18 March 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: PETUA HILANGKAN JERAGAT DENGAN VITA E SHAKLEE

Aku dan eye bag memang susah nak di pisahkan..huaargghhh ai is stress!


i hate my Eye Bag

okey,abaikan wajah ku yg tidak senonoh itu.pufffhh* aku ade google2,cari petua nak hilangkan mata panda tu..korang try laaa..

1. Campurkan perahan jus lemon dengan sedikit air suam. Sapukan ke bahagian bawah mata dua kali sehari. Lakukan setiap hari sehingga mendapat hasil yang memuaskan hati.


2. Basuh uncang teh yang telah digunakan dan simpan ke dalam peti sejuk selama 10-15minit. Letakkan uncang teh yang sejuk di atas mata. Biarkan selama 15-30 minit. Lakukan sebelum dan selepas tidur.


3. Kupas, bersihkan dan potong kentang nipis-nipis. Lekapkan pada mata. Biarkan selama 20 minit.  Lakukan sebelum dan selepas tidur.


4. Sapu air sejuk dari peti ais di bahagian bawah kelopak mata setiap pagi selepas bangun dari tidur. Yang ni senang je :) *weehee nak try*


5. Bancuh sebiji kuning telur dengan sedikit madu dan perahan lemon. Sapukan adunan tersebut pada sekeliling mata terutama pada bahagian bawah mata. Lakukan sebelum tidur dan bilas dengan air bersih keesokan paginya.

senang tak?kalau rajin,banyak masa terluang..boleh la layan petua2 ni..aku dah try ke?ohhh semesti nya belum..aku kan pemalas..bz mommy la katakan.haha* untuk memudahkan kerja,aku hanya menggunakan vita E shaklee sebagai masker dan vitamin untuk memudarrkan segala bagai perhiasan degil yg ade kat muka aku nih..

semalam sebelum tidur aku merajinkan diri aku untuk bermasker hehe* medina tidur awal,mama pun amek kesempatan buat kelas masker dengan mak su die! Seingat aku da sebulan jugak aku telan vita E shaklee ni,kononnya nak kasi pudarr segala jeragat yang ade kat muka ni..orang cakap aku takde jeragat,meh sini tengok dekat-dekat..haaa ade kaan?Cuma tak ketara je laaa..hihi* selama sebulan aku amalkan vita E shaklee ni,memang nampak pudar la..mungkin amek masa sikit kot nak suci bersih gebu2 macam kulit baby tuu..selain jeragat aku jugak nak hilangkan gelap bawah mata ni haaa..suami selalu tegur..ade la satu hari tu,aku tengah lipat kain baju,si ayah berborak dengan si anak yang kelihatan blurrr-blurrr ape yang ayah die cakap..

" medina,mata mama macam mata panda kan,hikhik "
medina pun senyum2 pura-pura paham ape yang ayah die cakap

bengang i uolss..die kutuk depan2..takpe..takpe.. rase nak meletoppp pun ade..bermula saat tu la..aku berazam..nak nyahhhh segala gelap bawah mata ni..mesti boleeeh dengan esp shaklee + vita E shaklee !


amek sebiji vita E shaklee,cucuk pakai jarum dann piciitt

sapu sikit2 kat muka,then ratakan
taraaa,okey vita E aku dah sapu kasi rata..muka macam berkilat dan tegang sikit.
aku biarkan vita E kat muka,esok pagi bangun tidur baru cuci muka bersih2.hihi*

tingggg* ESP SHAKLEE + VITA E SHAKLEE yg kebabommmm.kulit lebih lembut dan nampak segar

VITA E SHAKLEE bestttt kan?

Melembabkan kulit
Mengecilkan pori-pori
Mengurangkan parut
Vitamin awet muda

lagi dan lagiiii?

Khasiat dan Keistimewaan Vita-E Shaklee:

  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  •  Memperbaiki peredaran darah,untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic payudara.
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  •  Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.
  • Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  •  Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  •  Merendahkan kadar kolesterol.
  •  Membantu mencegah kanser.
  • Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
  • Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:SHAKLEE KOTA TINGGI



Alhamdulillah,semakin hari semakin banyak oder shaklee! Makin ramai rakyat malaysia mula sedar kepentingan suppliment..mak aku pun dah mula oder esp setong,selalu share dengan aku je..alhamdulillah,syukur..

