25 January 2011

Sony ericsson j108 @ Sony Ericsson Cedar

Adik ooh adik*Norsakinah Binti Ahmad*..pagi-pagi hari da tunjuk kat aku duit singgit2…duit yang di kumpul-kumpul, sudah cukup rm100..aduh,pelik sungguh aku nih..Please remind me..please.please..yeah ! suda ingat..pada satu ketika dahulu aku pernah berjanji akan membelikan die tepon tangan “handphone” ha.ha.ha.tapi mase tu aku letak kan syarat kat die..sila kumpul duit sehingga rm100 then baru lah aku belikan die tepon tangan “handphone”..ini bermakna,sekiranya tepon tangan itu berharga beratus2,aku lah yang kena tambah balancenye..*huhh*takpe la..demi adik aku sanggup berkorban(T___T)..
Sebelum aku keluar dari rumah,die da pesan da..kak,kite nak tepon ade memory kad 2GB taw..taknak tepon CSL..*amboi, demand pulak*okeh..okeh..permintaan di terima (T__T)

Aku dan incik kekaseh gelap pun pergi lah ke bandar kluang..masuk kedai nih..masuk kedai tu..gi kluang mall,gi kluang prade.paling sengal,siap masuk dalam PARKSON.*ade ke jual tepon kat dalam parkson tu?*

~kluang mall~

~kluang prade~

pusing punye pusing..aku pun terbekenan lah 1 tepon nih..sony ericsson model  J108 mybe lebih di kenali sebagai  Sony Ericsson Cedar .kami cari banyak kedai,sebab nak compare harge..ALHAMDULILLAH.jumpe 1 kedai nih,die jual ngn harge yang agak okeh la berbanding ngn kedai lain..mungkin sebab aku beli 2 tepon,tu yang cina tu bg murah sikit,atau pun,dah memang itula harge die.saje je tokey tu cakap diskaun,diskaun..*haaaiishhh kena tipu ka?*

nape aku beli 2tepon?ha ha..sebabnye..aku jeles bila adik ade tepon baru.so,aku pun nak tepon baru jugak.mak bising*pot pet pot pet*incik kekaseh gelap senyum saje.sebab bukan pakai duit die.takpe.takpe.*i tak mampu beli belakberi(T__T)*
aku belikan adik kaler nih
*aku amek kaler black red*
Sony Ericsson Cedar@ Sony Ericsson j108 main features:
• Widget Manager 2.0 allows easy access to your favourite social network and applications
• Social network applications - Facebook™, Twitter and MySpace
• Keep contacts close - hassle-free phone book transfer and web backup
• Stay organized with calendar, phone book, email
• Fast browsing with 3G and direct access to the web browser
• EAS Push email and modem connectivity
• Connect your headphones on the 3.5mm jack and enjoy music, video on the go.
• Capture the moment with the 2Mp camera and send it by MMS

Sony Ericsson Cedar is a Greenheart phone, features various green credentials such as recycled plastics, a low power consumption charger, an e-manual, waterborne paint and compact packaging.
*okeh,kesimpulannye..tepon nih best..ade 3G,tp kamera belakang la bukan kamera depan mcm tepon yang canggih-canggih tu..so,kalo nak 3G,kena terbalikkan kamera tu ngadap muke kite.gambar die pun okeh.cantek.ari-ari adik antar mmS gambar kucen gedix-gedix kat umah mak..paling tak best,kucen ngah berak pun die leh mmS*sengaL punye adik*lepas nih nak suruh adik kumpul duit lagi..pastu boleh suruh die belanjer makan pulak ngehh ngehhhhhhh~*kakak jaat*
salam~

No comments:

Post a Comment

Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com