28 October 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:PERKEMBANGAN KANAK-KANAK

tahap perkembangan kanak-kanak dari usia setahun hingga dua tahun:

Perkembangan sosial-emosi

•Apabila mencecah usia 18 bulan (setahun setengah) anak anda biasanya
•gemar meneroka apa yang ada disekeliling mereka. Mereka akan menyentuh dan menarik apa sahaja objek yang dapat dilihat dan dicapai.
•menyukai sentuhan fizikal seperti pelukan, belaian
•emosi mereka boleh berubah dengan mendadak, dari gembira kepada sedih dan sebaliknya
•takut kepada orang yang tidak dikenali
•menunjukkan kebergantungan yang kuat terhadap ibu bapa (strong attachment)
•tidak suka apabila ditinggalkan oleh ibu atau bapa dan mungkin menjadi 'clingy' apabila ibu bapa pulang.

Apabila mencecah usia 2 tahun, mereka biasanya

•mula meneroka dengan lebih aktif lagi..seperti membuka pintu dan laci
•bermain berhampiran dengan kanak-kanak lain, tetapi belum lagi bermain bersama-sama (kecuali dengan kanak-kanak lebih tua yang pandai menyesuaikan cara bermain mereka dengan kanak-kanak 2 tahun)
•tidak pandai berkongsi
•sangat takut dengan perpisahan/ditinggalkan
•gemar pada sesuatu yang dapat membuatkan mereka berasa selesa/selamat seperti anak patung/selimut


Perkembangan motor

Apabila mencecah usia 18 bulan, anak anda biasanya:
•sudah dapat berjalan dengan cekap, tetapi mungkin jatuh apabila  cuba berlari laju
•dapat memanjat perabot yang rendah
•boleh menolak permainan seperti troli
•boleh menyusun sesuatu permainan seperti block diatas yang satu sama lain
•mula menconteng dengan pensil (awasi dinding rumah anda!)
•berupaya mengambil/mengutip objek kecil


Apabila mencecah usia 2 tahun, mereka biasanya:

•boleh berlari dengan pantas tanpa jatuh ketika mengubah arah atau berhenti
•boleh mencangkung dengan stabil ketika mengambil barang diatas lantai
•berupaya mengangkat kerusi kecil untuk diletakkan berhampiran meja, dan duduk di atas kerusi tersebut
•berupaya berjalan mengundur kebelakang sambil menarik troli atau permainan


Perkembangan bahasa

Apabila mencecah usia 18 bulan, anak anda biasanya:
•'membebel' dengan kuat sama ada kepada diri sendiri atau orang lain seolah-olah sedang berbual
•mendengar apa yang diperkatakan kepada mereka dan dapat memahami sesetengah perkataan seperti 'jangan'
•boleh mengikuti beberapa arahan mudah
•boleh mengenali dan menunjuk kearah beberapa objek dengan tepat apabila nama objek disebut
•menggunakan 6 atau lebih perkataan walaupun kurang tepat sebutannya


Apabila mencecah usia 2 tahun anak anda biasanya:
•boleh menggunakan sehingga 50 perkataan yang dapat difahami
•mendengar apa yang diucapkan kepada mereka
•mula menggunakan dua patah perkataan seperti 'baju emak'
•ikut menyanyi lagu yang biasa didengari
•'membebel' apabila bermain tetapi dengan beberapa perkataan yang boleh difahami.

Sumber: http://shaznurstationery.blogspot.com/

Alhamdulillah.comel mama,medina 1 tahun 2 bulan sedang melalui fasa Perkembangan sosial-emosi, Perkembangan motor dan perkembangan bahasa.suka membebel,suka gaduh dengan Acu,aktif!tak boleh duduk diam seminit pun.kadang2 apa yang keluar dari mulut medina terang dan jelas.

