27 September 2013

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : SET KURUS & SET MENYUSU SHAKLEE

Haaa,ari nih aku nak citer kat korang Set Menyusu & Set kurus Shaklee.2 set ni aku baru je amek dalam 1 week gittew.so kena berusaha gigih kumpul stok susu utk medina...Auwww!! cuti bersalin  iolls nakkk abes dah..tak suke kannnn..hurmm
Okeh,sepanjang aku berpantang 44 ari,aku tak penah pun pam susu..just direct bf kt medina.tp minggu ni merupakan minggu terakhir cuti aku,so aku pun mula la sesi pam susu..medina pun aku da start hantar umah pengasuh,biar die sesuaikan diri dengan pengasuh yg di panggil ibu..please medina,da dapat ibu jgn lupe mama okeh.
Ari pertama aku pam memang kecewa giler iolls..mane taknye,nak dpt 1 oz punnnn susah.stresss mak!aku siap bayangkan segini je ke medina dapat mase direct bf?? *lap  air mata* time2 pantang ni jugak aku kuat makan,orang kata sebab nyusu kan anakkk,sekali timbang berat badan..hamek kau,58 kg*tepuk dahi* berat normal aku 55kg,bermakna naik 3 kg uolls..beraaatttt tu..malam tu tido aku tak lena,macam2 aku pikir.sob sob sob sedih susu sikit,sedih lemak makin bertambah.
Memandangkan Stok Set Menyusu & Set kurus Shaklee ade dalam simpanan,Esoknye bangun pagi terus aku melaksanakan misi!mula2 minum ESP 1 jam pastu aku breakfast*heavy breakfast*5 minit lepas tu telan alfalfa 2 biji,lecithin 2 biji.lepas lunch pun aku telan alfalfa 2 biji,lecithin 2 biji.last sekali lepas diner aku telan lagi alfalfa 2 biji,lecithin 2 biji..so total aku amek sehari 6 biji alfalfa 6 biji lecithin.sebelum tido pekena ESP dulu! 3 ari selepas aku amek set ni..hasilnyeee,yeaaah *ketawa bangga* macam tak caye je,3 ari bole turun 1kg,rezeki!

mula2 belajar pam..Tengok tu,30 minit dapat ni aje,OMG! 



mase nih dah 3 ari aku amek Alfalfa + lecithin
alolololo meriah sikit susu iolls!


SET MENYUSU (ESP + ALFALFA)
SET LANGSING (ALFALFA + LECITHIN)
ESP + ALFALFA+LECITHIN = Mama Langsing,Susu Meriah !


Manfaat Utama Set ini:

ESP :
menjadikan badan si ibu lebih sihat, bertenaga, tidak mudah letih dan lesu sekaligus melancar dan mempercepatkan penghasilan susu
menjadikan susu yang dihasilkan lebih pekat dan kaya dengan hindmilk yang mengenyangkan, oleh itu, bayi anda tidak bergayut lama serta dapat tidur dengan lebih lena dan tidak kerap bangun malam
kulit wajah si ibu menjadi lebih halus, licin, cerah berseri
menyokong proses penurunan berat badan secara sihat dan semulajadi
membantu menganjalkan payudara

Alfalfa :
telah digunakan dari zaman dahulu kala sebagai perangsang susu
breast akan cepat penuh bila diambil bersama ESP
bekerjasama bersama ESP dalam penurunan berat badan
mengatasi masalah keputihan dan bertindak sebagai agent perapat
membantu mengatasi resdung, asthma dan alahan
berfungsi sebagai detox dalam menyingkirkan bahan-bahan toksin dari dalam badan
memperbaiki pelawasan

Lecithin :
kolina meningkatkan kesihatan otak, hati, sistem kardiovaskular dan pembiakan
pengemulsi lemak semulajadi

membantu mengurangkan berat badan


aku siap beli timbang,sangat excited nak tgk berat badan ari ari haha*

Eh,okeh la . . nak amek medina kat umah pengasuh..rindu rinduan kat si kecik tuuu..sapa sapa nak oder,nak share pengalaman,nak soal siasat..sila sila laaa roger me ye..

pendaftaran AHLI SHAKLEE seluruh MALAYSIA ! BONUS menanti untuk setiap AHLI !

