21 February 2011

Alat Jimat Minyak

As Salam..


waaaaaa,lama sungguh tidak mengupdate belog aku yang tak best nih..kini aku kembali,yeah !..nape lame tak update?sebab aku busy,ape yang aku busy kan?entah,aku pun tak tahu..okeh..jom kite cer citer pasal ALAT JIMAT MINYAK . .

 ***Petrol & Money..fungsinye sama penting..bile pikir pasal minyak pikir pasal duit.duit minyak,duit ,minyak.adoi..bile mau kaya nih..dulu tak de kereta,sibuk nak beli kereta..bile dah ade kereta mengeluh pasal duit minyak..*tak baik mengeluh*aku tak penah terpikir nak cari alat jimat minyak nih,sehingga la pada suatu ari,cik kazen menunjukkan alat jimat minyak yang beliau beli melalui JIAbiz.com


Alat jimat Minyak ni di beri nama JIABIZ INCREASE POWER(Alat penjimatan minyak/fuel controller)

cik kazen berkata terdapat pelbagai keistimewaan apabila kite menggunakan alat ini,antaranye :
  • Menjimatkan Petrol/ Diesel sehingga 45%
  • Sistem pembakaran pada engine lebih sempurna
  • Mengurangkan asap hitam
  • Mudah di pasang (just cucuh kat pencucuh kereta yang tempat cucuh charge hanpone tu...)
  • Lampu jadi lebih terang
  • melancarkan pertukaran gear
  • Sistem pencucuhan lebih berkuasa, menjadikan Engine lebih pick-up.
  •  Menstabilkan Voltan 


cara guna : just cucuh kat pencucuh kereta yang tempat cucuh charge hanpone tu
 
Adakah benar?kalau kite tak cuba,kite tak dapat jawapan yang betul kan?so,setelah puas pikir..puas tegok2 alat nih,puas try2..akhirnye,terbuka jugak ati untuk membeli dan memiliki  alat itu walaupun dalam keadaan*kering,pokai*mungkin dengan alat nih,dapat membantu aku menjimatkan Petrol,tak dapat jimat banyak,sikit-sikit pun jadi lah..*nak sedapkan ati*Alhamdulillah,percubaan pertama menunjukkan hasil yang memuaskan hati..mungkin benar ape yang di katakan..ianye menjimatkan..


***di sebabakan cik kazen tidak dapat menggunakan alat JIABIZ INCREASE POWER*tempat pencucuh di kereta beliau rosak*,cik kazen pun try pulak alat jimat minyak yang lain,ianye di panggil AutoMax Nano Tech Fuel Enhancer (NFE).melalui keterangan yang di berikan oleh cik kazen,ianye sejenis minyak yang berfungsi :
 
  •  mampu menjimatkan minyak sehingga 28%
  •  meningkatkan kuasa enjin sehingga 20% - menghasilkan pembakaran yang lebih baik agar enjin berjalan  lebih lancar dengan daya pecutan serta kuasa yang dipertingkatkan!!! wow...patutlah cik kazen pecut sampai 140... :)
  •  menghapuskan ketukan enjin dan melanjutkan hayat enjin-dengan mengekalkan kebersihan ruang pembakaran, ia menghapuskan ketukan enjin serta memastikan enjin kekal senyap dan berjalan lancar untuk lebih lama.
  •  menjimatkan kos penyelenggaraan-enjin yg lebih bersih memanjangkan jangka hayat penapis minyak. minyak enjin bertahan sekurang-kurangnya dua kali lebih lama, so boleh jimat.
  •  mengurangkan pembebasan asap berbahaya sehingga 98%-diuji oleh makmal-makmal kelulusan EPA, agensi-agensi kerajaan serta syarikat-syarikat lori dan terbukti mengurangkan pembebasan asap berbahaya dengan ketara, menjadikan alam sekitar lebih bersih dan sihat.  

 cara guna : ikut sukatan then curah kat tangki minyak. 1 ml boleh merawat 5 liter petrol


****Setakat nih,aku belum penah try lagi AutoMax Nano Tech Fuel Enhancer (NFE)..sebab aku baru je  guna alat jimat minyak  JIABIZ INCREASE POWER.taknak lah campur2,takut tak nampak keberkesanan nye..heehee..so aku pakai alat tu,cik kazen pulak pakai yang minyak tu..sape-sape yang sedang mencari alat jimat minyak yang sesuai,korang pilih la mane yang sesuai..sama-sama la kite berjimat cermat Petrol !
rujukan untuk AutoMax Nano Tech Fuel Enhancer (NFE)
rujukan untuk JIABIZ INCREASE POWER(Alat penjimatan minyak/fuel controller)
 Psssssssssssssssttt..kalau nak lagi jimat,simpan kereta kat umah je..tak payah gerak2 kereta tu..teramat jimat..tak payah pikir minyak & servis....heheee
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com