18 July 2014

Berita terkini MH17


Allahuakhbar,bukan saje gaza di uji..malaysia juga..masih dalam keadaan bersedih atas kehilangan MH370,kite di uji sekali lagi dengan berita terhempasnya MH17.ya allah. Yg lain gaduh yg lain kena..
Nak shot plane russia,tapi yang kena plane malaysia.

Kita sebagai rakyat,tak perlu buat apa2 spekulasi negatif.tapi yang paling penting,berdoa la untuk mereka.moga syurga tempat mereka dan Semoga mereka tenang di atas sana.













Video kapal terbang malaysia MH17 terhempas 

 Takziah kepada keluarga penumpang MH17...
Alfatihah buat mangsa yg beragama islam.






Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

15 July 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:CARA JOIN AHLI SHAKLEE

Asalamualaikum,

Sejak kebelakangan ini, ramai yang bertanya saya tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee. Maklumlah saya jarang berkongsi malah rasanya tak pernah ‘approach’ sesiapa untuk menjadi ahli atau memulakan perniagaan dengan Shaklee (kecuali jika ditanya).Menjadi ahli Shaklee sebenarnya tak adalah susah pun. Cuma daftar dan gunakan produknya, kumpul points.Insya’allah,anda akan dapat bonus bulan berikutnnya.

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase.
Hari ini saya ingin berkongsi bagaimana cara untuk join keahlian shaklee.untuk menyertai keahlian shaklee,ada 2 cara:

  1. Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 Ataupun
  2. Membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya (ID: 881110 Nurihdayah Binti Ahmad) sebagai sponsor/upline.Dengan membuat pembelian melebihi 200 point confirm dapat Cash bonus bernilai rm30+ Dan penjimatan sehingga rm100+

Gambar : Google

Berbisness  Shaklee Sangat mudah ,tak perlu susah2 beratur untuk beli stok,hanya duduk depan PC atau gunakan gadget canggih dan smart phone anda untuk acces online sistem Shaklee dan boleh buat belian terus melalui online.kita dah boleh tambah stok sebanyak yang mungkin..yang paling best,hari ini saya oder,esoknya staf city link dah call “kak nurin,barang shaklee dah sampai” cepat kan?

Tapikan,ada jugak yang complain..katanya leceh la nak oder sendiri.takpe.. jangan risau,saya akan bantu anda untuk buat order jika tak nak buat sendiri. Itu dibawah tanggungjawab saya. Bisnes Online Mudah!



Okey,Hari ni dapat sms dari kawan sekolah dulu,kawan saya tanya betul ke shaklee bagi bonus?yess darling,selain untung runcit,awak2 semua akan dapat bonus bergantung jumlah UV yang kita kumpul pada bulan tu..bonus di bayar pada bulan berikutnye.seronok kan? Hehe*

Alhamdulillah.. semalam,14 julai Harimau dahhh mengaummm..BONUS DAY. Anak2 cucu2 Shaklee saya,cek akaun sambil senyum2.al maklumlaa tak lama lagi nak raya,ligat la pikir nak shopping ape.. uniknya bisnes Shaklee bila Allah beri rezeki pada masa yang tak disangka. 

Apa yang seronok nya bisness shaklee ni?
  • Modal Kecil – RM65 seumur hidup
  • Tak Perlu 'LOAN' Untuk Mulakan Perniaagaan - Modal yang diperlukan hanya RM 65. Dan selebihnya komitmen dan semangat
  • Tak Perlu Stok Bertimbun - Barang yang customer pesan akan dihantar direct dari HQ/Branches Shaklee.


risau kurang arif mengenai produk dan cara pengambilan?? Tidak perlu dirisaukan sebab saya akan memberi konsultasi percuma sepanjang masa dengan bantuan master yang mempunyai pengalaman lebih 15 tahun bersama shaklee..insyaAllah..

Masa bersusah nak berjaya memang kerap jumpa perkataan yang bukan menyokong tapi banyak kata-kata sindiran atau sinis. Maka sebagai orang yang nak berjaya, kita kena kuat dan percaya apa yang kita usahakan akan berjaya. Kita kena PERCAYA walaupun sebelum BERJAYA.