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

COD : Kluang & Kota Tinggi


25 September 2013

TESTIMONI WONDER GLOW

Ahad minggu lepas,aku join suami pegi wedding kawan keja beliau..pegi ramai2,konvoi katanye..seronok..sampai kat rumah pengantin aku dan suami gilir2 makan sebab si kecik medina syok tido..nasib baik medina tido,kalo die jaga masaaak woo nak jage..dah la tengah panas,kipas kat khemah makan ade tapi tak di ON nye, tambah lagi orang berkompang..huhhh medina boleh pulak layann mata..selamat!tengah siap2 nak balik,aku ternampak pulak kawan sama tempat keja dulu..mummy ipah..tanpa segan silu aku terus jerit,ipaaaaaah!fuhhh,nasib baik die dengar..kami borak2,snap pic sekeping..then peluk cium..okeh,setel ramah mesra..aku & suami terus gi kat keta,sebab medina mata da besar daaaan die mula bukak mulut nak nangis letteww..dah mula rase panas!okeh,Malam tu sebelum tido,aku tunjuk la gambar aku ngn mummy ipah kat suami..

Aku : yang,tengok ni..canteeeek tak??

Ayah medina : eh,pesal muke mama nampak glowing ek..
**glowing kemeeendeee nye..nak nganjing aku letteeww** hahaha!

Dalam ati,aku terpikir jugak..eh betul ke glowing nih?ke aku perasan lebiihhh ek..hurmmm,betul2 berkesan ke wonder glow nih??..ke nampak glowing sebab effect dr cuaca,kan time tu tgh panas..tu yg nampak mcm bercahaye kot..argggh stress sekejap! So,ari nih,aku nak share la gambar aku sebelum dan selepas aku pakai wonder glow nih.korang nilai sendiri ye!sebelum tu meh aku story sikit..sebelum nih aku pakai dan makan produk miracle tab..serius aku cakap kat korang..memang best miracle tab nih..tapi sejak aku preggy kan..aku stop..sebab banyak sangat suppliment aku kena makan..pastu,time aku pregnant tu,punye la pemalas nak pakai krim muka bagai..hasil nye..naaah amek ko..tumbuh la jerawat yg kecik kecik tu..biarkan..biarkan...malas nak pikir..di jadikan cerita,lepas aku besalin..baru la aku perasan..kat muka nih maaanyaaak nye kotoran digil *demmm*terus amek tepon,roger my pren azie!azie nih pakar kecantikan taw,suke solek2 bagai*helo azie,nak wonder glow 1,silver set taw!*bermula la detik2 indah aku pakai wonder glow..minggu pertama,eh nape kulit muke mengelupas nih?*tp tak kronik okeh*hmm..mungkin nih, mcm produk lain jugak, pengelupasan sebab dia nak tukar kulit baru..masuk minggu ke 2,mak dah mula tegur..*eh,bintik itam kt muke tu da hilang la*hihi,bangga sekejap! Adik pun dah mula jeles..siap curi curi pakai lagi*oke,kina..jgn igt akk tak tau ko pkai sabun muke tuu* walaupun encik suami tak mo tegur keberkesanan wonder glow terhadap kulit ku,makaaaa die pun curi curi pakai,nakkk glowing jugak letteww..hahaha!

Kesimpulan nyeee  I LUV WONDER GLOW !!

kalo korang nak try or nak tanye ape2 berkaitan wonder glow,

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

COD : Kluang & Kota Tinggi


12 September 2013

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : SET PANTANG SHAKLEE


kawan2 yg sedang mencari set berpantang,boleh try Shaklee..since preggy hingga la berpantang aku tak penah skip shaklee..alhamdulillah,waktu preggy badan bertenaga,sedang berpantang pun badan bertenaga..banyak sgt khasiat set berpantang nih.luka??ofkos la cepat kering!susu badan??hmmm,meriah u'olls !!nak tau lebih detail?jom pm,aku bole share pengalaman berpantang bersama shaklee !

next post aku share pengalaman berpantang bersama shaklee.medina suda start nyanyi,mesti haus tuuuu,tak pun lapar kannn..time menyusu! ohhh meriahnyeee susu..hihi

pendaftaran AGEN/AHLI TREENEA & SHAKLEE seluruh MALAYSIA ! 