Jangan
Amek
Sini
Cepat
Buu ron = burung
Kiki = kucing kami,sebenarnya nama chiki
Ta au = tak tahu
ee Kan = ikan



Okey medina,next time kita belajar lagi ye. seronok bila kita berada di dunia kanak2..seperti kite di lahirkan semula.hihi.Medina memang aktif,memang lasak tapi 1 je masalah medina ni.susah makan!kalau pagi dah breakfast,confirm lunch n dinner dia lari jauhhh.siap menangis golek2 tak nak makan.pelik laa makan pun susah ke..ishhh anak oh anak..

penyelesaiannya?mealshake shaklee.mama campur ½ sudu mealshake ke dalam susu medina.sehari sekali jee.kenapa mealshake? bagi anak yang sangat cerewet dengan pemakanan,pengambilan mealshake membantu agar si anak mendapat semua vitamin dan galian yang di perlukan untuk pertumbuhan dan pembesaran mereka.selain itu pengambilan mealshake secara konsisten jugak dapat membantu mengurangkan risiko asma,sembelit,eczema yang terkawal dan paling penting,anak membesar dengan sihat dan aktif.mungkin orang lain bangga beri anak mereka susu mahal,tapi bagi saya dah suami,kami bangga dapat berikan medina mealshake shaklee!




Tips:
Apapun, kita harus ingat bahawa setiap anak itu unik dan berbeza. Berikan mereka ruang dan peluang untuk belajar sesuatu yang baru dan berikan ransangan yang terbaik untuk mereka.


Nurin -012.799.5298 pengedar shaklee kluang

COD Area:
Sekitar Kluang
Taman Sri Impian,Taman Intan,T6,Aeon Big Kluang,Bandar Kluang,Hospital Kluang
Kawasan Felda :
Felda Ulu Dengar,Felda Kahang Timur,Felda Ulu Pengeli,Felda Ulu Belitong,Felda Ayer Hitam
Kawasan Taman
Kampung Gajah
Paloh
Batu 4
Bandar tenggara
Penghantaran kesemua tempat by POS

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

22 October 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:CARA BUAT MASKER VITAMIN E SHAKLEE

Assalammualaikum,

Siapa ade masalah Parut jerawat di muka, parut di badan, parut kesan kemalangan ataupun parut disebabkan kulit sensitif?mesti risaukan..malu,lagi2 bila bercakap dengan seseorang,dan orang tu macam fokus je kat parut ke jerawat yg ade kat muka kite tu..aissshhh..hilang pertimbangan sekejap.. Okey,saya jugak mengalami masalah yang sama!baru-baru ni,ade bintik merah tumbuh kat muka saya.nak kata ruam tak mungkin kot,nak kata kena gigit nyamuk pun macam tak logik..pikir punyee pikir.ohhhh mungkin di sebabkan kawasan persekitaran yang penuh dengan habuk dan chemical laa ni*#sayapekerjakilang*Setiap malam sebelum tidur,duk pikir..ape aku nak tenyeh kat muka bagi hilang bintik merah ni.ape ek,ape ekk..siap google cara buat masker la,cara pakai lidah buaya la.masker telur laa,petua tu laa niii laa..macam ade kt google tuu,tapi ai is pemalas.mana mungkin aku layan petua2..okey,di pendekkan cerita.. terpandanglaa botol vit E shaklee tu..biasa saya ambil 1 capsul sebelum tidur..tapi kali ni nak tukar cara pulak.sebab rasanya cara ni la yang paling cepat kesan dan senang!

merah2,gatal tuu


yeaaaah!MASKER vitamin E shaklee

Vitamin E Shaklee memang dikenali sebagai vitamin untuk kecantikan kulit. Secara amnya Vitamin E Shaklee membantu untuk melembapkan kulit dan bertindak sebagai vitamin antioksidan yang mana ia akan memelihara sel-sel yang sentiasa terdedah dengan radikal bebas agar tidak rosak dan menyebabkan penuaan awal.Satu lagi kelebihan Vitamin E Shaklee adalah merawat parut tidak kira parut jerawat, parut akibat kemalangan atau parut disebabkan kulit sensitif.



