17 October 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:APA ITU ESP SHAKLEE,JOM REVIEW ESP SHAKLEE




Sedikit perkongsian.beberapa bulan lepas,kawan mak saya datang “lepak2 sambil minum petang” di rumah.kawan mak ni,seorang yang sangat aktif.bekerja sebagai tukang kebun,menjaga cucu dan menjaga suami yang kurang sihat.rutin hariannya jugak sangat padat..saya gelarkan “makcik J”.makcik J berumur sekitar 60 tahun. kerja,memasak,mengemas rumah,membasuh kain baju,menjaga suami yang kurang sihat,menghantar cucu ke sekolah,inilah antara rutin harian makcik J.letih kan??

Saya cuba perkenalkan ESP Shaklee.tapi di tolak mentah2.katanya dia tak suka soya.dan yang paling best makcik J cakap “Ish tak pernah dengar pun jenama air soya ni” lagi ape dia kata? “mahalnyeeee” hahaha..

Inilah masanya.saya terangkan secara detail apa itu ESP SHAKLEE,dan saya bagi makcik J rasa secawan ESP + susu HL coklat. Ehem.sedap jugak kannn?? 



Sebenarnya ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLER DAN MENJADI KEGEMARAN RAMAI. Agak2 KENAPA YA?

Meh tengok Q & A mengenai ESP ni

1. Apa itu ESP?
2. ESP dengan Alfalfa mana paling bagus untuk susu ibu?
3. Berapa harga ESP?
4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP?
6. Apa rasa ESP?
7. Jika order hari ni, bila boleh terima?
8. Jika dah amik alfalfa masih perlu ESP ke?
9. Apa kebaikkan lain ESP?
10. Bagaimana nak order ESP?

------------------------------------------------

1. Apa itu ESP?
 ESP adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. Tiada trial pack. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk susu ibu?
 Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein tapi dalam kuantiti yang sedikit. Kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah mengikut individu masing-masing. Juga ikut budget. Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Yang penting, kekerapan penyusuan harus setiap 3-4 jam dan sehingga payudara dikosongkan, barulah peningkatan susu berkesan.

3. Berapa harga ESP?
 Harga ESP bagi semenanjung ialah RM150 manakala bagi Sabah Sarawak ialah RM155.(Sila hubungi saya utk mendapatkan harga istimewa)

4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
 Dengan pengambilan 3 sudu sehari, ESP boleh bertahan sehingga 1 bulan setengah.

 5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP?
 Individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein tidak digalakkan.  

6. Apa rasa ESP?
 ESP Shaklee berperasa Soya.

 7. Jika saya order hari ini, bila saya boleh terima?
 InsyaAllah penghantaran mengambil masa 1-2 hari bekerja.

 8. Jika dah amik alfalfa masih perlu protein ke?
 Boleh mengambil kedua-duanya jika berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikkan lain lagi yang berbeza.

9. Apa kebaikkan lain ESP?

  • Membantu pembentukan sel baru. 
  • Baik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
  • Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak jadi boleh share dengan anak yang setahun ke atas dan seisi keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

10. Bagaimana nak order ESP?
 Whatsapp atau SMS saya di 012-799.5298 or email nanurinos@gmail.com untuk mengetahui harga istimewa.



Alhamdulillah.dalam diam makcik J dan minum 2 tong ESP shaklee.Moga kesihatan Makcik J bertambah baik dan bertenaga sentiasa.

info:credit to umi


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com