12 November 2015

TAKOYAKI KLUANG: SAYA JUAL TAKOYAKI


Assalammualaikum.

Im food lover,tapi takut gemuk, Hoih! takoyaki,salah satu makanan favourite Nurin kot.takoyaki ni adik cakap cenkodok jepun..whateverr yang penting sedap kan..mase mula-mula buat dulu.ade lah bagi kawan-kawan,jiran rasa seketul dua. Lama-lama berderet pulak yang oder.tak sanggup nak hampakan permintaan kawan,gigih la nurin & family buat tokayaki.hihi.Alhamdulillah. Semalam sesaje upload gambar takoyaki dalam group facebuk..ramai yang respon nak 1 box,nak 2 box nak 5 box.. dalam masa 1 jam,setel 20 box..fuhhh diluar jangkaan betul.

ade jugak yang request nak cepat..maaf sayang,Nurin bukan taknak buat,tapi tak cukup masa dengan kerja hakiki,anak,suami,Shaklee lagii..Takoyaki ni buat untuk suka-suka je. Next post Nurin share resepi takoyaki ye..malam tak nyempat,medina dah tarik baju mama.Sleep mama sleep pelis!



Bila kite tak dapat penuhi permintaan pelanggan, hati tersangatlah risau, Sorry again.mane yang Nurin tak take oder tu, insha’allah next time ya.Janji! Lagi satuu Nurin bukan seorang seller menipu or penipu,JUJUR its me sayang,harap paham.sedih taw awak sms kite gini.meleleh air mata i. susahnye nak jaga hati semua orang kan.




Orang Kluang,Korang jgn memalu, meh la beli Takoyaki saya!
RM5 6biji/box
RM10 12biji/box

Nureen Ahmad (Facebook)
Awra i-sihat (Page Facebook)
Shaklee ID : 881110
nanurinos@gmail.com

+6012 799 5298 (Call/SMS/WhatsApp)

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 
email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE


Assalammualaikum.

Hai kawan-kawan rasa macam dah lama tak hapdate blog kan..This week Nurin bizi sikit, walaupon hakikatnyee tak ada lah bizi sangat pon.haha! minggu ni nurin & my partner giler-giler buat event sebab nak cover bulan 9 & 10 punye event yang tertunda akibat bajet takde.huhu dah lama rasenye boss bagi cuti berbayar duk relax saje..So bulan 11 12 ni kena pulun sikit laa nak kejor KPI. Hurmm walaupun tak hapdate blog, tapi Nurin masih pengedar Shaklee dan still buat COD area Kluang..kadang-kadang COD sampai ke segamat taw,gigihnyee saya nak tengok kawan-kawan sihat dan cantek! Exceli kalau nak balik kampung tu lalu segamat,tu yang sempat COD tuuu..sebakul produk shaklee i buh dalam bonet kereta tuu.Terima Kasih orang segamat!

Hari ni nak share tips kecantikan kulit untuk nyahkan segala jerawat,kulit berminyak dan parut. Macamana? Alang-alang customer dah tanye..moh la kite share dalam blog pulak.



Cadangan Nurin, try lah Vit C,B complex,ESP dan Nutriwhite Makeup remover. Confirm awak semua takkan menyesal kalau nak add on Vita E dan GLA pon boleh!




Sustained Release Vita-C Plus

Siapa yang tak kenal Vitamin C ni kan.. Kecantikan,kesihatan,imuisasi,awet muda,system pemulihan dalam badan..semua dialaah..tak caya?
  • Sebagai anti-oksidan yang melindungi kulit 
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kologen dari dalam badan.
  • Membantu menghaluskan kulit
  • Membantu memerangi kanser
  • Membentuk kolagen-kolagen baru dalam badan
Vita-E Complex
  • Anti-oksidan yang kuat
  • Anti penuaan yang memulihkan tekstur kulit
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Membantu melembapkan kulit
  • Membantu menghalang radikal bebas yang boleh merosakkan sel.
B-Complex
  • Membantu melembapkan kulit
  • Menghilangkan tekanan/stress akibat kerja seharian
  • Membantu mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
B Complex dikenali sebagai anti Stress,pikir jap..kalau kite stress jerawat munculkan?hihi

ESP - Soy Energizing Protein
  • Membekalkan protein yang membantu menganjalkan kulit
  • Mempercepatkan penggantian sel-sel kulit lama dengan yang baru
  • Membantu memudarkan parut pada muka.
ESP boleh buat Masker untuk di sapu pada wajah.. Parut di muka memang cepat hilang.. memang best sangat.

GLA Complex
  • Menguatkan kuku & rambut.
  • Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri. 
  • Membantu menangani ekzema. 
  • Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
  • Menguatkn immuniti badan.
  • Mempelahankn process penuaan.
  • Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
  • Mengawal kencing manis
  • Mengawal kolesterol.
  • Bagus untuk saraf. 
GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik.

Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover
  • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit 
  • menyingkirkan sel kulit mati 
  • Aloe vera menyegarkan dan menegangkan kulit.
  • Lembut, tidak berminyak dan kulit anda kelihatan lebih berseri.


Cara pakai pon mudah je just ambil sedikit Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover ni, dan sapukan pada wajah, sental2 macam nak scrub muka tu. Lepas dah puas hati, barulah cuci muka. Confirm whitehead dan blackhead berjaya disental keluar! 

Haaa ini bukan sebarangan makeup remover taw.Remover ni bukan hanya membersih sisa-sisa makeup semata tapi juga membersih muka dari segala kotoran dan debu. remover ni boleh digunakan setiap hari walaupan tidak menggunakan makeup. Anggaran satu tiub tahan dalam 6 bulan lebih.


Okey habes dahh..Awak teruja? Tapi macam banyak pilihan kan? Nurin tak paksa uolss untuk ambil vitamin berderet-deret ni,ikut kemampuan dan keselesaan masing-masing..dan yang paling penting awak kena cuba sendiri dan rasai keberkesanannya.boleh sms/whatsapp Nurin cerita detail tentang masalah kesihatan yang dihadapi dan insyaAllah nurin akan cadangan supplemen yang bersesuaian untuk awak semua. Dann I will guide you cara pemakanan vitamin.Promise!

InsyaAllah Nurin akan mengutamakan pelanggan sebaik mungkin..


Nureen Ahmad (Facebook)
Awra i-sihat (Page Facebook)
Shaklee ID : 881110
nanurinos@gmail.com

+6012 799 5298 (Call/SMS/WhatsApp)



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 
email : nanurinos@gmail.com
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com