Rezeki allah maha luas,maka semakin luuuuuaaaasss jugak laa kawasan COD aku..Minggu ni banyak COD shaklee ke kota tinggi.


2 tong esp ke felda pasak kota tinggi
1 tong esp,vit c dan zinc ke felda lok heng kota tinggi
1 tong esp,vit c dan zinc ke kolej komuniti bandar tenggara
sehari 7 tong ESP telah selamat di let go!

Aku sedang mencari rakan-rakan yang ingin menjana pendapatan bersama shaklee.serius uolss,aku mula dengan shaklee TANPA STOK.semua penghantaran di uruskan oleh shaklee.aku just collect oder je..sekarang ade modal sikit,so aku mula simpan stok.hehe* pandapatan aku?belum lumayan sangat,lepas la bayar kereta viva,loan ASB tetiap bulan..korang bole agak kan berapa??hihi*




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

13 March 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:BUBUR BABY CEPAT DAN MUDAH


Walaupun aku dah jadi surirumah tangga sepenuh masa,perangai M = MALAS nak masak tetap ade.huahuahua..lagi2 bab nak masak bubur untuk si kecik medina.huhu* oke aku nak share tips buat bubur yang mudah dan ringkas!



 1. Bersihkan beras. Cuci sampai air jernih. 

2. Tapis dan keringkan beras.


3. Pakai blander kering, kisar halus beras yang sudah dibasuh tadi. Kisar sehingga tekstur jadi halus macam tepung. Kemudian boleh simpan di dalam bekas untuk digunakan pada hari lain.

4.Time nak masak bubur tu,aku just amek 2 sudu beras(beras halus mulus mcm tepung) yg aku simpan dalam bekas tu td. 
5. Letak air dalam periuk tadi dan masak lah bubur tu sehingga masak.
6.lepas tu aku tinggal bubuh sayur bayam ke,bilis kisar ke,ikan salmoon ke,ayam ke untuk menambah rase.ingat,kisar halus oke!

Okey,siap untuk di hidangkan, Medinaaaaa jom makan!

Kawan-kawan yang ade anak 1 tahun ke atas tapi kurang selera makan,mehhh try mealshake shaklee yang kebabommm nih..konfem,selera anak naik..insya’allah.tak caya?ye la,ye la..aku tunjuk testimoni 1..hihi

Adam ni,dah macam anak aku..geng medina,selalu petang2 ummi die bwk dtg umah.nampak je medina,hai!hai! hari tu adam masuk wad,sebab badan adam panas..turun berat badan adam.ummi die punya lah risau.alhamdulillah..dengan mealshake shaklee adam jerit2 nak makan!

Fungsi Mealshakes :

Atasi masalah sembelit
Menaikkan selera makan
Mengurangkan Ekzema 
Mengurangkan asma
Untuk kanak-kanak cerewet tak makan sayur
Menyembuhkan parut cth; parut campak
Kurangkan demam
Untuk anak yang bijak dan cemerlang
Mengawal berat badan anak-anak supaya tidak overweight
Sarapan segera yang berkhasiat
Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
Hidangan segera untuk para atlet
Kudapan menarik pada bila-bila masa
Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium
menambah berat badan bagi mereka yang terlampau kurus

Vitamin C Chewable memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.  hewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:PETUA KURANGKAN BENGKAK SUSU


minggu lepas aku balik ke rumah mertua di muadzam shah.sepanjang perjalanan yang mengambil masa 4 jam,medina taknak menyusu belah kiri.huaaa..akibatnya,susu membengkak!

sampai ke malam medina taknak hisap..Breast sangat membengkak, sakit, berdenyut, membonjol pastu  terasa penuh dan tidak selesa,akhirnya mama pun demam.haha*inilah di namakan demam bengkak susu.

Suami  bg cadangan letak kelopak kobis,tapi mak mertua tak bagi,katanya nanti susu mudah kering.breast pum tak bawak pulak..pikir dan pikir lagi..google,google..ting**idea pun datang.takpe la,guna jari pun boleh.hihi* mula-mula sambil duduk,aku urut dengan sikat dan tuam dengan air panas untuk melancarkan pengeluaran susu.lepas 10 minit aku try picit2 breast,mula-mula memang sakit,sebab tengah bengkak kan..tahan je..alhamdulillah..susu keluar sikit-sikit..dannnn dah mula memancut..4oz tu..cepat2 bagi kat si kecik tu,bukan main laju lagi die minum sambil golek2 dengan ayah die.anak..anakkk...sabaar je lah.. 

okey..Hari ni,aku nak share dengan korang,aku suka sangat amalkan minum ESP.Bila breast lambat bengkak je,aku dah risau.so ape lagi,lincah pi dapur.bancuh ESP pekat2 dan minum.Alhamdulillah,kejap2 lagi aku akan rasa breast mula penuh! Seronok kan? Hihi* selain tu,aku jugak mengamalkan minum air masak secukupnya,sekurang2nya 3 liter sehari.kat mana aku duduk,kt situ jugak lah ade botol air aku.mak aku selalu bising,kenapa lah botol air ni besepah sana sini.

