24 February 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:PETUA TURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI



Ada banyak petua untuk turunkan tekanan darah tinggi..Silalah cuba salah satu dari cara-cara dibawah ni.

1. Buah peria :
Makan biji buah Peria.

2. Pokok Hempedu Bumi / pokok Cerita :
Minum air rebusan pokok Hempedu Bumi pokok Cerita.

3. Daun pokok Ati-ati :
Minum air rebusan daun pokok Ati-ati.

4. Taugeh
Minum air rebusan taugeh seminggu sekali. air dan taugeh hendaklah sama banyak nisbahnya.

5. Daun pandan :
Rebus beberapa helai daun pandan wangi dengan dua gelas air. Biarkan hingga tinggal setengah gelas sahaja. Amalkan Minum setiap pagi dan petang.

6. Bawang putih :
Makan 3 ulas bawang putih mentah. Jika tidak tahan baunya, bolehlah direbus.

7. Kunyit :
Parut kunyit sebesar ibu jari. Perah airnya dan tambah dua sudu madu. Minum ramuan ini setiap pagi dan petang.

8. Pokok dukung anak :
Minum air rebusan pokok Dukung Anak.

9. Air kembang semangkuk :
Untuk ibu-ibu yang mengandung yang mengalami tekanan darah tinggi, minumlah air kembang semangkuk atau biji selasih campur dengan air suam atau air sirap. InsyaAllah tekanan darah menurun.

Selain dari petua di atas,nak try produk shaklee pun boleh.hihihih..Kalau ikutkan banyak juga produk Shaklee yang sesuai untuk mencegah dan merawat darah tinggi, contohnya:

Omega Guard – Merendahkan paras kolestrol tidak baik dan meningkatkan fungsi jantung, serta mengelakkan strok.

Garlic Complex – Mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolestrol dan memelihara kesihatan selular.

CoQ Health – Mengurangkan tekanan darah tinggi. Menurut satu analisa, CoQ berpotensi menurunkan tekanan darah sistolik sehingga 17mm Hg dan tekanan darah diastolik sebayak 10mm Hg tanpa kesan sampingan ketara. Ia mungkin mengambil masa 4 hingga 12 minggu untuk melihat apa-apa perubahan.

Lecithin – Memecahkan lemak, gula dan kolestrol dalam darah.

Vivix – Mengurangkan risiko sakit jantung dan memperbaiki sehingga ke tahap DNA.

ESP – Mempertingkat tahap kolestrol baik dan memelihara kesihatan jantung.


Antara set yang menjadi pilihan ramai
Omega RM136
Garlic RM47.50
COQ Health RM124

nak harga thorbaiiiik?
cepat-cepat join ahli ! harga meletop =)


Selamat mengamalkan!




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

11 February 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:ALFALFA SHAKLEE BOLEH MAKAN KETIKA PERIOD KE?


“nurin..nurin..nak tanye lah,time period boleh makan alfalfa ke”

Mestilah boleh! Alfalfa  mengandungi phytoestrogen.. phytoestrogen ni kan sangat membantu untuk mengurangkan atau melegakan sakit period/ period pain taw..tak percaya?cubalah.hihihi

Nurin dah lama ambil alfalfa shaklee..jadi nurin share sikit antara khasiat alfalfa:


  • Mengurangkan kekejangan otot perut semasa period
  • mengurangkan atau melegakan sakit period/ period pain
  • Mengekalkan dan menambah kuantiti susu untuk anak yang masih lagi direct feed
  • kadang-kadang time kita period,perut selalu rasa macam tak selesa kan..macam sebu..tak pun masuk angin kan..kan.. jadinya antara fungsi alfalfa adalah Membuang angin dalam badan..
  • Membuang bau badan 
  • Melegakan sakit sendi ,sakit belakang dan sakit pinggang
  • Memulihkan urat selepas bersalin
Sesuai untuk mereka yang belum berkahwin jugak taw =)


So  jangan risau ye, confirm Alfalfa selamat diambil semasa period :)



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

10 February 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:KRIM UNTUK HILANGKAN RUAM BABY


Herbal Blend dari Shaklee dengan harga yang sangat murah iaitu hanya RM27.50 sahaja utk satu tiub Yang pasti krim yang semulajadi, tanpa bahan kimia, tanpa bahan pengawet dan selamat digunakan semua golongan termasuk bayi.


