13 March 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:BUBUR BABY CEPAT DAN MUDAH


Walaupun aku dah jadi surirumah tangga sepenuh masa,perangai M = MALAS nak masak tetap ade.huahuahua..lagi2 bab nak masak bubur untuk si kecik medina.huhu* oke aku nak share tips buat bubur yang mudah dan ringkas!



 1. Bersihkan beras. Cuci sampai air jernih. 

2. Tapis dan keringkan beras.


3. Pakai blander kering, kisar halus beras yang sudah dibasuh tadi. Kisar sehingga tekstur jadi halus macam tepung. Kemudian boleh simpan di dalam bekas untuk digunakan pada hari lain.

4.Time nak masak bubur tu,aku just amek 2 sudu beras(beras halus mulus mcm tepung) yg aku simpan dalam bekas tu td. 
5. Letak air dalam periuk tadi dan masak lah bubur tu sehingga masak.
6.lepas tu aku tinggal bubuh sayur bayam ke,bilis kisar ke,ikan salmoon ke,ayam ke untuk menambah rase.ingat,kisar halus oke!

Okey,siap untuk di hidangkan, Medinaaaaa jom makan!

Kawan-kawan yang ade anak 1 tahun ke atas tapi kurang selera makan,mehhh try mealshake shaklee yang kebabommm nih..konfem,selera anak naik..insya’allah.tak caya?ye la,ye la..aku tunjuk testimoni 1..hihi

Adam ni,dah macam anak aku..geng medina,selalu petang2 ummi die bwk dtg umah.nampak je medina,hai!hai! hari tu adam masuk wad,sebab badan adam panas..turun berat badan adam.ummi die punya lah risau.alhamdulillah..dengan mealshake shaklee adam jerit2 nak makan!

Fungsi Mealshakes :

Atasi masalah sembelit
Menaikkan selera makan
Mengurangkan Ekzema 
Mengurangkan asma
Untuk kanak-kanak cerewet tak makan sayur
Menyembuhkan parut cth; parut campak
Kurangkan demam
Untuk anak yang bijak dan cemerlang
Mengawal berat badan anak-anak supaya tidak overweight
Sarapan segera yang berkhasiat
Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
Hidangan segera untuk para atlet
Kudapan menarik pada bila-bila masa
Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium
menambah berat badan bagi mereka yang terlampau kurus

Vitamin C Chewable memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.  hewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com