28 May 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : PERFORMANCE DRINK SHAKLEE MENAMBAH TENAGA

Assalamualaikum !

Salah satu cara untuk mengetahui bahawa seseorang itu tidak minum air secukupnya apabila air kencingnya menjadi sedikit, pekat, berbau dan berwarna keruh.Air kencing akan membawa sebahagian besar bahan kumuh ini ke luar badan. Kekurangan air akan menyebabkan pengumpulan bahan kumuh (toksin) dalam tubuh yang dihasilkan selepas pencernaan makanan ketika sahur dan berbuka tidak dapat dibuang ke luar dari badan dengan sempurna. Secara fisiologi, kekurangan air juga akan menyebabkan tubuh menjadi stress. Air amat diperlukan untuk penghasilan tenaga. Jika kekurangan air dalam tubuh, tidak banyak tenaga yang dihasilkan dan menyebakan seorang wanita menjadi lemah.

Performance drink Shaklee

Saya cadangkan,bagi mereka yang kurang minum air,cubalah amalkan performance drink Shaklee.Performance drink Shaklee di kenali sebagai Penghilang Dahaga .Shaklee Performance Drink terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Performance drink ni merupakan minuman elektrolit yang berperisa oren dan lazat. Tapi bukan minuman elektrolit biasa tau sebab performance drink ni tak bergas seperti minuman-minuman elektrolit yang lain. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion..Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan danmenghasilkan impuls elektrik yang digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan.

Minuman elektrolit ni sangat penting untuk tubuh kita kerana jika kandungan elektrolit tak seimbang dalam badan atau terganggu, ia boleh membawa maut. Antara tanda-tanda badan kita ni sedang menghadapi tahap dehidrasi terlampau ialah rasa haus yang terlampau, kulit bibir mengelupas atau rasa mual. Jika anda ada tanda-tanda begini, cepat2 lah cari minuman elektrolit. Sekarang nih kita menghadapi gelombang cuaca panas / musim kemarau,seminggu nak datang hujan pun susah.panas nye,ya allah..terik.. Minuman Pilihan saya? SemestinyaPerformance Drink Shaklee. saya akan bancuh performance drink di tambah dengan ais.peergghhh lega tekak.. Ia memberi tahap hidrasi lebih baik berbanding air biasa. Pasti berbaloi memiliki setong Performance Drink di rumah.

Kelebihan Performance Drink 
1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina
3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan
4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration.


Siapa yang Memerlukan Performance Drink Shaklee?

Individu yang aktif bersukan.
Individu yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
Individu yang menghidap gout.
Ibu yang menyusukan anak.
Individu yang kurang minum air.
Individu yang kerap sakit kepala.
Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
Kanak-kanak yang demam.
Individu yang suka minuman ringan terutama yang berkarbonat.

Performance Drink Shaklee Sesuai untuk seisi keluarga!



Cara-cara untuk mencegah atau mengurangkan kesan terhadap kesihatan akibat gelombang cuaca panas antaranya ialah:

•Minum air kosong dengan banyak tanpa mengira tahap aktiviti fizikal yang anda lakukan. Jangan tunggu sehingga anda dahaga. sekurangnya 8 gelas air putih (minima)
•Minum minuman isotonik kerana ia boleh menggantikan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh.
•Sejauh yang mana yang boleh, anda perlu berada di dalam rumah/bangunan
•Hadkan melakukan aktiviti di luar luar / kawasan terdedah kepada bahang panas.
•Kerap berehat
•Mandi atau gunakan kipas angin untuk menyejukkan tubuh badan anda
•Pakai pakaian yang ringan, berwarna-terang dan longgar.
•Pakai topi atau payung yang besar


Nikmati harga menarik,jika anda sertai “keahlian ” Shaklee.Bonus?tak perlu berniaga,beli untuk kegunaan sendiri pun boleh dapat bonus!

okeyBye!


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com