29 May 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : TIPS MENGENALI KEPUTIHAN

Assalammualaikum!

Kali ini saya ingin berkongsi tentang keputihan secara terperinci.di harap perkongsian ini dapat membantu anda semua.

Keputihan ni adalah normal di kalangan wanita jika ia hanya lendir putih, jernih ,cair tidak berbau dan tidak berasa gatal. Tetapi keputihan itu boleh dikategorikan sebagai bermasaalah apabila ia bersifat pekat, berwana putih kekuningan, berbau, diiringi rasa gatal2. kita sebagai wanita Jgn anggap ianya masalah kecil ya.jangan ingat keputihan  akan hilang dgn sendiri. Tahukah anda masalah keputihan ni disebabkan jangkitan kulat. Jika ia tidak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dlm badan,terutama sekali bagi ibu yang sedang hamil.Malah yg lebih teruk, keputihan juga boleh  merebak ke pasangan kita..Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal,melecet dan kemerahan..

Berikut adalah beberapa symptom Keputihan,

Simptom 1
-Lendir bewarna putih kekuningan,pekat bergumpal,berbau dan gatal di vagina-Penyebabnya ialah kulat Candida sp-Jika dibiarkan boleh melemahkan pertahanan diri dan menggalakkan bakteria bahaya lain merebak seperti E-Coli

Simptom 2
- Lendir berwarna kuning pekat kehijauan, berbuih dan berbau busuk.Vagina terasa sakit jika ditekan,kadang kadang disertai rasa sakit semasa buang air kecil dan ada bintil atau luka di bibir vagina serta gatal.-Penyebabnya ialah bakteria jenis Trichomonas vaginalis dan Enterobiasis-Kemungkinan penyakitnya ialah jangkitan penyakit kelamin

Simptom 3
-Lendir pekat dan kehijauan kadang-kadang bercampur darah, berbau hamis namun tidak timbul rasa gatal pada vagina dan terdapat luka.-Penyebabnya adalah virus dan dikhuatiri mungkin tanda tanda awal pra kanser rahim.


Untuk masalah keputihan,saya cadangkan pengambilan Alfalfa Shaklee.Alfalfa Shaklee di kenali sebagai supplement yang boleh membantu mengawal masalah keputihan,alfalfa Shaklee juga merupakan Rahsia keintiman Wanita bagi mereka yang sudah berkahwin,WOW! Selain masalah keputihan Alfalfa Shaklee sangat bagus untuk masalah pelawasan,senggugut,keintiman,alergik dan Milk Booster.
Alfalfa (S)330 Biji RM53.75
Alfalfa (L)330 Biji RM97.50

Apa Khasiat Alfalfa Shaklee?
Alfalfa Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.


  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  • Memberi kelegaan semasa haid.
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat asma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  • Milk Booster


.
Apa kata mereka?



Pesanan Ikhlas dr Saya :

  • Tidak kira apa pun jenis  rawatan dan supplement  yang menjadi pilihan setiap individu,perkara yang paling utama ialah memastikan keputihan harus dirawat seberapa segera sebelum ianya menular keorgan – organ berdekatan.kebersihan yang paling penting okey!
  • Penghidap penyakit SLE haruslah mendapat nasihat daripada doctor sebelum mengamalkan Alfalfa.
  • Pastikan Kita minum banyak air kosong ye!

Gambar : Google


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

28 May 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : PERFORMANCE DRINK SHAKLEE MENAMBAH TENAGA

Assalamualaikum !

Salah satu cara untuk mengetahui bahawa seseorang itu tidak minum air secukupnya apabila air kencingnya menjadi sedikit, pekat, berbau dan berwarna keruh.Air kencing akan membawa sebahagian besar bahan kumuh ini ke luar badan. Kekurangan air akan menyebabkan pengumpulan bahan kumuh (toksin) dalam tubuh yang dihasilkan selepas pencernaan makanan ketika sahur dan berbuka tidak dapat dibuang ke luar dari badan dengan sempurna. Secara fisiologi, kekurangan air juga akan menyebabkan tubuh menjadi stress. Air amat diperlukan untuk penghasilan tenaga. Jika kekurangan air dalam tubuh, tidak banyak tenaga yang dihasilkan dan menyebakan seorang wanita menjadi lemah.

