap dalam erti kata lain terbakar

Jeragat pun nurin ada taw, kecil-kecil kat bahagian pipi. Dulu pakai produk antarabangsa yang menjanjikan memudarkan jeragat. Habis sebotol tak hilang ponnnn.. sebotol tu tahan 3 bulan, so pakai tak penah skip selama 3 bulan, ade je jeragat nyeee..belum pudar2 lagi.

Baru-baru ni nurin ada jumpa Master Shaklee, Kak N sharing sedikit info tetang vivix dan kulit muka. Rupa-rupanya vivix boleh membantu kulit muka mengatasi Sunburn dan Jeragat. Sebab dalam vivix ada Resveratrol

Bagaimana Resveratrol di dalam Vivix Boleh Membantu? 

1. Menjadikan Sel Lebih Efisien Dalam Penghasilan Tenaga Mitokondria merupakan kilang penghasilan tenaga bagi sel. Apbila sel merosot akibat pelbagai faktor luaran, keupayaan sel untuk menghasilkan akan turut menurun. Vivix membantu menggalakan proses biogenesis bagi memastikan penghasilan tenaga sentiasa mencukupi  di paras optimum. 

2. Memperlahankan Proses Inflamasi/Keradangan Resveratrol, anthocyanin daripada ekstrak Elderberry dan polifenol-polifenol lain di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan yang efektif dalam menghalang pembentukan radikal-radikal bebas.  Radikal bebas adalah punca utama berlakunya kerosakan sel melalui proses inflamasi dan apabila proses ini dapat diperlahankan, kerosakan yang lebih teruk pada struktur kulit akan dapat dihentikan. 

3. Melambatkan proses pembentukan protein AGE Dengan membantu melambatkan penghasilan protein AGE yang terhasil akibat kerosakan sel, pelbagai turutan proses yang membawa kepada penuaan akan dapat diperlahankan. 

4. Melindungi sel dari kerosakan DNA Sebarang penghasilan sel adalah berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada DNA. Jika DNA rosak, sel-sel yang terhasil adalah tidak sihat dan tidak dapat menjalankan tugas dengan efektif. 

****

Resveratrol telah terbukti membantu melindungi sel daripada kerosakan DNA dan memperlahankan proses pemendekan struktur telomere pada DNA melalui kajian oleh Dr Elizabeth Blackburn, pemenang Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009.  **Cross-Sectional Analysis of Telomere Length in People 33-80 Years of Age: Effects of Dietary Supplementation. Harley CB et al. (2014) 55th Annual Conference, JACN, Vol. 33(5), p414. (Sumber Youtube: Elizabeth Blackburn & The Science Behind Vivix)

Apabila DNA berjaya dilindungi daripada rosak, kerosakan yang lebih teruk akan dapat dielakkan dan proses penghasilan sel-sel baru yang sihat akan berjalan dengan lebih lancar. Ini adalah kunci kepada proses pemulihan kulit anda untuk menjadi lebih cantik menawan. Mengapa Vivix? Resveratrol merupakan satu bahan aktif yang terbukti mampu membantu menurunkan bacaan gula di dalam darah. Namun, Vivix adalah lebih unik kerana diperkaya dengan beberapa polifenol  yang dipilih khas yang mampu meningkatkan keberkesanan resveratrol hampir 13 kali ganda dalam menjalankan tugasnya!





Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

21 September 2017

KENAPA IRON PENTING UNTUK KEHAMILAN? – PENGEDAR SHAKLEE KLUANG




Masa plan nak hamil dulu, doctor nasihat Nurin amalkan pengambilan Asid Folik dan Iron tablet seawal mungkin. Doktor kata Iron membantu dalam penghasilan HEMOGLOBIN (HB), protein dalam sel darah merah yang mengangkut oksigen ke seluruh sel dalam badan. 

Asid Folik pula sangat penting untuk initial develop untuk fetus (baby) dalam rahim semasa awal kehamilan lagi. Masa tu Nurin tanya doctor, tak boleh ke ambil Asid Folik bila tahu kita dah hamil? Simple je jawapan doctor

“U Bayangkan ehh sebenarnya u dah hamil, tapi u tak tahu. Jadi, u pun tidak mengamalkan Asid Folik ni. Bahaya kan? kekurangan Asid Folik adalah antara penyebab berlakunya baby sumbing, kurang sempurna pada fizikal dan juga masalah keguguran pada awal trimester pertama” sheramm hakak dengar doctor ckp gitu huhu

So hari ni Nurin nak share kepentingan IRON kepada mereka yang sedang merancang untuk hamil  dan untuk ibu yang sedang hamil.