Bila dah berjaya barulah kita dapat dengar kata-kata yang dulu kita harapkan.


 apa kata mereka?
anda baca dan nilai =)

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

07 July 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : VITAMIN SHAKLEE UNTUK BADAN LETIH DAN LESU

Saya sentiasa diajukan soalan oleh customer shaklee mengenai vitamin untuk mengatasi badan yang selalu penat dan letih terutamanya dari teman-teman rapat yang bekerja dan  baru bergelar ibu.tetapi hari ini,saya mendapat ‘whatsapp’ dari seorang customer lelaki.customer yang mahu di kenali sebagai 'Z' katanya beliau sering mengantuk ketika memandu,kerap letih dan tidurnya tidak lena.Mungkin penat bekerja. Antara Punca-Punca Menyumbang Kepada Kelesuan, Letih Dan Tidak Dapat Fokus Adalah :

  • Pemakanan Yang Tidak Sihat
  •  Waktu tidur yang tidak berkualiti
  • Tekanan Dan Stress
  • Kegemukan
  • Pekerjaan Yang Memenatkan
  • Insomnia
  • Darah Rendah/Anemia
  • Perokok Tegar
  • Mengambil Kafein Secara Berlebihan
  • Pengambilan Makanan Segera Dan Makanan Rapu Yang Berlebihan
  • Tidak Melakukan Senaman
  • Kekurangan Air
  • Kehamilan
  • Pengambilan Ubat-Ubatan


Saya faham apa yang di katakan oleh beliau,kerana suami saya juga mengalami masalah yang sama.waktu kerja yang tidak menentu,sentiasa ulang alik ke site.memandu tanpa rehat yang cukup lagi-lagi sekarang ni cuaca tidak menentu.bila panas,terik yang amat.bila redup hujan yang lebat,selain itu,kurang minum air dan waktu makan yang tidak menentu juga salah satu punca mudah letih dan lesu.itu lah pengorbanan seorang suami, penatnya menjalani rutin harian sebagai seorang pekerja dan ketua keluarga.eh macam melalut dah ni,hehe.

Okey,back to cerita asal.Jadi saya saranan untuk customer Z dan mereka yang sentiasa penat dan letih, mengambil vitamin b complex,vitalea dan ostematrix. Ini adalah barisan supplement untuk mereka yang selalu letih dan penat, bukan sahaja sesuai untuk ibu dan ayah tetapi juga boleh diambil oleh pelajar, orang bujang yang bekerja juga warga emas untuk mengekalkan kesihatan. 

B Complex
-Membantu Untuk Fokus
-Membantu Mengawal Stress/Tekanan
-Memberi Kecergasan Dan Tenaga
-Mengelakkan Kelesuan Dan Keletihan Melampau
-Membantu Metabolisme Jadi Makanan Akan Dapat Ditukar Ke Bentuk Tenaga
-Membantu Kelancaran Urat Saraf

Vitalea Atau Multivitamin 
-Mengandungi Mineral Dan Vitamin Yang Diperlukan Badan Pada Kadar Yang Sempurna
-Mampu Memenuhi Kekurangan Nutrien Dalam Menu Harian
-Memelihara Sel Badan
-Membantu Penyerapan Zat Dari Makanan Harian

Ostematrix
-Membantu Mengurankan Migrin
-Mengurangkan Kekejangan Dan Kebas-Kebas
-Mengimbangkan Tekanan Darah
-Membantu Penyerapan Nutrien
-Membantu Pengimbangan PH Tubuh
-Memberi Kesegaran Bila Bangun Tidur
-Mengurangkan Sembelit



Sebagai tambahan,anda juga boleh mengambil ESP sebagai pemakanan tambahan terutama bagi mereka yang  bekerja dan tidak sempat untuk bersarapan. Index glisemik yang rendah dalam ESP membantu dalam pembebasan tenaga secara berperingkat ke dalam badan dan mengekalkan tahap tenaga yang lebih lama.

HARGA :

  • Bcomplex  RM53.75
  • Vitalea RM88.75
  • Ostematrix RM61
  • ESP RM150
Alhamdulillah,customer 'Z' bersetuju untuk set yang saya cadangkan.



Pengambilan Vitamin Memang Penting Agar Badan Lebih Bertenaga :)

Untuk dapatkan harga menarik,hubungi saya dan sertai keahlian shaklee.anda jimat banyak! Harga AHLI sangat berbaloi.Untuk keterangan lanjut, hubungi saya melalui FB dengan PM inbox Nureen Ahmad @ lebih mudah msg 012.799.5298

Dengan membuat pembelian bersama saya, anda layak menerima:
☑ Sesuatu yang istimewa.
☑ Konsultasi secara percuma & berterusan after service.
☑ Jadual Pengambilan Vitamin yang betul.



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

04 July 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : TIPS MINUM AIR MASAK DI BULAN PUASA

Kita di galakkan Meminum air masak/kosong sekurang-kurangnya 2 ke 3 liter sehari.jika anda seorang pengamal supplemen,lagi banyak air di perlukan oleh tubuh badan kita.kerana air masak/kosong  membantu kita melancarkan sistem perkumuhan & membuang toksin di dalam badan. Apabila toksin sudah dibuang, barulah badan kita boleh menyerap segala nutrien dari makanan & supplemen yang kita ambil setiap hari!