Performance drink Shaklee

Saya cadangkan,bagi mereka yang kurang minum air,cubalah amalkan performance drink Shaklee.Performance drink Shaklee di kenali sebagai Penghilang Dahaga .Shaklee Performance Drink terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Performance drink ni merupakan minuman elektrolit yang berperisa oren dan lazat. Tapi bukan minuman elektrolit biasa tau sebab performance drink ni tak bergas seperti minuman-minuman elektrolit yang lain. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion..Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan danmenghasilkan impuls elektrik yang digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan.

Minuman elektrolit ni sangat penting untuk tubuh kita kerana jika kandungan elektrolit tak seimbang dalam badan atau terganggu, ia boleh membawa maut. Antara tanda-tanda badan kita ni sedang menghadapi tahap dehidrasi terlampau ialah rasa haus yang terlampau, kulit bibir mengelupas atau rasa mual. Jika anda ada tanda-tanda begini, cepat2 lah cari minuman elektrolit. Sekarang nih kita menghadapi gelombang cuaca panas / musim kemarau,seminggu nak datang hujan pun susah.panas nye,ya allah..terik.. Minuman Pilihan saya? SemestinyaPerformance Drink Shaklee. saya akan bancuh performance drink di tambah dengan ais.peergghhh lega tekak.. Ia memberi tahap hidrasi lebih baik berbanding air biasa. Pasti berbaloi memiliki setong Performance Drink di rumah.

Kelebihan Performance Drink 
1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina
3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan
4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration.


Siapa yang Memerlukan Performance Drink Shaklee?

Individu yang aktif bersukan.
Individu yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
Individu yang menghidap gout.
Ibu yang menyusukan anak.
Individu yang kurang minum air.
Individu yang kerap sakit kepala.
Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
Kanak-kanak yang demam.
Individu yang suka minuman ringan terutama yang berkarbonat.

Performance Drink Shaklee Sesuai untuk seisi keluarga!



Cara-cara untuk mencegah atau mengurangkan kesan terhadap kesihatan akibat gelombang cuaca panas antaranya ialah:

•Minum air kosong dengan banyak tanpa mengira tahap aktiviti fizikal yang anda lakukan. Jangan tunggu sehingga anda dahaga. sekurangnya 8 gelas air putih (minima)
•Minum minuman isotonik kerana ia boleh menggantikan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh.
•Sejauh yang mana yang boleh, anda perlu berada di dalam rumah/bangunan
•Hadkan melakukan aktiviti di luar luar / kawasan terdedah kepada bahang panas.
•Kerap berehat
•Mandi atau gunakan kipas angin untuk menyejukkan tubuh badan anda
•Pakai pakaian yang ringan, berwarna-terang dan longgar.
•Pakai topi atau payung yang besar


Nikmati harga menarik,jika anda sertai “keahlian ” Shaklee.Bonus?tak perlu berniaga,beli untuk kegunaan sendiri pun boleh dapat bonus!

okeyBye!


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

25 May 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:CARA MAKAN HERBLAX SHAKLEE

Assalamualaikum.

Hari ni saya nak kongsi tentang Herb lax Shaklee. Herb Lax. lebih dikenali sebagai sebagai detox. Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Herb Lax sangatlah hot stuff, sangatlah tinggi demandnya, terutamanya di kalangan pengguna yang ingin menguruskan badan dan mengempiskan perut. Herba semulajadi yang terdapat di dalam heb lax bertindak membersihkan perut dan usus, melegakan sembelit dan meningkatkan prosespencernaan secara lawas.

Herb lax antara produk shaklee yang wajib ada dalam simpanan saya.setiap kali pegi kenduri kawin rumah kawan-kawan,confirm saya makan tak agak2.haha* penyudahnye,sebelum tidur ambil herb lax 4 biji,ayuh detox!

