01 June 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : CARA MAKAN OMEGA GUARD UNTUK KURUS

Assalammualaikum !

Hari ini saya dapat beberapa sms dan whatsapp bertanyakan bagaimana cara makan omega untuk kurus.di sini saya ingin kongsikan info bagaimana omega boleh membantu kita untuk kurangkan berat badan.Yang penting omega boleh di gabungkan dengan beberapa produk Shaklee untuk hasil yang terbaik .selain dari kita dapat berat badan yang di idamkan,kita juga dapat zat yang cukup dan badan yang sihat,insya’allah!

Bagaimana Omega Shaklee bertindak?macamana nak kurus dengan omega Shaklee?okey,saya ada jawapannya. Omega Shaklee membantu kurangkan selera makan,kurangkan pengeluaran insulin untuk hadam gula dari makanan.Dengan itu badan terpaksa keluarkan simpanan lemak untuk tenaga(menghalang pembentukan lemak).jika selera makan kita sudah berkurangan,jadi hormon serotonin juga akan kurang.hormon ini menyebakan kita mudah rasa lapar.

Biasanya,bagi mereka yang nak kurus,saya cadangkan pengambilan Omega Shaklee di gabungkan dengan beberap produk Shaklee yang lain.seperti gambar di bawah:

Gambar :Google
Atau :
Omega + Alfalfa
Alfalfa + Lecithin
Alfalfa + Herblax
Omega(3 Biji) + Alfalfa(3Biji) + Lecithin(3 Biji)

Kenapa saya gabungkan omega dengan produk Shaklee yang lain?

1. Membakar lemak - Lecithin,/ Omega Guard
2. Membuang lemak atau mendetox - Herb Lax / Alfalfa
3. Membina otot dan meningkatkan metabolisma - Cinch / ESP


  • Lecithin - Membantu proses pemecahan lemak
  • Omega Guard - Membantu proses memecahkan lemak dan mengawal selera makan
  • Herb Lax - Membantu membersihkan usus. Segala toksin, lemak dan lendir yang terdapat pada dinding usus akan dibuang melalui pembuangan air besar. Bila dinding usus dah bersih, barulah tubuh kita boleh menyerap nutrien secara optimum.
  • Alfalfa - Bertindak sebagai fiber yang mengangkut keluar lemak-lemak yang dah dipecahkan 
  • Cinch - Terdapat dalam tiga perisa iaitu coklat, vanilla dan cafe latte. Membantu mengekalkan otot masa proses kurus jadi takde lah badan anda menggeleber bila dah kurus nanti.
  • ESP - Sumber protein. Indeks Glisemik yang rendah membantu proses mengurangkan berat badan


Jelas?jadi anda boleh kurus tanpa berlapar kerana Set kurus Shaklee sangat lengkap dan boleh membantu anda mengurangkan berat badan secara sihat.kalau tengok pada list tu macam banyak je yang perlu di ambil untuk kurus kan?okey,tak perlu risau.Anda boleh pilih mana yang perlu dulu mengikut bajet yang ada.next time,boleh tambah satu-satu apa yang kurang.


Apa Kata Mereka?

Kakak ipar saya seorang surirumah,Berjaya mengurankan berat badan yang ideal.hanya dengan Alfalfa + Herblax saja.

 Gambar :Google
Gambar :Google

Berikut adalah  Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20.Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21.Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22.Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

**Omega Guard Shaklee merupakan supplemen minyak ikan yang terbaik untuk seisi keluarga. Ia boleh diambil oleh anak seawal usia setahun sehingga ke golongan dewasa dan berusia.
**Hubungi saya [012.799.5298]untuk jadual pengambilan set kurus shaklee.Saya akan bantu anda cara pengambilan  yang betul dan teratur.



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

1 comment:

  1. salam perkenalan..saya asal pon kluang..good info pasal omega ni..

    ReplyDelete

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com