20 August 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: TIPS MENCUCI MUKA DENGAN BETUL


Hai uolls,mama medina is back!

Ekceli hari ni mama medina berkobar-kobar nak share tips cuci muka dengan betul.Kenape?sebab Muka yang bersih boleh elakkan jerawat timbul akibat pori kotor dan tersumbat.  jerawat time period tue cito lain yo! Itu normal.haha


kekadang kita nie cuci muka ikut dan je kan..Gosok sane gosok sini,alaah sental jelah kak peah oiii asalkan rase bersih.. pernah terpikir tak, Rasa bersih tue betul-betul bersih ke? pernah tak korang rase tak bersih, tak freshhhh walaupun dah cuci muka? pernah kan?? jangan tipu uolss, I pon kenkadang rase camtu jugak. hihi . so, Seteleh puas mengoogle, akhirnya dapat jugak gambar yang di cari.

BAGAIMANA MENCUCI MUKA DENGAN BETUL?

Okay mula-mula korang kena cuci tangan korang dulu dengan sabun, make sure tangan dah betul-betul bersih.ye laa tadikan korang pegang meja pegang pokok,pegang tepon,remote garu sane sini,ingat tak? Euwwww kuman merata!



1st sekali Jangan lupa Bismillah dulu,lepas tu boleh lah sapu pencuci muka korang kasi rata-rata kemudian follow macam dalam gambar ni.buat step by step.setiap part tu ambik lah masa dalam 20 second,belai manja kulit muka kite.untuk area T zon just 10 second dah cukup,jangan lama-lama kang kulit muka kering.. Kalau ada sponge untuk muka..lagi elok gosok secara membulat.. dan slow2 kulit akan rasa lebih bersih.

Dah setel? Lap muka dengan tuala yang bersih.kalau boleh jadikan tuala khas untuk muka sahaja.dan rajin-rajin lah cuci tuala tu. Jangan biar je sampai berminggu-minggu tak cuci, nanti bau masam,kulit kusam!

Zazzzsss dah siap cuci muka dengan betul,confirm fresh!

Seketul kamera fieza mampu menipu ramai orang,haha!
muka kami glowing habes.haduuuiii tipah tertipu
saje kasi effect kat pic ni,tapi still nampak pipi fieza glowing mcm telur.ooopss


ehh lupe nak habaq... Shaklee pun hado pencuci muka taw,Gentle Deep Foaming Cleanser.Pencuci muka terbaik di perbuat daripada 100 % bahan semulajadi dan bebas PARABEN.


Gentle Deep Foaming Cleanser:
**Menjadikan kulit wajah kita segar dan bersih
**Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
**Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
**Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen
**Memberi cucian lembut dan menyegarkan serta tidak menghakis atau mengelupas



Extra tips:
Di nasihatkan,kalau nak tidur tu rerajin lah mencuci muka.supaya pori-pori muka boleh bernafas,kulit anjal,mencegah muncul jerawat,meningkatkan regenerasi kulit!



Nureen Ahmad (Facebook)
Awra i-sihat (Page Facebook)
Shaklee ID : 881110
nanurinos@gmail.com
+6012 799 5298 (Call/SMS/WhatsApp)
SMS/WhatsApp 6012 799 5298 untuk pertanyaan mengenai pembelian produk Shaklee dan untuk mendapat response yang lebih pantas!

No comments:

Post a Comment

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com