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

FB page : Nurin Awra Miraculous
COD : Kluang & Kota Tinggi

**TREENEA:PROMOSI MERDEKA sehingga 16 SEPTEMBER 2013..nak jadi AGEN ?? HARGE AGEN VCO rm30/KOTAK

06 September 2013

Tips elakkan betis kejang ketika preggy

Haluuu . . haaaaluu . .

Exceli iolls nak kasi Tips buat ibu-ibu yg sedang preggy untuk elakkan betis kejang terutama waktu tidur malam..mengikut cara aku la kaaaan,hahaha! Hokeyhh,mari kite mulakan membace!

~ rendam kaki dengan air suam (aku suka rendam kaki dengan air suam + garam sikit)
~ Elak dari mengeliat sangat
~ Time Nak tidur,aku pakai stokin (nak feeling lagi best,alas kaki dgn bantal,biar kaki tinggi sikit)
~ Minum susu @ ESP (pagi aku minum susu,malam sblm tidoq amek esp secawan) 
~ minum jus delima gulsan boleh tingkatkan hb & hilangkan mual
~ yang paling penting ! Malam sebelum tidur urut2 dgn minyak kelapa dara (vco) ofkos la dari treenea 

ni je yang aku amalkan,alhamdulillah..masalah betis kejang semakin ari,semaki kurang la..seronok kaaaan!

nape aku guna vco *TREENEA*nape aku tak guna minyak panas??mummy2,minyak panas tak bole sapu kat perut taw.bahaya for baby kite.so,baik guna vco,sebab vco leh sapu satu badan.hokeyhh,kalo korang nak tau vco ni banyak kelebihannye taw..selain bole hilang masalah kejang kaki,bole jugak jdkn myk urut,vco jugak bole hilangkan masalah selulit,kesan kotoran degil  mcm kesan gigit nyamuk,kesan luka,kudis,rekahan kat perut tu..ape ek namenye..haaa stretchmark,bole hilang taw!betul nih,aku tak tipu *kelip kelip mata sikit* eh ade lagi taw..sng citer,vco nih 1001 macam kegunaanNye.nak minum pun bole taaaaw..lagi bagus untuk sistem dalam badan kite.





mesti korang bosan kan,aku nih asyik promote treenea je..aku tak kan promote kalo produk tu tak best taw..serius la..vco treenea memang terbaik..



wah..wah..wah..macam biase,aku nak promote TREENEA lagi


pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA ! 
PROMOSI MERDEKA sehingga 16 SEPTEMBER 2013
 nak jadi AGEN ?? HARGE AGEN VCO rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

FB page : Nurin Awra Miraculous
COD : Kluang & Kota Tinggi

eh okeyla..*medina da melalak*bye bye bye

05 September 2013

PROMOSI WONDER GLOW (gift)

Tiba-tiba rase nak bagi gift la untuk produk wonder glow.*ehem.ehem*haaaa jangan tak tau,aku memang suka bagi2 gift nih*nurse dtg umah aku pun dapat gift taw*..sape nak gift?daaaaan gift lagi?sila angkat tangan!jadi..jadi...mari la korang korang semua shopping produk wonder glow dengan aku.silalah beli sebelum terlambaaaat ye uolls!

Sebelum aku jual wonder glow semestinye aku dah try dulu.best ke?bagus ke?hurmm..serius la rugi kalo uolls tak try set wonder glow ni.pada aku la kan,bessst sangat..best sangat sebab minyak yg dekat muka,semakin berkurangan*minyak kat muke i,bole wat goreng pisang.oh demmm*

okeh,kalo korang still ragu-ragu sambil garu dagu,hihi..mari aku share sikit kelebihan wonder glow

1. Krim WG mampu menghapuskan pigmentasi, tompok hitam, jerawat dan juga kedutan dengan pantas dan selamat.

2. Wajah gelap dan kusam akan menjadi cerah berseri

3. Krim ini juga dapat memberi kesan kecerahan Ultra paling pantas iaitu seawal 3 hari.

4. Krim ini juga mengandungi agen pemutihan yang selamat seperti Super Glutathione, Vitamin C Infusions serta Sarang Burung Walet. TANPA PENGELUPASAN!

5. TIDAK mengandungi sebarang hydroquinone, atau sebarang peluntur, merkuri dan juga paraben.

6. Dengan WG anda bebas dari sebarang makeup. Keaslian kulit dengan WG meyakinkan anda tanpa makeup. :)

7. WG  juga SELAMAT & HALAL digunakan.

8. Nak kesan lebih bagus jgn pakai make-up bila guna product wonder glow 



Peringatan !!