Selain ESP,aku juga amalkan alfalfa.nak tau kenapa?sebab alfalfa sebagai agen yang membantu badan stimulate milk dengan lebih cepat selain tu alfalfa kaya dengan protein dengan zat galian yang lain.alfalfa jugak ade vitamin K yg membantu memekatkan darah dan aku sentiasa  minum air banyak,sebab kekurangan air boleh menyebabkan mudah pening atau healing Krisis.




my bff yg baik dan sangat baik..dah macam adik aku die nih..tetiap bulan ade je die oder produk shaklee




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

05 March 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:TIPS KUATKAN RAHIM DAN ELAK KEGUGURAN

Haaaa tetiba aku nak share dengan korang,pengalaman aku 2 Kali keguguran.macamana aku boleh gugur,itu semua kerja allah.sungguh pun aku tak buat kerja berat,tak aktif jika dah di takdirkan gugur,maka gugurlah ia.korang boleh baca pengalaman aku gugur kali PERTAMA dan  KEDUA di sini 

Sape yang nak kan keguguran sape yang tak kecewa kan?lagi2 bila orang mula tanya,bila nak ade anak?bila nak ngandung?bila kau nak beranak?asyik gugur je,tak jaga ke? Okey,ni semua ayat sentap yang penah aku dapat.serius,hati mak sentap okeh!

Sekali mungkin orang paham,bila masuk kali ke dua,sikit2 mesti ade yang mengata aku kan..takpe,aku maafkan mereka. Doa aku sentiasa,tak penah putus Ya Allah , Berilah Pahala Atas Musibahku Dan Berilah Ganti Untukku Yang Lebih Baik Daripada Musibah Itu .AMIN.okey,cukup lah sesi sentap2 ni.

Disember 2013 aku sekali lagi hamil untuk kali ke 3,kali ke tiga ye kawan2.Alhamdulillah.sekali lagi rezeki allah.aku buat chekup kat klinik then doc nak scan.bab scan ni paling aku takut,kenapa?sebab 2 kali aku preggy sebelum ni,bila scan hanya nampak kantung je,no janin.so aku sangat dup dap dup dap bile doc nak scan..alhamdulillah,doc scan dan hasilnya ade janin yg sedang membesar! Wow aku dan suami sangat gembira uolss.doc nasihat,supaya aku more bed rest,jangan lasak,jangan stress.doc siap buat surat suruh bagi kat majikan.haha*akhirnya,aku dapat rase pengalaman  baby respon, kick, moving around in my tummy,yeah!

1st & 2nd pregnant,kosong..kosong.. =(
8 week gugur
12 week gugur



kali ke 3 pregnant,alhamdulillah 



Sejak aku gugur kali kedua,aku just amalkan asid folid dan ESP SHAKLEE untuk memulihkan badan dan rahim.kenapa aku pilih ESP? Sebab aku penah terbaca ESP shaklee  membantu Kuatkan rahim dan untuk kecantikan semulajadi.hehe*Time preggy pulak,ESP shaklee membantu kite sentiasa bertenaga dan kenyang,al maklum la,morning sickness,terbaring sane,terbaring sini..makan sikit muntah banyak..lepakk woo..daaann sampai sekarang aku masih minum ESP Shaklee,sehari tak minum rase macam tak selesa badan.


Sleepy Beauty,24 weeks

video



Ishqa EL medina,7 month
alhamdulillah,syukur ya allah


Now,dah 7 bulan si comel ishqa EL medina,sekejap je masa berlalu..hihi,alhamdulillah medina masih menyusu badan lagi.ESP shaklee adalah suppliment Milk Booster yang terbaik.sebelum lunch aku bancuh 1 sudu esp,selepas 1 jam aku makan tengahari dan 2 jam kemudian aku dah mula rase breast penuh,okeh mari pump! 5 oz,7 oz,Seronok kan?? Hihi*Pesan mak aku,teruskan usaha..doa dan tawakal..insya’allah tak kan kecewa.