Alhamdulillah,lepas 4 hari bermasker vitamin E Shaklee..hasilnyaa takde lagi bintik merah,kulit pun lembab je


Cara mudah untuk hilangkan parut dengan Vitamin E Shaklee hanyalah dengan pecahkan kapsul vitamin E dan sapu pada kawasan parut setiap malam sehingga dapat kesan yang diingini. Satu botol Vitamin E mengandungi 120 biji, hanya makan sebiji sehari, sebotol vitamin E mampu tahan sehingga 4 bulan penggunaan. Jimat dan berbaloi. 






Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

17 October 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:MAKANAN YANG MENGGALAKKAN PENGELUARAN SUSU IBU


Saya antara golongan ibu yang kurang bernasib baik untuk mempunyai susu yang banyak secara semulajadi.eh tapi tu tak jadi masalah buat saya,yang penting saya kena usaha kannnn?Teringat masa lepas bersalin ishqa setahun lalu,susu badan tak keluar langsung! Ishqa lahir lebih kurang pukul 6 petang.pukul 9 malam baru di tolak masuk ke dalam wad.sepanjang malam anakku tak dapat susu,menangis kuat..sampai nurse tegur dr jauh “anak sape yang menangis tu,bagi susu awak cepat,jangan biar baby haus”.perasaan ketika tu hanya allah je yang tahu.bukan aku tak nak bagi,tapi susu tak keluar.nasib baik bawak air zam zam,saya letak sikit2 di bibir dan lidah ishqa,maafkan mama sayang!

saya ambil masa 3 hari untuk keluarkan susu.itu pun puas bidan urut..alhamdulillah,ada jugak rezeki anak. Antara cara untuk menambah susu badan adalah melalui pemakanan.jadi sepanjang tempoh berpantang,hari2 saya amalkan pemakanan yang boleh menghasilkan banyak susu.berikut adalah apa yang saya amalkan untuk menghasilkan susu yang meriah.

Lobak putih - Sesuai dimasak sup bersama daun kucai dan ikan bilis.  Boleh juga dikikis dan direndam di dalam air suam sebelum diminum begitu sahaja.

Sawi – di masak air,atau orang jawa cakap masak bening.hehe

Bayam – biasanya orang2 tua tak bagi dalam pantang makan bayam.katanya bayam sejuk,nanti baby boleh kena kembung perut.sebenarnya boleh je,tapi ambil dalam kuantiti yang sedikit.then tengok pada baby,kalau keadaannya okey,esok2 boleh makan bayam lagi!

Buah longan kering - Rebus longan kering bersama kurma kering, kismis atau barli.  Lebih sedap jika dimasukkan sedikit gula merah.

Kurma - Makanan sunnah yang kaya dengan pelbagai khasiat, di antaranya adalah protein, serat, glukosa, vitamin A, vitamin C, sodium dan potassium.  Ia juga kaya dengan zat besi dan membekalkan kalori segera yang diperlukan terutamanya buat ibu menyusu
 
Halba - Rendam sedikit halba dengan air suam dan minum airnya.  Boleh juga diletakkan di dalam masakan seperti sup, kari atau nasi.

Habbatus sauda - Salah satu makanan sunnah yang diamalkan Rasulullah.  Amat berkhasiat sehinggakan Rasulullah pernah bersabda bahawa ia berupaya mengubati pelbagai penyakit kecuali maut.  Boleh didapati dalam bentuk kapsul.

Kacang soya - Makanan berasaskan kacang soya seperti air soya, tempe atau tauhu diketahui umum berupaya menambah pengeluaran susu ibu.