Opss,sebelum aku buat buat lupe,aku nak ingatkan u’ollss sepanjang pemakaian WG kalo korang tiba2 ade simptom-simptom jerawat naik, muka  gatal-gatal sikit, kulit jadi kering pastu mengelupas sikit*sikit je,kdg2 korang tak perasan pun* jangan takut okeh,tu semua tak lama pun . . lebih kurang seminggu je..lepas tu, semua tu hilang..licin..*aku pun sama taw,muke gatal,pastu mengelupas kat celah idung*jgn jadi mcm aku ye,siap garu garu lagi,merah2 muke i..so, lepas ni jangan pulak cakap WG ni buat muka makin teruklah, apelah..kannnn...biase la kaaann..mcm produk lain jugak, pengelupasan akan terjadi sebab dia nak tukar kulit baru..siap sedia untuk kulit halus mulus daaan gebugebu kuase 5!yeeeahhh selamat mencuba !!


eh..eh..ade lagi nak pesan nih:

sape2 yang baru nak try wonder glow,di harap korang stop selama seminggu pemakaian produk SEBELUM NI..bagi kulit rehat sekejap..after seminggu,baru start dengan wonder glow okeh!nak kesan lagi bagus,jangan campur2 dengan produk lain =)

NAK ODEEEER WONDER GLOW KAN?
CEPAAAAT LAJU LAJU sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

FB page : Nurin Awra Miraculous
COD : Kluang & Kota Tinggi



naaaah,amek nih..aku bagi korang gambar testimoni satu!

nantikan kemunculan testimoni diri aku sendiri,haha*oohh,i bajet mcm retis pulak*


macam biase,aku mesti laaa nak promote TREENEA!

pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA ! 
PROMOSI MERDEKA sehingga 16 SEPTEMBER 2013
 nak jadi AGEN ?? HARGE AGEN VCO rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

FB page : Nurin Awra Miraculous
COD : Kluang & Kota Tinggi

03 September 2013

PROMOSI TREENEA KEMBALI

eh . .eh.. TREENEA buat promosi lagi la!


tengok gambar kat atas ni paham tak? *lalalala* oke mari aku terangkan sikit.setiap belian 2 vco Treenea pelbagai guna RM80 korang layak beli  Miera Bella RM56 je(normal price: rm75).eh nape rm56 ek?sempena MERDEKA ke 56 tahun.Ohh demmm,murah kan?dan lagi besssst,aku nak bg GIFT la sape beli set promosi ni.
cepatttt . . cepaaaat . .
alhamdulillah , oder semakin melompat2 *lappeluh jap*


VCOA TREENEA


pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA !
 HARGE AGEN rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

FB page : Nurin Awra Miraculous
COD : Kluang & Kota Tinggi

Cara Atasi Bayi Jaudice/Demam Kuning

Sekadar Berkongsi !

awal tahun 2013,kawan baik aku telah selamat melahirkan seorang baby lelaki yg supeeeer comel!alhamdulillah bersalin normal dan baby pun sihat(mase nih aku baru hamil 2 bulan)..tapi 3 ari selepas tu,baby yg comel tu di sahkan ade  Jaudice/Demam Kuning.Kesian jugak tengok kawan aku tu,ye la dalam keadaan die sakit( sakit kena jahit ka bawah tu) pastu kena ulang alik ke hospital sbb bby die kena tahan wad untuk pemantauan.hurmmm kesiaaan sangat la..cmner pulak kalo aku berada kt tempat die??dah la aku ni jenis tak tahan sakit,abes semua orang aku marah nanti.hihi.tak bole jadi nih,aku mesti pastikan baby aku nanti tak kena demam kuning!!memandangkan aku tak berape mahir ape tu Jaudice/Demam Kuning cecepat  aku google berkaitan Jaudice/Demam Kuning..jom bace sedikit info Jaudice/Demam Kuning yang aku dapat dari google (time kasih google,selalu sangat membantu aku yg blur2 nih)

Jaundis berlaku apabila bilirubin iaitu pigmen yang berwarna kuning berkumpul di bawah kulit. Kadarnya yang tinggi menyebabkan kulit kelihatan kekuningan. Apabila sel darah merah dileraikan, ia menghasilkan bilirubin. Semua darah mengandungi bilirubin dan kebiasaannya akan diproses oleh hati dan disingkir melalui pembuangan najis dan air kencing.