IRON penting untuk kehamilan kerana Semasa hamil, jantung akan mengepam darah 30-50% lebih cepat berbanding biasa.  Extra Iron is needed to produce more HB in order to bring oxygen to our baby.

Nak tahu tak..Sekiranya darah tidak mendapat bekalan Iron yang cukup? Boleh menyebabkan apa? 

  1. Infertility (tak subur)
  2. Keguguran
  3. Kelahiran Bayi Pramatang (Tak cukup bulan)
  4. Bayi tidak cukup berat (Berat bayi yang lahir kurang 2.5kg)
  5. Intrauterine growth restriction (IURG) atau pertumbuhan janin terbantut
  6. Anak lemas semasa lahir atau Aspyxia 
  7.  Risiko kematian ketika lahir atau stillbirth
Bahaya kan kawan-kawan? Paling tak best ianya boleh menyebabkan kematian, Allahuakbar! Selepas mendapat nasihat doctor, Nurin terus amalkan pengambilan Supplement Shaklee. Vitamin Shaklee yang mengandungi Iron adalah VITA LEA. Bukan sekadar Iron, malahan VITA LEA merupakan multivitamin lengkap yang sangat membantu dalam memastikan badan kita cukup keperluan nutrisi.
Nurin ada sejarah keguguran.. Selepas 2 kali keguguran, Nurin start amalkan VItalea, B complex, ESP dan Vitamin C.. Alhamdulillah pengambilan secara konsisten, Allah beri rezeki anak yang comel dan sihat.

Sekarang ni makan yang kita makan, tak terjamin boleh memberi nutrisi lengkap kepada diri kita.. jangan disebabkan kelalaian dari kita, anak dalam kandungan menjadi mangsa.

Semoga kita di beri kesihatan yang baik!


Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X





Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; 
 Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

19 September 2017

MAKAN BANYAK BELUM JAMIN LENGKAP SEMUA ZAT – PENGEDAR SHAKLEE KLUANG


Apa rutin pagi anda?

Yang paling penting, Breakfast. Jangan skip breakfast ya. “Breakfast like a king, lunch like ordinary person and dinner like a poor“. Ini pendapat nurin lah hehe



Kebaikkan Sarapan Pagi Yang Perlu Anda Amalkan

  • Bantu mengurangkan berat badan
  • Meningkatkan kuasa otak:
  • Tingkatkan mood anda:
  • Meningkatkan tenaga:
  • Mengurangkan risiko penyakit


Alhamdulillah selesai breakfast nurin ambil vitamin pagi yang penting antaranya ialah Vitalea@Multivitamin , Vitamin C, B complex untuk nurin dan suami, vitalea kids untuk Medina.

Kenapa kena amik multivitamin?

Ya kita mungkin makan banyak setiap hari tapi belum terjamin ia lengkap dengan semua zat dan mineral yang badan perlukan.Ramai yang tak sedar, sakit kita bermula dengan kekurangan zat dan mineral secara terkumpul. Ianya berlarutan dan badan mula trigger penyakit.

Pengambilan multivitamin penting supaya kita tak mempunyai masalah seperti kekurangan hemoglobin, rambut gugur, proses penuaan yang cepat, keletihan melampau dan banyak lagi.

1 tablet selepas breakfast untuk kanak-kanak

1 tablet selepas breakfast for adult

So penting kita tahu multivitamin bukan hanya untuk ibu mengandung sahaja.Malah pesakit Diabetis memerlukan sejenis galian yang dinamakan Kromium supaya mereka kekal sihat. Kromium biasanya terdapat di dalam multivitamin.SEBENARNYA multivitamin penting demi memastikan tubuh mendapat semua zat dan mineral yang diperlukan dalam membentuk sistem tubuh yang sihat.



Nurin yakin anda sedang Mencari vitamin yang berkesan, semulajadi dan selamat? Nurin boleh terangkan lebih lanjut. Hubungi 012-7995298 untuk mengetahui vitamin apa yang anda perlukan!


Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com