Biasanya masalah yang tak dapat di elakkan bila ada baby ialah ruam..ruam susu lah ruam lampin lah ruam peluh lah..tak sanggup rasanye bila tengok ruam merah2 tu tumbuh kat badan baby..kita yang dah berumur ni pun tak tahan bila kena gatal-gatal ke ruam ke,ni kan pulak baby..nak cakap gatal,nak cakap sakit pun tak reti..ape yang baby boleh buat?nangis je lah..kesian kan..lagi-lagi bila ruam tu sampai merah-merah,melecet,dan menyakitkan..ishh tak sanggup lah nak tengok .kalau di beri pilihan,rasa mcm nak pindahkan je ruam tu kat badan kita..okey,try pikir..kenapa baby mudah kena ruam?pada pendapat nurin kan,mungkin di sebab kulit mereka sangat sensitif.ye la sebelum ni kan duduk selesa dalam perut ibu,jadi baby sedang dalam proses penyesuaian dengan dunia luar.

Bila anak kena ruam,Masa tu jugak lah kita jadi kelam kabut nak cari krim yang selamat dan sesuai dengan kulit baby,betul tak? kita mesti akan cari krim yang bebas bahan kimia kan..

So..Krim apa?Nurin cadangkan krim serbaguna dari Shaklee Herbal blend multi – purpose cream.ia di hasilkan dari ekstrak tumbuhan herba seperti sage,horse chestnut yarrow dan rosemary..jangan risau Herbal blend multi – purpose cream telah di uji secara klinikal serta di jamin selamat untuk kulit baby yang sensitive tu.

Nurin guna Herbal blend multi – purpose cream sejak medina lahir hingga sekarang..dah habes 3 tube..medina pun pandai sekarang,kalau kena gigit nyamuk,cepat2 cari Herbal blend bagi kat mama suruh sapu “pat maa,atit ni” – cepat mama,sakit ni

Walau pun namannya “Herbal” bila sapu dekat kulit tak rasa panas pun,rasa sejuk,nyaman dan melegakan..bau macamana?wangi taw..tekstur pun lembut je..



Ruam Susu & kerak di kepala


Risau lagi tak dengan Masalah ruam?? tak perlu risau ye ibu-ibu..herbal blend kan adoo!



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

01 February 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:TANDA-TANDA HORMON TIDAK STABIL

~Assalammualaikum~

Siapa ada masalah kitaran haid yang tidak menentu? Haa tu antara tanda-tanda hormon tidak  stabil.selain tu ape lagi?okey hari ni Nurin share antara tanda-tanda hormon tidak stabil.

♡ Perubahan perasaan yg tak menentu sama ada dalam fasa pra haid atau tak. Pendek kata asyik berubah2 perasaan tak kira masa.
♡ Selalu cepat marah & sukar kawal perasaan.
♡ Lesu & kurang bertenaga.
♡ Kemerosotan daya ingatan.
♡ Kerap pening kepala.
♡ Hipoglisemia.
♡ Nafsu makan yg meningkat.
♡ Sukar untuk turunkan berat badan atau berat badan naik mendadak.
♡ Mengalami jerawat degil.
♡ Mengalami ruam panas serta berpeluh lebih2 lagi pada waktu malam.
♡ Keguguran rambut.
♡ Hilang minat terhadap seks.
♡ Kulit kusam & tak berseri.
♡ Kulit berminyak.
♡ Peningkatan jumlah rambut halus pada tubuh badan atau wajah.
♡ Lemak berkumpul di perut & kehilangan jisim otot.
♡ Kemurungan.
♡ Insomnia & pola tidur tak menentu.

wanita amat penting mempunyai kitaran haid yang normal.Kitaran haid yang tidak normal akan menyebabkan seseorang wanita itu sukar untuk hamil.Jadi sebagai wanita perlu Atasi masalah hormon wanita dengan cepat. Bagaimana?Dengan pengambilan GLA COMPLEX SHAKLEE secara konsisten.Nak tau kebaikan GLA COMPLEX SHAKLEE?



MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX SHAKLEE
1) Memelihara kesihatan – borage merupakan herba tradisi kegemaran orang Barat.
Fungsi borage :
– merawat ulser
– mengeluarkan virus
– melegakan kelesuan
– membersihkan kahak
– meringankan kebas urat saraf
– meningkatkan stamina

2) Mengawal hormin estrogen dan testosteron.

GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita yang mana prostaglandin ini melegakan simptom PMS (simptom pra-haid) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan rasa sakit pada payudara.

3) Meningkatkan kesuburan pada wanita

GLA mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan.