**Siapa dah pernah cuba Energizing soy protein memang tak akan nafikan betapa hebat protein soya ini..aku sendiri terjebak dalam biz shaklee gara-gara penangan ESP!



Mac,Bulan Promosi ESP SHAKLEE
Promosi ESP Shaklee,Promosi ESP Shaklee,
Promosi ESP Shaklee,Promosi ESP Shaklee,
Promosi ESP Shaklee,Promosi ESP Shaklee,

pm me for more detail : Nurin 012-7995298

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

04 March 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: PETUA HILANGKAN REKAHAN TUMIT KAKI


gambar : google



Cuba lihat tumit kaki anda sebentar. Adakah ia,

(1) Lembut, licin, dan kemerah-merahan? ATAU,
(2) Kasar, merekah dan kehitam-hitaman di garisan yang pecah?

Apakah penyebab tumit kaki merekah atau pecah-pecah ini?

Ia ialah masalah kaki yang biasa, disebabkan oleh kulit tumit yang kering, dan akan lebih teruk apabila kulit di bahagian tumit ini tebal berbanding biasa. Ia menyebabkan si empunya kaki merasa sakit untuk berdiri dan adakalanya menyebabkan pendarahan di tumit. Keadaan ini juga dikaitkan dengan kekurangan Kalsium, Magnesium, Zat Besi dan Vitamin-E.

Faktor-faktornya ialah:

(1) Berdiri terlalu lama.

(2) Terlebih berat badan.

(3) Memakai kasut yang terbuka di bahagian tumit (open back shoes).

(4) Masalah kesihatan yang menyebabkan kulit menjadi kering, contohnya kencing manis (Diabetes).

(5) Kesihatan kulit (i.e. psoriasis).

Dah laaamaaaaa aku tak cerita pasal ESP SHAKLEE..hihi!Sebenarnya banyak aku nak cerita,tapi tu laa..masa begitu cemburu dengan kehidupan aku.poyoo kan?haha!

Okey,aku nak kongsi pengalaman aku MINUM ESP SHAKLEE..sape ade masalah tumut kaki pecah?cuba korang tengok tumit kaki sekarang..mesti ade sikit kan?haha! aku pun mengalami masalah yang sama uolss..tumit kaki aku ni pecah,kata mak mungkin alergik dengan lantai.dulu aku penah kerja kat kedai kain,serius i cakap u,tokey cina tu tak bagi staff die duduk.so time kerja aku memang banyak berdiri,dan aku perasan tiap kali nak mandi,mesti tumit kaki aku kelihatan buruk..so gigihla aku ni sapu losyen tetiap malam sebelum tido..tapi kaaannn..aku ni bukan penggemar losyen,so memang pemalas giler la aku nak sapu tetiap malam..haha!mak kata hangat2 taik ayam?huh 

pregnant time! dulu awal2 pregnant kan,kawan2 selalu pesan..eh ko kena rajin sapu losyen kat perut dari sekarang taw..sebab time mengandung ni,perut kite mengembang pastu keluar la stretch marks bagai..sekali lagi aku remind,aku bukan penggemar losyen,kalau aku beli losyen botol kecik tu,setahun pun belum tentu habis uolss..haha!

Alhamdulillah,hampir 3 tahun aku sebagai peminum tegar ESP SHAKLEE..tiada lagi masalah tumit kaki pecah,tumit kaki buruk..dan paling best,sepanjang aku pregnant,takde stretch marks okey..my perut suci bersih!Kulit pun tak kering.banyak khasiat ESP SHAKLEE ni uolss..Khasiat ESP SHAKLEE ni menyeluruh,so memang tak rugi pun kalau kite try,orang kata harga mahal tapi penah tak terpikir ESP ni tahan berapa lama?aku minum 1 tong tahan 3 bulan ye kawan2..murah kan?

MAC 2014 bulan berESP,Shaklee Bagi FREE 1 tong kat korang..tapi dengan syarat,kena beli 6 tong.BUY 6 Free 1! nak harga jimat?boleh..boleh..rm121 free pos!nak lagi jimat? roger la aku cepat Nurin 012-7995298,senyum sikit =) !
 gambar : google
gambar : google


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com