Pengambilan Air
Haruslah diingat bahawa ibu menyusu mestilah kerap meminum air kosong supaya tidak mengalami dehidrasi atau kekurangan air dalam badan.  Dehidrasi boleh membuatkan susu ibu menjadi kurang.  Oleh itu, ibu menyusu haruslah meminum air masak (plain water) sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

Pemakanan seimbang
Pemakanan ibu menyusu haruslah seimbang seperti mana yang disarankan dalam piramid kesihatan.  Lebihkan sayur-sayuran hijau dan buah-buahan dalam diet seharian.  Selain matlamat menyusukan bayi, para ibu haruslah menjaga kesihatan diri.

Tips milk booster:

•Pastikan ibu minum 3-4 liter sehaari. Jangan risau,kita tak akan gemuk minum air, malah makin kurus. Tak percaya? Cubalah.

•Pastikan mengambil makanan berzat. Jangan makan ikan bilis semata-mata. Pelbagaikan menu dengan ikan yang selamat diambil semasa berpantang, contohnya ikan tenggiri dan banyakkan makan sayur.

•Pastikan pengambilan makanan yang berupaya menambahkan penghasilan susu seperti kurma, air halba, susu dan horlicks. Lain orang lain makanan penggalak susunya. Jadi, kenalpasti makanan apa yang boleh banyakkan susu.

•Cara paling mudah, ambilah Supplement Penyusuan, yang sememangnya melengkapkan tubuh anda dengan semua zat dan nutrisi yang diperlukan semasa berpantang.


gambar: Google

Apa pilihan set berpantang korang?saya pilih set berpantang shaklee! Nak tau kelebihannya?jom saya kongsi info:


1.Membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka kerana adanya zink dalam set ini. Selain mempercepatkan proses penyembuhan luka, ia membantu mengurangkan rambut gugur yang lazimnya dialami oleh ibu dalam pantang.

2.Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

3.alfalfa sebagai medium pelawasan semulajadi kerana ianya kaya dengan fiber. Bukan sahaja membantu pembuangan yang lebih mudah malah ianya adalah sebagai galagtague iaitu sebagai penggalak susu. Secara tidak langsung boleh membantu penghasilan susu badan yang lebih lancar.

4.Vitamin C yang berfungsi memulihkan sel-sel badan, memberikan seri pada wajah si ibu (bukan susuk tau heehe) yang pucat dan kurang berseri semasa dalam pantang.Kandungan Vitamin C memainkan peranan penting dalam penghasilan kolagen yang dikenali boleh menganjalkan kulit.

5.B Complex yang membantu menghindarkan stress pada ibu dalam pantang. Jangan sampai kita mengalami gila meroyan pulak dalam masa berpantang ini. 

6.Vitalea yang berfungsi sebagai multivitamin kepada ibu. Ibu berpantang akan rasa lebih bertenaga dalam menguruskan anak. Faham-faham sahaja lah cabaran berpantang memerlukan ibu cergas dan sihat.




*** vitamin Shaklee boleh di ambil seawal 2jam selepas melahirkan baby. Sangat  mudah hanya telan beberapa biji vitamin dan akan dapat rasakan kesegaran badan dalam masa yang singkat.No more jamu-jamu.hihi*



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:APA ITU ESP SHAKLEE,JOM REVIEW ESP SHAKLEE




Sedikit perkongsian.beberapa bulan lepas,kawan mak saya datang “lepak2 sambil minum petang” di rumah.kawan mak ni,seorang yang sangat aktif.bekerja sebagai tukang kebun,menjaga cucu dan menjaga suami yang kurang sihat.rutin hariannya jugak sangat padat..saya gelarkan “makcik J”.makcik J berumur sekitar 60 tahun. kerja,memasak,mengemas rumah,membasuh kain baju,menjaga suami yang kurang sihat,menghantar cucu ke sekolah,inilah antara rutin harian makcik J.letih kan??