GLA juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan.
Selain itu, GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil ‘cecair kesuburan’ di dalam rahim. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari.

GLA juga memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.

4) Melambatkan menopause (putus haid)

Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda.

5) Mencantikkan kulit
Memperbaiki inflamasi kulit seperti ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, fungus dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.

6) Mencantikkan rambut
Memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan masalah rambut gugur.

7) Pelangsingan
Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan, memberi tona pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.

8) Menentang kanser
GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

9) Menghalang komplikasi diabetes
Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh paras gula dalam darah yang tinggi.

10) Menghalang tekanan darah tinggi

Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti Arteriosklerosis (pengerasan arteri – dinding arteri menjadi keras dan kurang lentur kerana bahan lemak terkumpul dibawah lapisan sebelah dalam dari dinding arteri) dan myocardial infarction (blood clot – salur darah tersumbat lantas menghalang pengaliran darah pada otot jantung).

11) Memperbaiki masalah prostat dan kerap kencing pada golongan lelaki.


Cara Makan ♡ Pengambilan sebiji GLA Complex 2 kali sehari dapat bantu stabilkan hormon

Nak Try GLA:
Call/sms/whatsapp/telegram/wechat
012.799.5298



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:PROMOSI VITAMIN SHAKLEE FEBRUARI

PROMOSI VITAMIN SHAKLEE FEBRUARI BELI 6 FREE 1 

buy 6 free 1

buy 6 free 1


PROMOSI VITAMIN SHAKLEE FEBRUARI BELI 2 LESS 5%




PROMOSI VITAMIN SHAKLEE FEBRUARI BELI 3 FREE 1 

buy 3 free 1

buy 3 free 1


COD AREA KLUANG
PENGHATARAN BY POS KE SELURUH MALAYSIA


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:PERBEZAAN OMEGA DAN LECITHIN



“Nurin ape beza Omega dengan Lecithin ek,sebab tengok fungsi dua2 tu macam sama”

LECITHIN SHAKLEE

Lecithin sebenarnya adalah campuran semulajadi phospholipid. Dan Ianya berasal dari soya. lecithin berfungsi“MEMECAHKAN”lemak kepada molekul yang lebih kecil,dan ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Walaupun Lecithin bukanlah nutrien penting, ia mempunyai beberapa manfaat kesihatan yang menjadikan ianya bernilai termasuk sebagai sebahagian daripada rutin tambahan harian. Ia melindungi sel-sel anda dengan memudahkan pergerakan lemak, bahan buangan, nutrien dan ion dalam dan di luar sel-sel, sambil mengekalkan struktur sel yang kuat untuk mengekalkan bentuknya. So,ini bermakna Lecithin berupaya membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan bukannya 'membakar' lemak sedia ada yang sudah terkumpul di dinding membran.

So,awak rasa  boleh kurus ke guna Lecithin ni??Mestilah boleh. Kalau tiada lemak termendap, maka kuranglah lemak terkumpul. Yang penting senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat


OMEGA GUARD SHAKLEE

Omega Guard tidak memecahkan lemak tetapi focus kepada “MEMBAKAR” sebab antara  fungsi minyak ikan adalah untuk membantu pembakaran lemak termendap. Dapat bayangkan tak,macamana kesannya kalau omega dan lecithin di ambil bersama?heheeh jika seseorang tu hanya mengambil omega guard dan bersenam,kadar turun berat badan adalah lebih tinggi daripada mengambil lecithin saje.mak nurin cakap “omega best,tak jaga makan pun badan susut” 

 Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak? Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. Maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.Omega 3 berfungsi dengan Menghalang pembentukkan lemak,menambah metabolism dan membakar lemak. Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula/karbohidrat tidak menjadi lemak. Jadi, sebelum memilih pembakar lemak, cuba fahami dahulu bagaimana ia berfungsi

Gambar:Google

Gambar:Google


Nak kurus  tapi masih keliru nak pilih Omega ke Lecithin?? terpulanglah kepada awak untuk buat pilihan  Lecithin atau Omega Guard. Bergantung kepada bajet awak dan secepat mana kesan yang kita inginkan. Kalau ada bajet lebih, ambil dua-dua sekali pun boleh. InsyaaAllah, lebih cepat kesannya.
Ingat taw..nak kurus, slim kita tak boleh terlalu bergantung pada supplement semata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang.

Tips:cuba add on dengan allfalfa dan herb lax,untuk proses detox yang best!




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com