26 December 2011

MUHASABAH DIRI LEBIH BAIK DARI ?

Pesanan buat semua...


Jangan pernah perlekeh atau perkecilkan orang lain hatta dia pernah berzina atau melakukan dosa besar yang paling dahsyat sekalipun kerana tidak mustahil kita menjadi seperti dia walaupun saat kita adalah seseorang yang soleh atau solehah. 



Wallahualam...


***********************************

Wahai sahabat.... fahamilah setiap apa yang kita baca,menonton dan berkata-kata sesuatu perkara itu sebenarnya mempengaruhi diri dan kehidupan kita, jadi pilihlah dari setiap apa yang kita lakukan itu berguna dan bukan yang sia-sia....

***********************************

DIAM....

Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi komen..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam menegur..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi nasihat..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memprotes..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam persetujuan..

tapi..

Biarlah DIAM kita mereka faham ertinya..
Biarlah DIAM kita mereka terkesan maknanya..
Biarlah DIAM kita mereka maklum maksudnya..
Biarlah DIAM kita mereka terima tujuannya..

kerana..

DIAM kita mungkin disalah tafsir
DIAM kita mungkin mengundang syak wasangka
DIAM kita mungkin disilap terjemah..
DIAM kita mungkin tidak membawa apa-apa maksud..

maka..

jika kita merasakan DIAM itu terbaik..
seharusnya kita DIAM..
namun seandainya DIAM kita bukanlah sesuatu yang bijak..
berkatalah sehingga mereka DIAM......................................

******************************

Keikhlasan sebenarnya tidak perlu disebut-sebut supaya orang sedar bahawa kita adalah ikhlas. Orang yang ikhlas, lebih suka mendapat pujian Allah SWT berbanding manusia.

********************************

tak perlu nak kecoh2,kalo la kita alim dan baik sangat,takde la  kita  nak mengata2 orang..duduk rumah diam2.jage  diri sndiri,kalo ade anak,ha..jage anak   kita  tu..didik seeloknye supaye esok lusa tak jadi macam perangai  kita ..kan lebih baik  kita  muhasabah diri kita..tenangkan sikit hati  kita  yang semakin membusuk tu..kita duk sakit hati kat orang , sebabnye ape?sebab kita malu orang tau pasal kita ke?kalo   kita  belum kawin,jaga la adap sikit..jangan sentiase pikir orang sekeliling suke ngn cara   kita ,adap   kita ..tak..tak semua orag suka,gemar..tapi mereka lebih jahil dari   kita  punye perasaan..paham ? kite hidup kat dunia yang sama,dan hidup nih sentiase berbalas-balas..kejap   kita  kat atas..kejap lagi   kita  tengok   kita  dah kat bawah..patut ke   kita  ketawa kan   kita ,mcmana   kita  ketawakan   kita  mase   kita  berada di bawah??

mesti   kita  akan cakap *tak patut,patutnye tolong   kita  bukan ketawakan   kita ..*

kalo  kita  nak orang tolong   kita  mase hidup   kita  susah nanti ,  kita  jaga la perangai   kita  yang ala2 SET** tu..tak perlu jadi ali setan,sebab ali tu hanye sekadar watak dlm sesuatu drama.

kita tak marah ,kita tak suke nak marah,nak emo..kita jugak akan simpan tanpa meluahkan..kita simpan sampai busuk..sebab kita yakin, 
ALLAH MAHA BERKUASA,SEGALANYE ALLAH YANG TENTUKAN . . .AMIN . . 



saya tidak sempurna...
awak juga tidak sempurna... Ketidaksempurnaan awak menjadi pelengkap ketidaksempurnaan saya, sehingga akan sempurna, meskipun hanya bagi kita berdua... Allah lah yg maha sempurna... yang berhak menilai kesempurnaan kita... insyaAllah...♥
sila klik --> Sebutir Kasih Sejuta Sayang   
ehem2 . .semua kat atas tu aku just copy paste je =)

24 December 2011

Lirik Lagu Malique Aku Maafkan Kamu Feat. Jamal Abdillah

Ada teratak di hujung kampung

Bawah cermin kopak ada kotak

Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak


Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil

Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni

Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan
Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Timbul tenggelam, timbul tenggelam