Saya cuba perkenalkan ESP Shaklee.tapi di tolak mentah2.katanya dia tak suka soya.dan yang paling best makcik J cakap “Ish tak pernah dengar pun jenama air soya ni” lagi ape dia kata? “mahalnyeeee” hahaha..

Inilah masanya.saya terangkan secara detail apa itu ESP SHAKLEE,dan saya bagi makcik J rasa secawan ESP + susu HL coklat. Ehem.sedap jugak kannn?? 



Sebenarnya ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLER DAN MENJADI KEGEMARAN RAMAI. Agak2 KENAPA YA?

Meh tengok Q & A mengenai ESP ni

1. Apa itu ESP?
2. ESP dengan Alfalfa mana paling bagus untuk susu ibu?
3. Berapa harga ESP?
4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP?
6. Apa rasa ESP?
7. Jika order hari ni, bila boleh terima?
8. Jika dah amik alfalfa masih perlu ESP ke?
9. Apa kebaikkan lain ESP?
10. Bagaimana nak order ESP?

------------------------------------------------

1. Apa itu ESP?
 ESP adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. Tiada trial pack. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk susu ibu?
 Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein tapi dalam kuantiti yang sedikit. Kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah mengikut individu masing-masing. Juga ikut budget. Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Yang penting, kekerapan penyusuan harus setiap 3-4 jam dan sehingga payudara dikosongkan, barulah peningkatan susu berkesan.

3. Berapa harga ESP?
 Harga ESP bagi semenanjung ialah RM150 manakala bagi Sabah Sarawak ialah RM155.(Sila hubungi saya utk mendapatkan harga istimewa)

4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
 Dengan pengambilan 3 sudu sehari, ESP boleh bertahan sehingga 1 bulan setengah.

 5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP?
 Individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein tidak digalakkan.  

6. Apa rasa ESP?
 ESP Shaklee berperasa Soya.

 7. Jika saya order hari ini, bila saya boleh terima?
 InsyaAllah penghantaran mengambil masa 1-2 hari bekerja.

 8. Jika dah amik alfalfa masih perlu protein ke?
 Boleh mengambil kedua-duanya jika berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikkan lain lagi yang berbeza.

9. Apa kebaikkan lain ESP?

  • Membantu pembentukan sel baru. 
  • Baik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
  • Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak jadi boleh share dengan anak yang setahun ke atas dan seisi keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

10. Bagaimana nak order ESP?
 Whatsapp atau SMS saya di 012-799.5298 or email nanurinos@gmail.com untuk mengetahui harga istimewa.



Alhamdulillah.dalam diam makcik J dan minum 2 tong ESP shaklee.Moga kesihatan Makcik J bertambah baik dan bertenaga sentiasa.

info:credit to umi


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

14 October 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:APA FUNGSI 9 ASID AMINO DALAM ESP SHAKLEE

Assalamualaikum.

Sedikit perkongsian tentang isi kandungan ESP shaklee.saya selalu pesan dekat customer ESP Shaklee mengandungi 9 amino asid.apa itu asid amino? asid amino merupakan komponen utama dalam pelbagai metabolisma. Walaupun ia terdiri daripada pelbagai jenis metabolisma tetapi dikategorikan sebagai fungsi daripada asid amino kerana ia merupakan sebahagian daripada pusat kompleks dan sistem biologi.untuk pengetahuan semua,terdapat  9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita dan ianya perlu diambil dari sumber luar.bagaimana kita nak dapatkan 9 amino asid??eh ehhh,jangan lupa ye,ESP ada 9 asid amino ini !

Jika kita tidak mendapat asid amino yang cukup dalam diet harian, kesihatan kita boleh terjejas. “Asid amino penting” yang rendah boleh dikaitkan dengan gejala seperti keresahan, penumpuan yang lemah, keletihan, kemurungan, dan ketidakseimbangan hormon


Apa fungsi 9 amino asid yang terdapat di dalam ESP shaklee?

