23 April 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : Babywearing is enjoy!

Masa aku ngandung dulu,aku memang berkenan sungguh orang yang ke hulu ke hilir berbabywearing,Nampak macam cute je.so aku cakap kat suami,yang nanti nak macam tu jugak la,boleh kan *sambil kelip2 mata buat muka comel*

Masa umur medina 30 hari,aku dah mula research cari Baby carrier yang SAFE dan SELESA.for starting,aku pilih brand mother care.harga rm100 lebih.oke la..tengok medina selesa.tapi aku pulak yang tak selesa. bila dah pakai lama2.. rasa tak selesa sgt dan aku sakit bahu dan pinggang sbb carrier ni tak support sgt...dan,aku pun google lagi,cari punye cari jumpe info betapa bestnya SSC atau lebih di kenali soft structured carrier. SSC ni lain sikit dari carrier yang biasa. Ape yang lain nye?aku pun tak reti nak terangkan.tapi memang rasalah perbezaan yang dulu dengan yang baru nih.bila tengok kat cermin,Nampak la kedudukan medina sempurna,cara medina duduk seperti huruf “M” shape.aku?bahu dan pinggang pun tak rasa terbeban dan more comfortable,hihi*

kenapa aku suka berbabywearing?sebab babywearing sgt memudahkan aku lagi2 time shopping, mane nak tolak stroller nak tolak troli lagi,huhu*sangat meleceh uolss..selain tu aku rasa tak risau keadaan medina macam mana,sebab dah ade depan mata kannn..hehe,.nak cium,nak kiss ,nak peluk2,gurau2 anytime boleh! Nak tahu ape yang paling best bila berbabywearing? semestinya membantu hot mama membakar segala kalori, lemak tepu bagaiii! Hahahaa.

Medina 2 bulan,
 Now,8 bulan alhamdulillah

Babywearing ni handmade from NeezaNeedlesS,memang puas Hati uolss..kite boleh pilih jenis kain,corak kain.very Beautiful,Comfortable,High Quality,Affordable! Sis neeza amek masa 2 week untuk siapkan Babywearing yang cun melecun ni.Price?? RM250 only =)
Mari singgah page sis Neeza : NeezaNeedlesS
email : info@neezaneedles.biz

sebelum tidur,amalkan 4 biji ostematrix shaklee untuk tidur lena,tulang sihat dan kuat,nak Babywearing sepanjang hari confirm takde masalah!
percaya lah

=)


 produk Ostematrix shaklee ni memang khusus untuk individu yang tak suka minum susu.  Ostematrix yang ada kalsium, magnesium, vitamin D dan pelbagai mineral lagi. 120biji hanya RM 61.00 sahaja. Tak perlu susah nak bancuh susu. Cuma terus telan dengan air.

Bukan sekadar untuk sumber kalsium, malah untuk masalah sembelit, tidur mudah lena, kebas-kebas urat dan lenguh-lenguh badan. Dapatkan sebelum terlambat!

okeyBye!



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

16 April 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: RUGI TAK CUBA OSTEMATRIX SHAKLEE !


Tu diaaaa,Promosi Shaklee untuk bulan april ni,memang Hott..OSTEMATRIX uolss.ini bukan pil kalsium biasa2 okey,ini pil kalsium magnesium yang lengkap dengan vitamin D! Sape yang tak boleh minum susu tu,boleh try ostematrix Shaklee sebab ia berbentuk pil  mudah di telan,ngappp! Selalu sakit pinggang,lenguh badan,kebas kaki?insya’allah ostematrix Shaklee boleh membantu.kalau orang kata aku menulis  sebab aku menjual produk Shaklee,sorry ye..aku dah amalkan ostematrix almost 2 tahun,kesan nya?sangat membantu uolss.lagi2 lepas besalin ni..say good bye lenguh2,kebas2,semut2,letih lesu ,Terus aktif!

Siapa alami sembelit time pregnant??aku la tu..hihi*dulu time pregnant,aku kan pemalas nak makan segala jenis ubat ke supplement..nahh amek kauuu..duduk bilik air 30 minit,hurmmmm xde hasil pun yang keluar..pedih lagi ade la..serik ai! Sejak tu la,aku telan semula ostematrix ni 4 biji sebelum tidur.tidur lena,nak membuang pun bole senyumm sampai telinga taw..Ostematrix Shaklee ni mengandungi kalsium dan magnesium yang dapat melembutkan bahan buangan.tak caya?mari la try sebotol,pastu rase dan nikmati kelebihan ostematrix Shaklee!

