15 August 2011

hospital segamat


 hospital segamat..tiba2 terindu pulak ..



30 julai 2011,aku dan encik suami balik kampung.(felda keratong 6).rindu mak ayah dan kononnye,kami nak menyambut puasa ngn diorang..tapi,nasib tidak menyebelahi kami..baru dua jam kat umah mak mertua*selepas melantak durian*aku di serang sakit perut yang amat sangat,sakit time senggugut pun tak macam nih la .*sampai guling2 + nangis2 kuar hingus*di sebabkan tak tahan,encik suami bawak aku gi klinik RAMA*kalau tak silap aku lah*lepas doktor soal siasat,aku di suruh buat urine pregnant test(UPT)dan hasilnye positif,yes im pregnant =). . .tapi,ape yang merunsingkan kami ketika itu,aku mengalami bleeding yang agak kronik mase tu..so,doktor pun buat surat dan mintak kami rujuk hospital segamat secepat mungkin.kami pun memeruskan perjalanan ke hospital segamat,jumpe doktor dan akhir aku di tahan wad
*1st time masuk sepital*

          ~ urine pregnant test dari klinik ~          

~ urine pregnant test dari hospital ~  

tapi bila doktor scan . . . .



uterus is empty . .That means I already lost my baby . .sebenarnye,bleeding yang aku alami itu merupakan keguguran..dan ianye tidak berlaku di dalam rahim tapi di LUAR RAHIM..alhamdulillah,aku tak perlu melakukan penbedahan kerana janin ku belum sempat membentuk dan terus gugur..*gugur sendiri*

 benda alah nih yang menyakitkan tangan aku selama aku menetap kat sepital
  
mungkin bukan rezeki kami..insya'allah..ade hikmah di sebalik yang berlaku ini..aku redha.thanks to friends who always support me
  • sms
  • fb
  • call
  • chat
I am very appreciate and proud to have friends like you all,tQ .


pssssttt..doktor pesan,lepas 3,4 bulan baru boleh try lagi =) 
okeh encik suami,we will try again =)

12 comments:

  1. nak try lagi ?
    eceh ceh ceh .
    :))

    ReplyDelete
  2. chaiyok !!! hihi

    teruskan tersenyum oke...ko mmg kuat !!!

    ReplyDelete
  3. stiap yg brlaku ada sebab.
    p/s : cetry lgi =p & get ready enouf to be a "parents". eceh...i ckp mcm ada exprience.kui3x

    ReplyDelete
  4. izni . .eh,mesti kena try lg ma..rugi wooooooo..hahahaha

    osHin . .thankS dear =)

    anak nelayan . .since married, I was ready to be a parents =)hehehe

    ReplyDelete
  5. Practice make perfect.. Errr ade kaitan ke??

    Usehe tangge kejayaan..
    Pulun tangge kecepatan dpt baby..

    Cepatlaa, tak sabar nak tengok anak buah PJK yg fresh dr ladang..nak2 di bawah MSD-PJK production nih..excited terlebih~

    ReplyDelete
  6. Lupe nak remind 1 bende, salah 1 punca baby luar rahim adalah disebabkan asap rokok..so jgn la time awal2 pregnancy tu duduk dekat ngan orang sedang merokok.. :-)

    ReplyDelete
  7. LiSaSuKe . . .sy tak berjaya dlm mase 3 ari seperti mereka tu..dussshhh2..mereka mmg hebat la..dlm mase 3 ari je..tabik spring kat mereka la ! hahaah

    ReplyDelete
  8. jgn sedey2 k sis..mayb x der rezeki lg..6t boleh cuba lagik..bak kata doktor..hehe :)

    ReplyDelete
  9. Atiqah Wadiah :tq dear..yeaaah next time kena cube lg =)

    ReplyDelete
  10. ape lagi, gunalah semua tips2 yang ima bagi ari tuh...sayang oyeen ketat-ketat. Me n my future hubby doakan oyeen dapat baby baru dengan cepat:)

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. EimaruSi|ence™ . .heheeh tips2 sentiase dlm minda..akn di cuba kelak..sayang eima sungguh2 !krim slm kt ur future hubby ea = )

    ReplyDelete

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com