Histidine – Ia digunakan oleh badan untuk membina dan mengekalkan tisu yang sihat. Tahap histidine yang mencukupi adalah penting untuk kesihatan mental dan fizikal yang baik.

Isoleucine – Ia diperlukan oleh badan untuk proses sintesis hemoglobin, iaitu unsur utama sel darah merah.

Leucine – Bermanfaat untuk kulit, tulang dan rangkaian penyembuhan luka. Ini mendorong hormon pertumbuhan sintesis.

Lysine – Diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan tulang pada anak-anak, membantu dalam penyerapan kalsium dan menjaga keseimbangan nitrogen yang penting dalam tubuh, menghasilkan antibodi, hormon, enzim, pembentukan kolagen serta pembaikan rangkaian. Lysine juga membantu tubuh menyerap kalsium, dan memainkan peranan penting dalam pembentukan kolagen, suatu zat yang penting untuk tulang dan rangkaian, termasuk kulit, tendon, dan tulang rawan.

Methionine – Merupakan antioksidan. Ini membantu dalam pemecahan lemak dan membantu mengurangkan degenerasi otot. Ini juga baik untuk kesihatan kulit dan kuku.

Phenylalanine – Bermanfaat bagi kesihatan sistem saraf. Ia meningkatkan memori, mengurangkan kemurungan dan meningkatkan nafsu makan.

Threonine – Menyeimbangkan protein dalam badan supaya tidak ada kekurangan atau banyak protein. Membina protein daripada asid amino yang membentuk tisu badan dari rambut hingga kaki dan menstabilkan paras gula dalam darah.

Tryptophan – Diperlukan untuk sintesis neurotransmitter serotonin. Ini membantu meringankan migrain dan kemurungan.

Valine – Penting untuk pembinaan otot. Kesan sampingan kandungan valine dalam tubuh termasuk halusinasi. Kelebihan valine pertumbuhan normal, memperbaiki rangkaian, mengatur kandungan gula darah, dan memberikan tenaga kepada tubuh. Valine membantu merangsang sistem saraf pusat, dan diperlukan untuk fungsi mental yang normal.


ESP SHAKLEE merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.



Tips kecantikan 

=)
Lihat diri kita di cermin :

1.Kulit wajah yang kusam?
2.Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
3.Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
4.Rambut sering gugur?
5.Lemah dan tidak bertenaga?

Baiklah,itu  antara tanda-tanda kita kekurang protein.dan badan kita memerlukan 9 asid amino!



inginkan ESP Shaklee?hubungi saya segera !

COD Area:
Sekitar Kluang
Taman Sri Impian,Taman Intan,T6,Aeon Big Kluang,Bandar Kluang,Hospital Kluang
Kawasan Felda :
Felda Ulu Dengar,Felda Kahang Timur,Felda Ulu Pengeli,Felda Ulu Belitong,Felda Ayer Hitam
Kawasan Taman
Kampung Gajah
Paloh
Batu 4
Bandar tenggara
Penghantaran kesemua tempat by POS

Pelbagai Set Menarik,dengan harga hebat!

#shakleekluang

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

13 October 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:ESP SHAKLEE BAGUS UNTUK KULIT

Sesiapa yang sedang mengamalkan diet untuk kurus,kalau ade yang kulit bersisik nak kulit cantik halus,ibu menyusu,mereka yang inginkan badan cergas bertenaga  bulan ni mesti uolss senyum lebar.kenapa?promosi ESP kembali! Saya jugak senyum lebar,sebab boleh beli 6 free 1.hadiah untuk family ,minum wajib setiap hari untuk seisi keluarga.

ESP merupakan minuman wajib saya dan family,kadang2 time rajin kami bermasker,masker ESP memang best,puat hati!

Kalau beli set promosi ni,terus dapat keahlian secara percuma.lagi best,confirm 15hb berikutnya dapat bonus.

jika ada sebarang pertanyaan jangan segan silu..boleh hubungi saya.sms/whatsapp/telegram/call 012.799.5298 saya sedia membantu!