Herb-Lax yang berfungsi sebagai agen detox ini terdiri daripada 9 herba semulajadi.


  • Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
  • Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.
  • Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.
  • Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yangterkumpul akibat lebihan makanan danpengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalahsembelit dan kembung perut atau usus.
  • Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membanti proses pencernaan.
  • Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakansebagai antibiotic.
  • Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
  • Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.
  • Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.


Kebaikan Herb Lax


  • pembersihan najis yang tersekat
  • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • mengempiskan perut
  • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.


Siapakah yang perlu amalkan Herb Lax ?


pengamal tegar ubat tahan sakit.
mereka yang ada masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit
mereka yang banyak jerawat
pesakit gout
mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru berjinak2 dengan suplemen

Please take note:

  • Mereka yg mempunyai system penghadaman yg lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondisi normal, Herb-Lax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.
  • Mereka yg mengalami masalah sembelit yg serius boleh meningkatkan dos pengambilan kepada 4-5 biji & boleh kembali kepada dos biasa setelah proses penghadaman / pembuangan kembali normal.


HARGA HERB LAX: RM52.50 ,120 biji dalam sebotol.Murahkan?nak lagi jimat jom lah Join ahli Shaklee,harge jauh lebih murah.

Ape kata mereka?




Alhamdulillah,hari ni saya COD herb lax untuk Staff  Hospital Enche' Besar Hajjah Khalsom(hospital Kluang)





Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

20 May 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : RESEPI RINGKAS TAUHU TELUR

Assalammualaikum!

Tiap kali weekend membuak2 rasa nak jadi "chef" hahaha poyo kannn. minggu ni aku buat tauhu telur goreng.kononnye kudapan di kala hujan turun .Agak simple jugak la die punye bahan-bahan.nasib bai k sebelah rumah aku kedai runcit,senanglah nak cari bahan-bahan tauhu telut ni.takmo cakap banyak la,aku siap2 bagi resepi okey.

Tauhu telur Goreng
bahan-bahan:
4 ketul tauhu yg biasa
2 tiub tauhu jepun
Udang atau isi ayam(aku pilih udang)
Cili merah
Daun bawang dan daun sup
Serbuk secukup rasa maggi
Serbuk lada putih
Telur 4 biji (2 biji utk diblend 2 biji lg utk salut tauhu masa nk goreng )



cara:
blend tauhu, telur 2 biji ngan isi udang atau ayam.lepas tu gaulkan dengan daun bawang dan daun sup, cili merah, lada putih dan serbuk secukup rasa maggi. Ltk dlm bekas dan kukus selama 30 minit. Sejuk kan sekejap,baru dipotong dan celup dalam telur dan goreng.




simple kannn? selamat mencuba =)

alhamdulillah,hari ni sempat COD 3 tong ESP di kawasan felda ulu dengar.semua makcik - makcik pakat nak jaga kesihatan.hihih* Terima kasih,saya jual!





Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : SET VITAMIN KESUBURAN SHAKLEE

Dah lama kawen tp belum ade rezeki anak?atau dah ade anak,nak tambah anak sorang lagi tp belum berjaya?saya cadangkan ambillah suppliment shaklee . Set Kesuburan Shaklee adalah salah satu ikhtiar ye bukan janji tapi insya’allah berhasil.

Hari ni terpanggil nak buat sikit penelitian tentang set kesuburan Shaklee.sebab dulu ade orang kata saya tak subur sebab kerap keguguran.issshh tak baik taw cakap gitu,itu kan rezeki dari allah.

Mengapa Set Kesuburan Shaklee?

-Set ini memperbaiki kebolehan seksual lelaki. Juga meningkatkan nafsu seks.
-Menyeimbangkan hormon bagi wanita.
-Memberi kesihatan kepada sistem reproduktif. Ini sangat penting untuk pembentukan janin ketika hamil.
-Meningkatkan kiraan sperma.
-Memanjangkan hayat sperma apabila dilepaskan.
-Tingkatkan motiliti sperma dan halang sperma dari bergumpal.
-Tambahkan hormon estrogen bagi isteri dan testosterone bagi suami.
-Kehidupan di atas katil lebih hangat dan mesra.