Memandangkan,kini kita berada di bulan ramadhan,mungkin ada yang tertanya-tanya macamana nak minum air masak banyak2 sedangkan waktu siang yang panjang tu kita akan berpuasa.

Tips Latih Diri Minum Air Lebih Banyak:

1. Semasa berbuka, mulakan dengan minum segelas air kosong suam.

2. Elakkan minum air berperisa dan berais lebih dari 1 gelas. Lebih banyak air berperisa dan berais anda minum, semakin kuranglah anda meminum air kosong

3. Semasa solat tarawih, bawalah sebotol air kosong : 500 ml atau 1 liter dan teguklah antara salam / dua rakaat.

4. Semasa tidur, amalkan membawa botol air kosong dan diletakkan di meja sisi katil anda...teguklah apabila terjaga malam.

5. Semasa bangun sahur...jika anda berazam untuk beramal di sepertiga malam, amalkan seperti anda bertarawih. Letakkan botol air di sisi anda.

6. Minumlah air kosong dengan tertib. Iaitu dengan cara, teguklah air sebanyak 3 teguk dan berhenti seketika. Bernafaslah dengan teratur 3 kali dan ulanglah semula...

7. Jangan minum berdiri ye.. hehe..

8. variasikan air kosong.. mix dengan performance drink shaklee,letak sesudu madu dan 2biji perahan limau.

9. beli botol air yang menarik.ini motivasi untuk rasa teruja minum air walaupun air kosong, sebab botolnya cantik, semangat nak teguk air berkali-kali walaupun tak dahaga.hehe..


Alhadulillah saya sudah amalkan tips berikut, saya berjaya habiskan 2/3/4 liter air masak. So,jangan jadikan bulan puasa sebagai alasan untuk kita kurang minum,minum dan minum air masak!

Retail Price : RM 82.50




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : TIPS CERGAS BERTENAGA KETIKA BERPUASA

Alhandulillah,ramadhan kini kembali. Belum terlambat rasanya untuk saya ucapkan Selamat Berpuasa pada seluruh umat islam. Semoga Ramadhan ini membawa lebih banyak rahmat dan semoga amalan kita juga lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Hari ini saya ingin berkongsi petua bagaimana ingin cergas bertenaga ketika bulan puasa,lagi2 sekarang ni cuaca agak panas.pasang kipas 5 pun macam tak rasakan.hehe.nak tahu ape petuanya?amalkan lah Mighty Tripple Gem  atau Set Berpuasa Shaklee . Dengan Set Berpuasa Shaklee anda pasti kekal cergas dan bertenaga sampai petang. Insyaallah dengan Izin-Nya.saya seorang mama yang masih menyusukan anak dengan set berpuasa Shaklee saya tak risau kerana susu tidak akan merundum. Set berpuasa shaklee sangat membantu dalam mengurangkan masalah penurunan penghasilan susu semasa berpuasa .

Berikut adalah beberapa kelebihan dan kebaikkan set berpuasa Shaklee:





Kelebihan Set Berpuasa Shaklee

1. MEAL SHAKE SHAKLEE
Membekalkan multivitamin yang dieperkaya dengan protein lengkap dengan 9 jenis asid amino, kalsium, magnesium dan vitamin D untuk keperluan minda, tumbesaran serta untuk tulang dan gigi yang sihat.Sebagai milk booster ibu menyusu.


2. PERFORMANCE DRINK SHAKLEE
Minuma isotonik semualajadi rendah sodium dan gula. Mengawal  dan mengurangkan kehilangan bendalir yang menyebabkan tubuh cepat letih dan mengelakkan penyahhidratan. Juga mengekalkan kelembapan kulit.


3. ESP
Membekalkan LONG LASTING ENERGY. Mengurangkan rasa lapar keterlaluan. Sebagai Milk Booster bagi ibu menyusu. Mencantikkan walaupun tak bermekap sakan semasa berpuasa. Diperkaya dengan kalsium untuk mengurangkan keasidan soya. Jadi mengurangkan risiko serangan gastrik bagi pesakit gastrik ketika berpuasa.




Set berpuasa shaklee juga rendah glisemik, sodium dan kolestrol membuatkan set Migthy Tripple Gem ini sesuai dinikmati oleh pelbagai golongan umur, pesakit-pesakit kanser, penghidap gastrik, anak-anak yang baru belajar berpuasa dan juga sangat-sangat sesuai dinikmati dikala anda lambat bangun tidur tak sempat nak masak atau makan sahur.


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com