Rugi..Rugi kalau tak join promosi ostematrix nih,sebabnyee? Harga yang kita bayar RM366 ni adalah harga bukan ahli,bayangkan kalau anda join ahli,mesti lagi murah kann? Beli 6 Free 1!

APAKAH MANFAAT OSTEMATRIX?

  • Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf. 
  • Ia juga boleh membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah. 
  • Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis. 
  • Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala. 
  • Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil. 
  • Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik. 
  • Membantu atlet sukan, membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. Justeru, pergerakan dan aktiviti lasak dapat dilakukan dengan selesa dan mudah.

okeyBye!



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

07 April 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: RESEPI CREAM CHEESE BISKUT,SEDAP & SIMPLE!

Yeah,weekend datang lagi..dengan rajinnya,aku Berjaya buat cream cheese biskut.tak lama lagi bulan puasa,boleh la jadikan menu “cuci Mulut” ..mak aku cakap kuih merepek,biasa la orang tua.mana mungkin terima bulat2 kuih moden ni.aku memang suka buah kuih ke,masak2 ke..tapi yang simple2 je la.yang bahan remeh temeh tu,sorry.aku tak suka.Haha*

Bahan2 yang di perlukan:

Cream cheese
Susu pekat manis menangis haha*
Biskut
Nestum
Susu segar – aku pilih low fat,fefeeling diet mihhmihh*



Step 1:

Pukul cream cheese tu sampai sebati.pakai stand mixer ke hand mixer ke.janji cream cheese tu lunyai.


Step 2:
Masukkan ½ tin susu pekat .okey susu ni korang boleh ikut citarasa sendiri.nak manis ke kurang manis ke.yang penting jangan sampi kena kencing manis .pastu pukul lagi susu dan cream cheese tu sampai betul2 sebati.dah siap letak tepi.


Step 3:
Tuang susu segar dalam mangkuk ke pinggang ke.ambil biskut dan celupkan dalam susu segar tu.rendam kejap.jangan lah sampai lembik pulak.agak2 je.

Susun biskut tu dalam Loyang cantik2.sapu lah cream cheese yang dah bancuh tu tadi kat atas biskut .sapu cantek2,jangan sepah2 macam aku.haha.okehhh,nestum jangan lupa ye.lepas cream cheese,tabur pulak nestum family yang ranggup tu..



Ulang  lagi [Susun biskut >> sapu cream cheese >> tabur nestum] sampi berapa banyak dan berapa tinggi layer yang korang nak.tinggi macam KLCC pun tak pe,tapi tak muat la nak masuk peti ais nanti.haha


Tadaaaaaa..okeh dah siap.aku suka letak nestum banyak2,sebab nestum ni kan ranggup.so delicious uolsss.betull ai tak tipu.dah siap semua,masuk cream cheese biskut ni dalam peti ais.aku buat malam,esok pagi dah ngaapppp masuk mulut! Ohhh yummy


tudiaaa,Melelehhh uolss.sekali ngaaapp,sambil kejam mata.lazat!

Suami aku cakap ni ubat kencing manis yanggg.tak mo la makan.tapi mcm rugi tak makan kan yang..haha* lawak laa ayah medina ni..Senang tak nak buat cream cheese ni?senangnye lahaaiii,tak payah pakai oven bagai..masuk “ais box” je cukup.

kenapa aku amek gambooo kat Boxers, Men's underwear ??

---------**--------


lasst,aku  nak bagitau yang promosi Shaklee April 2014 ni ialah Ostematrix.



HARGA PASARAN RM61,NAK DAPAT HARGA BERBALOI BALOI?
ape lagi,mari la roger aku.
Register member Terus,cukup time dapat bonus shaklee,yay!

Beli 6 BOTOL OSTEMATRIX PERCUMA 1 BOTOL lagi OSTEMATRIX.
Maknanyee kite jimat RM61..best kan??

eh..eh..Nak beli 1 pun boleh...takda masalah :)
============================
10 fungsi & kebaikan ostematrix shaklee:

1. Menguatkan Tulang 

2. Mencegah Obesiti 

3. Melindungi Otot Jantung 

4. Mengelakkan Kanser Kolon 

5. Mencegah Blues Pra-haid 
6. Mencegah Batu Karang 

7. Memastikan Tahap pH Alkali Yang Sihat 

8. Kawalan Tekanan Darah
*Untuk membantu menguji kesan gabungan nutrien termasuk kalsium dari makanan pada tekanan darah, satu kajian telah dijalankan untuk menyiasat kesan pola makan pelbagai tekanan darah. Secara keseluruhan didapati bahawa pengambilan makanan yang mencukupi buah-buahan dan sayur-sayuran serta kalsium memainkan peranan penting dalam mengawal tekanan darah.*

