01 February 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:PERBEZAAN OMEGA DAN LECITHIN



“Nurin ape beza Omega dengan Lecithin ek,sebab tengok fungsi dua2 tu macam sama”

LECITHIN SHAKLEE

Lecithin sebenarnya adalah campuran semulajadi phospholipid. Dan Ianya berasal dari soya. lecithin berfungsi“MEMECAHKAN”lemak kepada molekul yang lebih kecil,dan ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Walaupun Lecithin bukanlah nutrien penting, ia mempunyai beberapa manfaat kesihatan yang menjadikan ianya bernilai termasuk sebagai sebahagian daripada rutin tambahan harian. Ia melindungi sel-sel anda dengan memudahkan pergerakan lemak, bahan buangan, nutrien dan ion dalam dan di luar sel-sel, sambil mengekalkan struktur sel yang kuat untuk mengekalkan bentuknya. So,ini bermakna Lecithin berupaya membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan bukannya 'membakar' lemak sedia ada yang sudah terkumpul di dinding membran.

So,awak rasa  boleh kurus ke guna Lecithin ni??Mestilah boleh. Kalau tiada lemak termendap, maka kuranglah lemak terkumpul. Yang penting senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat


OMEGA GUARD SHAKLEE

Omega Guard tidak memecahkan lemak tetapi focus kepada “MEMBAKAR” sebab antara  fungsi minyak ikan adalah untuk membantu pembakaran lemak termendap. Dapat bayangkan tak,macamana kesannya kalau omega dan lecithin di ambil bersama?heheeh jika seseorang tu hanya mengambil omega guard dan bersenam,kadar turun berat badan adalah lebih tinggi daripada mengambil lecithin saje.mak nurin cakap “omega best,tak jaga makan pun badan susut” 

 Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak? Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. Maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.Omega 3 berfungsi dengan Menghalang pembentukkan lemak,menambah metabolism dan membakar lemak. Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula/karbohidrat tidak menjadi lemak. Jadi, sebelum memilih pembakar lemak, cuba fahami dahulu bagaimana ia berfungsi

Gambar:Google

Gambar:Google


Nak kurus  tapi masih keliru nak pilih Omega ke Lecithin?? terpulanglah kepada awak untuk buat pilihan  Lecithin atau Omega Guard. Bergantung kepada bajet awak dan secepat mana kesan yang kita inginkan. Kalau ada bajet lebih, ambil dua-dua sekali pun boleh. InsyaaAllah, lebih cepat kesannya.
Ingat taw..nak kurus, slim kita tak boleh terlalu bergantung pada supplement semata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang.

Tips:cuba add on dengan allfalfa dan herb lax,untuk proses detox yang best!




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com