Acapkali terpendam, acapkali tersergam

Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam

Ini bukan lagu rindu ini madah dendam



Kutimbang tanpa neraca di awal usia

Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu



Maafkan mereka, mereka tidak tahu

Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa

Maafkan mereka, mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati


Mari ku ramit kucup lehernya

Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya
Kenapa awak tak pukul mereka?
Saya tak suka pada keganasan

Jangan ahli sihir seru nama maharaja

Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma

Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda

Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam

Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham

Mereka mula kiri, aku kanan bila baca

Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta
(Alif)
Ada teratak di hujung kampung
(Ba)
Bawah cermin kopak ada kotak
(Ta)
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak
Ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan

kesimpulannye..lagu nih,penuh maksud tersembunyi..ade sorang kawan bg lagu nih kat aku..banyak kali dengar tak paham2..bile tgk lirik baru la paham..*sungguh lambat sy nih*aku sekadar berkongsi , bukan nak perli atau kutuk sesape . mungkin lagu nih,bole tolong meluahkan ape yang terbuku kat hati korang *yeeeah*


untuk kau :
ehem2, kau jangan nak melalak sangat la ~

17 December 2011

LAMAZE MUSICAL BORONG


SALAM

SESIAPE YANG MENCARI LAMAZE MUSICAL SECARA BORONG
BOLEH CARI SAYA

RM16,MOQ 6 EKOR..

RM15, MOQ 10 EKOR KE ATAS

EMAIL : baby.awrahayat@gmail.com
FACEBOOK : Awra Kids
SMS : 012 - 799 5298

SPECIAL PRICE BILA ANDA BELI 20 EKOR KE ATAS 

13 November 2011

baby time ~yeeeeaahhhaaa !

jom singgah fesbuk AWRA BABYSHOP


CALVIN KLEIN

9 month (height 74 cm , weight 9.5 kg )


RM 18.00 SEHELAI



Carter's rompers

new born ( height 55 cm , weight 2.3 kg - 3.6 kg)

RM 15.00 SEHELAI




Philips AVENT Extra Durable BPA-Free Bottle - Newborn Starter Set

* Clinically proven to reduce colic* and to help settle your baby, especially at night
* BPA free
* Highly durable and easy to clean
* The naturally shaped teat promotes proper latch-on and makes it easier to combine breast and bottle feeding.



Philips AVENT Newborn Starter Set includes:

1. 2 x 260ml Philips AVENT Bottles
2. 2 x 125ml Philips AVENT Bottles
3. 2 x Philips AVENT Newborn Teats
4. 1 x Philips AVENT Newborn Soother
5. 1 x Philips AVENTBrush

RM175.00

15 October 2011

koleksi liverpool , chelsea , manchester united



 
KOD: seperti dalam gambar
SET CADAR SINGLE DAN COMFORTER
Kandungan Set:
- 1 helai cadar bergetah
- 2 helai sarung bantal
- 1 helai sarung bantal peluk
- 1 helai comforter single berquilting
HARGA: RM 108.90

KOD: seperti dalam gambar
SET CADAR QUEEN DAN COMFORTER
Kandungan Set:
- 1 helai cadar bergetah
- 4 helai sarung bantal
- 1 helai sarung bantal peluk
- 1 helai comforter queen berquilting
HARGA: RM 149.90

HARGA DI ATAS TIDAK TERMASUK POS
 
mari LIKE page kami di fesbuk 
klik sini 
atau search di fesbuk : koleksi cadar nur 

09 October 2011

"GiveAway by anis athia"


jom singgah belog anis athia

hadiah sgt2 menarik =)

JOM CARI FOLLOWER

 

 
 
 sila kelik banner utk join !
tarikh tutup 11.10.11 tepat jam 10 malam.. :)

08 October 2011

SEGMEN HUJUNG MINGGU | JOM JALAN-JALAN



nak join klik banner..(*__*)

tarikh tutup 09 10 2011
jam 3 petang

~ SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER LAGI ~

 
jom tambah follower jadi 10,000 nak ?

join la segmen ni !

click pada banner ok 
 
Tarikh tutup join segmen ni ialah pada 31hb Oktober 2011

26 September 2011

Eksesori Dapur Ala2 inggeris

 