Menurut kajian Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh ditingkatkan dengan mengambil multivitamin dan multimineral.Jom kita lihat bagaimana setiap satu multivitamin dan multimineral Shaklee membantu tingkatkan kesuburan. 

•Vita Lea

Penting bagi membekalkan dan menyeimbangkan keperluan nutrisi dari dalam. Oleh kerana gaya hidup yang sibuk, pemakanan yang tak sihat. Semua ini sebab kita hilang atau tak langsung menikmati nutrisi penting sehari-hari. Jika badan dilengkapi dengan semua vitamin dan mineral. Pastinya badan akan lebih cekap berfungsi.



•B Complex

Lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neural.Bagi suami, B Complex penting untuk menjana tenaga. Paling penting B Complex bersifat anti stress. Jadi suami atau isteri lebih menikmati masa 'bersama'. Bagi isteri pula, amat penting mengambil B Complex untuk merancang kehamilan. Kandungan asid folik di dalamnya diperlukan untuk elak risiko spina bifida pada bayi (pembentukan tulang belakang yang tak sempurna). 


•Vita C
Memiliki kandungan anti oksidan yang tinggi untuk hapuskan radikal bebas di dalam badan. Bertindak menghalang sperma dari bergumpal. Juga menjadikan salur darah lembut, mengembang dan bantu mengalirkan lebih banyak darah. Ini bagi bagi lelaki yang mengalami masalah mati pucuk.


•Alfalfa

Ini paling penting untuk isteri/wanita. Bertindak seperti kacip fatimah. Juga merawat masalah-masalah 'Miss V' (organ reproduktif wanita) seperti keputihan, kegatalan dan sebagainya.Selain itu alfalfa juga bertindak sebagai pelincir.


•Vita E

Bagi meningkatkan kualiti sperma. Vita E sangat membantu. Menambah kiraan atau bilangan sperma. Juga tingkat kebolehan reproduktif bagi suami. Ia juga membantu melahirkan rasa 'bersemangat' untuk bersama pasangan masing-masing.

•GLA Complex

Penting untuk isteri bagi menghasilkan 'cecair kesuburan'. Cairan ini membantu memberi ruang untuk sperma terus hidup di dalam tiub fallopio hingga lima hari. Selain itu, GLA berfungsi memberi keseimbangan hormon yang memberi kesan pusingan period yang tetap dan kurangkan kesakitan ketika datang bulan. Juga membantu mengecutkan cyst jika ada.


•Zinc Complex

Ini khas untuk suami. Mempertingkatkan kualiti sperma. Juga menambah kepekatan dan kekuatan sperma. Bertindak meransang perbentukan hormon testosterone juga menambah jumlah bilangan sperma.


•Coq Health

Coq10 boleh mengurangkan tekanan oksidatif yang mana telah terbukti untuk menghasilkan persekitaran yang lebih sihat untuk meningkatkan bilangan sperma, pergerakan sperma dan kualiti sperma dan Coq10 juga boleh membantu untuk meningkatkan kualiti ovum pada isteri.

.
Set Cadangan :
1 Vita Lea,b complex,vita e,zinc,gla,alfalfa, vita c
2 Esp,Gla,alfalfa,vita e,zinc,coq health
3 Gla,alfalfa,vita e,zinc
4 Gla dan Zinc
Antara Set Kesuburan Yang Menjadi Pilihan Ramai Pasangan

Tips:
Untuk cepat hamil, ambillah vitamin secara konsisten dan Jagalah pemakanan seperti jenis-jenis makanan yang mengandungi zat-zat yang sangat-sangat diperlukan untuk kesuburan.suami dan isteri perlu amalkan ya!Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha jadi Jangan pernah berhenti berharap. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui. Banyakkan istigfar dan bersedekah kerana Allah Maha Pemberi!



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com