9. Mengekalkan Gigi dan Gusi yang sihat

10. Membantu Pengangkutan Nutrien - Kalsium membantu nutrien bergerak mudah melintasi membran sel.





Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

03 April 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : JOM BUAT AIR DETOX

Air detox tu ape ek?ape yang aku paham air detox ni  minuman pembuangan lemak.Orang selalu pesan,kite kena minum air banyak,at least 8 gelas sehari..betul tak?dulu time aku preggy,memang rajin minum air masak ni.kadang2 macam tak caya aku boleh minum 4 liter sehari,dari celik mata sampi ke malam nak tidur.then,time tidur mesti ade sebotol air kat sebelah.pukul 2 or 3 pagi,bangun minum air.10 minit lepas tu bangun lagi pegi toilet.haha* rajin kan aku?

Exceli,aku buat air detox ni bukan nak kurus punnn(Nampak tak,ade ayat cover di situ) tepuk dahi sikit*hehe.okey,sejak 2 menjak ni kan,aku macam malas nak minum air masak,terasa diri ni macam busy kemain.padahal duduk umah je kot,sambil melayan si comel medina tu.tapi tetap pemalas nak minum air.kenape ekk?tapi rajin pulak bancuh air sirap,rebina,milo..haaa macamana tu?tu tandanya,aku ni dah bosan dengan air masaaak ler.

So,hari ni,aku merajinkan diri buat air detox. DIY (Do it yourself). Jimat, banyak khasiat dan segar! Kat dapur ade buah sunkist, dan lime.lincah la aku ketang ketung kat dapur.

Cara :
1. Basuh cuci buah Sunkist dan lime
2. Hiris nipis-nipis
3. Letak air suhu biasa je(1 litter)
4. Masukkan bahan-bahan
5. Biar at least 4 jam (boleh letak dalam fridge juga)






selepas 4 jam


My detox drinks!

Simple dan mudah kan? Lepas 4 jam dalam fridge,aku minum..pergghhh,nyaman nyee tekak..rase macam air fresh oren uolss.tapi versi masam2 tawar.korang boleh letak madu taw,sebagai perasa manis.aku ni suka yang masam2,sebab tu tak letak madu.hihi* macam2 buah boleh buat air detox ni  lemon, apple, sunkist, madu, limau kasturi,daun pudina dan buah-buahan kaya vitamin C.

Okey,okey..kalau rase malas nak DIY air detox ni,tak sempat ke busy ke..ape kata korang try set detox Shaklee atau lebih di kenali set kurus Shaklee.tak perlu potong2 buah.just buka botol pastu telan =)


 one testimoni for u!



okeyBye!



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:COD SHAKLEE KLUANG

Entry 2 minggu lepas,kihhhkihh*

Hari-hari ku busy.hehe* weekend lepas aku join satu event dekat kawasan felda tempat aku nih..walaupun pun time tu bukan HARI GAJI,tapi makcik2 kakak2 yang nak cantek,nak sihat semua pakat ramai2 amek no tepon aku.haha..ari ni merupkan ari gaji diorang,dan yang menarik?mereka ramai2 serang rumah aku,katanya nak shopping! 

Alhamdulillah,2 tong ESP sold,vitamin c,lecithin,herblax dan alfalfa selamat masuk beg plastik shaklee.yay! Petang pulak COD set kesuburan kat depan RHB bank Kluang,dan pos 2 tong ESP ke kedah dan Bangi.penat dan letih,tapi aku gembira dengan business shaklee.

Minggu ni,aku COD shaklee dengan adik,kami meremmpit..panasnyee cuaca.beli air berbotol2.muka berbelang..ohhh mari bermasker dengan ESP!



Ramai orang bagi alasan,tak nak join shaklee sebab dah ramai orang jual.tolong okey,jangan sempitkan pemikiran kita.my master cakap ‘’ikan di laut pun susah nak abes,ni kan pulak rezeki ALLAH di muka bumi yang sangat luas” So? Berusahalahhh,luaskan pemandangan,luaskan pemikiran dan lagi satu?luaskan kuasa mu JDT! Hihi* ya,memang betul..ramai orang jual produk shaklee..tapi tak ramai yang ke depan..kita?perlu ambil peluang yang ada.pandang sekeliling dan bertindak.

Okey,bye!






Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com