Barang idaman ramai,ESP SHAKLEE!



Apa yang saya dapat sepanjang mengamalkan ESP shaklee?
Kulit lebih anjal,halus
No more kesan jerawat degil
tona kulit wajah lebih rata




Tips kecantikan: Nak skin cantik? Kulit anjal dan tegang? Amalkan ESP+ Kolagen Shaklee+ PD ... Serius akan dapat result yang diingini!





Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

03 October 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:ESP BOLEH DI MINUM KETIKA BERPANTANG SELEPAS BERSALIN

Assalammualaikum.
OKTOBER.Alhamdulillah,promosi ESP SHAKLEE lagi.Okey,Hari ni saya dapat satu Whatsapp dari seorang kawan.selepas publish gambar promosi esp shaklee di FB.bertanya apakah fungsi ESP SHAKLEE untuk ibu yang baru melahirkan anak.rupanya,isteri beliau baru melahirkan seorang baby perempuan.alhamdulillah bau syurga,harum!


Saya seorang pengamal ESP SHAKLEE.Jatuh cinta dengan ESP selepas saya keguguran kali ke 2 sehingga kini.betul,ESP memang sangat bagus dan berkesan,yang penting pengambilan air masak jugak perlu banyak.Apa  yang bagus?apa yang berkesan?melalui pengalaman berpantang selepas melahirkan anakku yang comel tu,banyak jugak khasiat dan kebaikkan minum esp ni.
  •   ESP memberi tenaga, dan badan akan semakin sihat dan kurang letih,walaupun kerap berjaga malam
  •  ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
  • ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya dan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Mengawal rasa lapar,tak perlu nak control makan sangat
  • Membantu mengurangkan kesan stretch mark,kesan hitam di leher dan perut
  • Kulit lebih berseri dan halus
  •  Membantu pulih segera dari luka bersalin dan luka dalaman rahim.
  • Membantu untuk menambah semula darah yang banyak kehilangan semasa bersalin.

 Yang paling happy susu badan banyak.alhamdulillah,rezeki anak.lagi?seronok laa kulit kite tak kasar lagi,halusss je.time mengandung dulu pemalas yang amat nak jaga muka dan kulit,hentam keromo je.pi keja selekeh sangat,tudung tak gosok pun selamber je.haha. kenapa ESP bagus utk kulit? kerana esp membantu memperbaiki sel-sel dalam kulit kita.jika kita sentiasa mengamalkan pengambilan protein dan air secukupnya,insya’allah pertumbuhan kulit akan menjadi sihat dan serata.serius,memang saya terasa perbezaanya.

Bila nak mula minum ESP?
  1.   Lepas bersalin,keluar dari labour room tu,dah boleh minum ESP
  2. Diteruskan penggunaan walaupun semasa bayi  kuning.
  3. Digunakan untuk semua jenis kelahiran: Normal/Pembedahan/Pramatang.


Jom COD ESP shaklee
promosi esp shaklee
promosi esp shaklee
promosi esp shaklee
promosi esp shaklee
promosi esp shaklee

promosi esp shaklee buy 6 free 1..sape nak harge kebabom boleh pm ye,terus join ahli..boleh tambah pendapatan sikit,walaupun beli untuk kegunaan sendiri.Awak,jangan takut okey,join je ahli..saya tak paksa awak berniaga pun.tapi nak awak Nikmati potongan harga 15-33% bagi setiap product Shaklee yang ditawarkan..berbaloi tak?

012-7995298 Shaklee Kluang COD,tempat lain saya pos,hari ni pos,esok lusa sampailaah.

012-7995298 Shaklee Kluang
012-7995298 Shaklee Kluang
012-7995298 Shaklee Kluang
012-7995298 Shaklee Kluang


012-7995298 Shaklee Kluang
#shakleekluang
#shakleeeffect

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com