31 December 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG



@im.nurin (Instagram)
Nureen Ahmad (Facebook)
Awra i-sihat (Page Facebook)
Shaklee ID : 881110
#shakleekluang

24 September 2017

TIPS HILANGKAN SUNBURN DAN JERAGAT? - PENGEDAR SHAKLEE KLUANG






wanita, kulit adalah aset yang paling dihargai. Walaupun ada jerawat seketul dah mula risau kan? Ni kan pulak sunburn dan jeragat, mesti bertambah risau.sebab sunburn dan jeragat ni ambil masa yang lama untuk di kurangkan atau di hilangkan. 

Nurin pun ada sunburn, al maklum lah kita pegi keja merempit naik motor,time lunch dan after lunch tu,matahari memang tengah naik atas kepala. Kulit yang terdedah secara langsung dengan matahari tanpa apa-apa sunblock krim sudah pasti akan menyebabkan kulit muka mudah gelap dalam erti kata lain terbakar

Jeragat pun nurin ada taw, kecil-kecil kat bahagian pipi. Dulu pakai produk antarabangsa yang menjanjikan memudarkan jeragat. Habis sebotol tak hilang ponnnn.. sebotol tu tahan 3 bulan, so pakai tak penah skip selama 3 bulan, ade je jeragat nyeee..belum pudar2 lagi.
Baru-baru ni nurin ada jumpa Master Shaklee, Kak N sharing sedikit info tetang vivix dan kulit muka. Rupa-rupanya vivix boleh membantu kulit muka mengatasi Sunburn dan Jeragat. Sebab dalam vivix ada Resveratrol

Bagaimana Resveratrol di dalam Vivix Boleh Membantu? 

1. Menjadikan Sel Lebih Efisien Dalam Penghasilan Tenaga Mitokondria merupakan kilang penghasilan tenaga bagi sel. Apbila sel merosot akibat pelbagai faktor luaran, keupayaan sel untuk menghasilkan akan turut menurun. Vivix membantu menggalakan proses biogenesis bagi memastikan penghasilan tenaga sentiasa mencukupi  di paras optimum. 

2. Memperlahankan Proses Inflamasi/Keradangan Resveratrol, anthocyanin daripada ekstrak Elderberry dan polifenol-polifenol lain di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan yang efektif dalam menghalang pembentukan radikal-radikal bebas.  Radikal bebas adalah punca utama berlakunya kerosakan sel melalui proses inflamasi dan apabila proses ini dapat diperlahankan, kerosakan yang lebih teruk pada struktur kulit akan dapat dihentikan. 

3. Melambatkan proses pembentukan protein AGE Dengan membantu melambatkan penghasilan protein AGE yang terhasil akibat kerosakan sel, pelbagai turutan proses yang membawa kepada penuaan akan dapat diperlahankan. 

4. Melindungi sel dari kerosakan DNA Sebarang penghasilan sel adalah berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada DNA. Jika DNA rosak, sel-sel yang terhasil adalah tidak sihat dan tidak dapat menjalankan tugas dengan efektif. 

****

Resveratrol telah terbukti membantu melindungi sel daripada kerosakan DNA dan memperlahankan proses pemendekan struktur telomere pada DNA melalui kajian oleh Dr Elizabeth Blackburn, pemenang Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009.  **Cross-Sectional Analysis of Telomere Length in People 33-80 Years of Age: Effects of Dietary Supplementation. Harley CB et al. (2014) 55th Annual Conference, JACN, Vol. 33(5), p414. (Sumber Youtube: Elizabeth Blackburn & The Science Behind Vivix)

Apabila DNA berjaya dilindungi daripada rosak, kerosakan yang lebih teruk akan dapat dielakkan dan proses penghasilan sel-sel baru yang sihat akan berjalan dengan lebih lancar. Ini adalah kunci kepada proses pemulihan kulit anda untuk menjadi lebih cantik menawan. Mengapa Vivix? Resveratrol merupakan satu bahan aktif yang terbukti mampu membantu menurunkan bacaan gula di dalam darah. Namun, Vivix adalah lebih unik kerana diperkaya dengan beberapa polifenol  yang dipilih khas yang mampu meningkatkan keberkesanan resveratrol hampir 13 kali ganda dalam menjalankan tugasnya!





Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang
#pengedarvivixshakleekluang

X




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Nurinahmad.com © . Designed by MaisarahSidi.com