SARUNG BAKUL SAMPAH
SAIZ: 21" X 13" - 1 HELAI
HARGA: RM 19.90

SARUNG BLENDER
SAIZ: 8" X 17" - 1 HELAI
HARGA: RM 14.90
mari LIKE page kami di facebook 


20 September 2011

Set Cadar 100% Cotton Bercomforter





Set Cadar 100% Cotton Bercomforter 


Queen RM200 (SM) & 205 (SS)

Set Kandungan :
1 helai comforter
1 helai cadar ropol King/queen
4 helai sarung bantal
1 helai sarung bantal peluk

HARGA PROMOSI SEHINGGA 30 SEPT 2011 ! !




Queen RM190 (SM) & RM195 (SS)


12 September 2011

Koleksi Cadar Nur

sape-sape yang ade facebook..sape-sape  rase free...sape-sape  rase suke klik2..
marilah LIKE page nih ..----> Koleksi Cadar Nur..

[Queen Fitted + Comforter (sutera cina)- Cotton& satin]



[Queen Fitted + Comforter 100% cotton]



  !pelbagai jenis cadar cantik menarik  tertarik !


** HARGA LELONG PENGHABISAN STOK RM120 TERMASUK 
POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA **

sape-sape pun boleh klik..sape-sape pun boleh LIKE..sape-sape pun boleh beli =)

22 August 2011

Henna Design & Body Art Tattoo kluang parade

bagi bakal2 pengantin or sesape yang teringin nak main lukis2*henna* kat tangan,korang bole cari sorang kakak nih (india )kat kat level 1 dalam bangunan KLUANG PARADE. akak nih just bukak table kat tepi penjuru..walaupun hanye menggunakan sebuah meja je,die punye customer...peeerrrhh.agak ramai jugak la..masa aku datang nak main lukis2 tu,lama jugak kena tunggu giliran..bukan setakat orang dewasa je customer akak nih..budak kecik pun ade taw.sementara menunggu giliran,korang boleh tengok macam jenis henna dalam katalog yang di sediakan..hargenye pun okeh la..start from rm5 . . .khidmat body art tattoo pun akak nih bole buat..akak nih juga bole datang rumah korang untuk buat henna especially untuk bakal pengantin..tapi ade cas tambahan la..harge bole runding lagi...keh3*mcm la aku nih rakan kongsi beliau*korang jangan risau,akak nih super peramah . .*sampai penat aku nak layan die ckp*

ms vs dipaa
019 - 773 2744

(^_^)

waktu-waktu yang di haramkan solat sunat

mari kite kongsi sedikit info . .

عن أبي هريرة رضي الله عنه أن رسول الله صلى الله عليه وسلم نهى عن صلاة بعد العصر حتى تغرب الشمس ، وبعد الصبح حتى تطلع الشمس

Maksudnya : Dari Abi Hurairah r.a :Sesungguhnya Rasulullah s.a.w melarang dari mengerjakan solat selepas asar sehingga terbenam matahari dan solat selepas subuh sehingga terbit matahari.[hadis riwayat Imam Bukhari,Imam Muslim,Imam Abu Dawud,Imam Tirmizi,Imam Nasaie dan Imam Ahmad

Waktu waktu yang diharamkan solat yang berhubung dengan waktu
1) Dari terbit matahari sehingga tegak dengan kadar tombak dengan pandangan mata iaitu bersamaan 16 minit.(dalam tempoh 16 minit setelah matahari terbit)

Kadar tombak adalah 4 darjah
Satu darjah bersamaan 4 minit

2) Dari istiwa (pembahagi dua) matahari sehingga zawal (gelincir).Tempohnya terlalu singkat,diharamkan solat ketika ini.

Istiwa adalah : matahari berada di tengah-tengah langit
Zawal adalah : Condongan matahari di tengah-tengah langit

3)Dari langit kelihatan kekuning-kuningan sehingga maghrib.

Waktu-waktu yang diharamkan utuk solat yang berhubung dengan perbuatan

1) Selepas melaksanakan solat subuh sehingga terbit matahari
2) Selepas melaksanakan solat asar sehingga terbenam matahari(masuknye waktu maghrib)

bahan rujukan : blog scene-r