Ketika bayi dalam kandungan ibu, proses ini dilakukan oleh hati ibu. Jadi apabila berada diluar, proses ini mula dilakukan oleh hatinya sendiri. Hati bayi yang belum matang mungkin tidak mampu memproses dan membuang bilirubin dengan pantas sepenuhnya beberapa hari selepas dilahirkan. Ini menyebabkan jaundis terjadi.

Biasa berlaku dari hari pertama ke hari ke 4 mengikut jenis jaundis. Kadarnya akan meningkat sehingga 12mg/dl dan boleh meningkat sehingga 15mg/dl. Jika meningkat sehingga 20mg/dl perlu pengawasan yang rapi dari doktor.

Risiko adalah lebih tinggi untuk bayi mengalaminya jika mempunyai penyebab berikut:
  • Bayi lahir pra matang
  • Darah ibu dan bayi yang berlainan.
  • Mempunyai adik beradik yang menghidap jaundis
  • Mempunyai kesan lebam ketika lahir (sel-sel darah merah ini adalah sebahagian dari lebam yang diuraikan dan menjadi bilirubin sebahagian kumuhan)
  • Etnik Asia
  • Penggunaan oxytocin ketika proses kelahiran
***********************
Mase kandungan 7 bulan,banyak yg aku amalkan untuk mengelakkan baby yg bakal lahir tak kena demam kuning.antaranye:

  • Minum Jus Delima - exceli jus delima ni aku start minum mase kandungan 2 bulan.sebab mase tu tengah mabuk2..kejap2 muntah la..pening jgn ckp la,sepanjang ari kepala ni rase melayang2.jus delima ni rase die masam2 manis.boleh la mengurangkan loya2 tu..so,aku minum seari 2 x je..
  • Minum Susu Kambing - susu Kambing nih aku minum HIGOAT,seari sekali je(tu pun kalo ingat la,hihi) aku lebih suka minum yg fresh..lagi2 kalo susu tu sejuk,nyaman je masuk tekak!
  • Buah Kurma - Buah kurma nih memang tak penah tinggal.seari amek 3 biji
  • Sengkuang Cina - kawan aku cakap kalo rajin mkn buah sengkuang cina,baby tak kena kuning.so,setiap minggu en suami akan beli buah ni.aku tukang makan..sangat sedap! rase sejuk je bila masuk mulut!
  • ESP shaklee - ESP nih,mase aku mula2 minum perggghh..memang tak bole telan..tp dah ari2 telan,alhamdulillah..sedap rupenye!
Selain dari list kat atas sepanjang pregnant aku kuat makan buah,tak kesah la buah ape pun.yang penting buah.tiap2 minggu mesti beli buah.pastu orang tua2 cakap rajin2 minum air kelapa.ari2 aku bedal air kelapa.kalo time cuti tu,aku paksa suami amek kelapa kat belakang umah.fresh!letak ais lg laa mantap!Aku jugak merupakan penggemar ais semasa pregnant.tak kira la cuaca panas ke sejuk ke..malam ke pagi ke..ais tetap di hati.Biasa kan dengar orang kata jangan minum ais masa mengandung nanti baby besar, susah nak bersalin..alhamdulillah my baby lahir 3.51 kg,bersalin pun senang.jahit luka pun tak banyak.hihi..sebenarnye tu semua allah yg tentukan,kite berdoa je yg baik2.insya'allah!
*sy suka mengandung,sy suka bersalin,sy suka ade anak!

Lihatla anak ku,comeeeel kan mcm aku*pengsan*
syukur,takde demam kuning,sihat dan kuat mcm mama!

tips**
nak kurangkan,hilangkan Stretch mark/ tanda regangan ketika hamil?
Amalkan makan dan sapu minyak kelapa dara.dari awal pregnant hingga ke saat nak melahirkan aku mengamalkan minyak kelapa dara atau nak senang sebut VCO from treenea.ade 2 jenis,softgel senang nak telan(aku telan 2 biji pagi,2 biji malam)..jenis liquid/cecair untuk sapu.antara kawasan yg rajin aku sapu vco ni..perut,lutut,siku dan tumit kaki..halus mulus kulit i ! hihihi

VCOA TREENEA

pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA !
 HARGE AGEN rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298




Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com